Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Davidovo manželství prochází krizí, poslední dobou se mu příliš nedaří a ani psychicky na tom není nejlépe. Přesto má obrovské štěstí. Stane se jediným člověkem, který přežil děsivou havárii vlaku při návratu z New Yorku, kde se pokoušel sehnat lepší práci. Probere se v nemocnici. Z televize se dozví děsivé detaily o smrti skoro sto dvaceti cestujících i o tom, že trosky vlaku se rozlétly na míli daleko. On sám nemá ani škrábnutí. Za pár dní najde za stěračem auta lístek s otázkou: "Byl jste někdy nemocný?" Začne hledat člověka, který mu tam lístek nechal. Je to Elijah, majitel komiksové galerie, který trpí vrozenou vadou mající za následek extrémní křehkost kostí. Elijah hledá někoho, kdo je jeho pravým opakem - člověka nepoškoditelného, nezničitelného. Je přesvědčen, že je to právě David, a považuje ho za komiksového hrdinu, kterému je třeba do cesty stavět různé překážky, na nichž má dokazovat svou nepřekonatelnost. (TV Nova)

(více)

Diskuze

ad0lph

ad0lph (hodnocení, recenze)

Tak konečne som si film pozrel a skutočne ma prekvapil, osobne dávam lepšie 4*. Ako tu v diskusii niektorí komentujú, že že film je nudný a nadhodnotený, samozrejme to je len ich subjektívny pohľad. Napríklad film The Core (2003) - úplne nelogický ale "super-akčný" blockbuster, ktorý spadá do sivého priemeru, ale nájdu sa ľudia, čo ho vychvaľujú ako pecku..

Otázka k záveru filmu - posledná veta ktorú povedal Eliáš mi akosi nedáva zmysel :SPOILER: >>Jak sa v komiksech pozná ten kto je zloduchem? Je to ten kto je opakem hrdiny, často jsou přátelé, jako my dva. Měl sem to už dávno tušit. A víš proč Davide? Kvuli těm dětem<< To, že je on ten záporný si predsa musel byť dávno vedomý už pri plánovaní svojich činov, tak kvôli akým deťom??

Lojz@

Lojz@ (hodnocení, recenze)

To zase byla nuda, čím vyšší hodnocení, tím horší film...

sugythesugar

sugythesugar (hodnocení, recenze)

tron

K bodu 3: V tej noci tuším pršalo, takže bol oslabený ale po nehode sa zregeneroval a hlavne on to neurobil vedome. Až neskô sa na to vlastne rozpomenie.

tron

tron (hodnocení, recenze)

Ľudia, možno som blbý, ale tri veci. SPOILERY!

Vec prvá: Shyamalan teda pri sebe nemal drogy? Alebo ich ukryl niekde na WC na štadióne? Alebo sa David pri ňom pomýlil? Ak sa práve pri ňom pomýlil, čo tým chcel kto povedať?

Vec druhá: Čo mal znamenať ten džús???

Vec tretia: Ako mladý David mohol všetkých oklamať, že pri dopravnej nehode utrpel vážny úraz? Veď celé mesto muselo vedieť o tom, že sa mu nič nestalo, nemal žiadne záznamy v zdravotnej dokumentácii a aj jeho manželka, ktorá vtedy pri nehode bola s ním, predsa musela vedieť, že nebol v nemocnici, neliečil sa, žiadna rekonvalescencia...

na příspěvěk reagoval sugythesugar

Uživatel Mr.Stajnx smazal svůj příspěvek.

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

ed_wood

Obyčejné tyče prodávané do tisícovky zvládnou 150-200 kg, aniž by se ohly. To je jejich nostnost, jinak zvládnou víc.

Vzpěračské tyče jsou už jiná kategorie, ty mají průměr i 5 cm a jsou vyrobeny tak, aby zvládly tolik, kolik mají.

WalkerCZE

WalkerCZE (hodnocení, recenze)

SPOILER!!! Co se týče závěru filmu, jsem asi natvrdlej, ale může mi ho někdo objasnit. Je mi jasný, že za všechno může skleněnej. Každopádně Willis na konci filmu říká "tys ji zabil"....koho zabil?! Jeho ženu?! Jak?! . Zřejmě mi něco uteklo :)

na příspěvěk reagoval DarkKnight, Daneczech

Apollyon09

Apollyon09 (hodnocení, recenze)

Nemám veľmi rád nemé filmy. A tento bol z polovice nemí až príliš, duhú polovicu už vypĺňala skvelá hudba Jamesa Howarda. Vyvrcholenie perfektné, námet skvelý. Ale Shyamalan nie je môj šálok kávy.

na příspěvěk reagoval DarkKnight

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

i napodruhé naprostá dokonalost, záběr za záběrem. A ta božská atmosféra... 

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

Že by počátek Shyamalanovské unylosti...? Dvě třtiny filmu jsou tak pomalé a skutečně unylé, že by u toho jeden usnul.

Palisander

Palisander (hodnocení, recenze)

Štyri minúty pred koncom to vyzeralo na 4*. A potom poslali chlapa, čo nedokáže ani pobehnúť cez cestu alebo zísť po schodoch, aby nepozorovane vyhodil do vzduchu, podpálil, zničil...  A vyvražďovanie mesta po sto ľuďoch... Ešteže sa Bruce nestihol odsťahovať do toho New Yorku ;-). Pri poslednej stránke scenárista evidentne nemal svoj deň. Škoda.

gemball

gemball (hodnocení, recenze)

Taky je pro mě tohle asi nejlepší jeho kousek ikdyž sem ještě neviděl znamení.

Svaťoš

Svaťoš (hodnocení, recenze)

Soundtrack : pokud si ještě nedostal odpověď, tak se pokusím nadhodit můj názor SPOILER : Orange man (chlápek v oranžovým) přepadl rodinu, kde se odehrával závěr filmu a uvěznil je v jejich domě (to jsou ty dvě děti a ta žena). A právě David Dunn (Bruce Willis) je zachránil a útočníka zneškodnil, což byl jeho první hrdinský čin. Ta zmínka se týka asi novin, které hlavní postava na konci filmu čte, protože je tam tento hrdinský čin popsán i s obrázkem zachránce - David Dunn. KONEC SPOILERU

Pro mě osobně je tento film to nejlepší od M. Nighta Shyamalana.

gemball

gemball (hodnocení, recenze)

Včera jsem zkouknul po dlouhé době tenhle skvostnej snímek od Shyamalana a došlo mi proč je to tak silnej zážitek navíc Bruce hraje dokonale a tady mě dostal a stejně tak i Samuel navíc jsem se díval i na bonusy v DVD takže vystřižené scény a rozhovor s Brucem Willisem o postavě Davida Dunna mě neunikly, prostě super zažítek a pro mě rozhodně silnější a lepší než Šestej smysl s Brucem.

Soundtrack

Soundtrack (hodnocení, recenze)

SPOILER: Nějak jsem nepochopil, co znamenaly ty děti a žena, které zachránil v tom domě.... Na konci se mi zdá, že o tom byla zmínka, takže pokud to bylo něco důležitýho pro film, hodilo by se vědět... objasní mi to prosím někdo?

Xeelee

Xeelee (hodnocení, recenze)

Rieux: "Víš jak v komiksu poznáš, kdo bude největší padouch? Je to pravý opak hrdiny." Víš, nejhorší je nevědět, jakej je tvůj smysl života. On ho objevil. BTW to byla hodně spoileroidní otázka.

Rieux

Rieux (hodnocení, recenze)

mohol by mi niekto vysvetlit ten zaver? to samuel l. jackson dal bombu do vlaku aby ho nasiel?

Xeelee

Xeelee (hodnocení, recenze)

ed_wood: A měla by? Prohejbá se, když vzpíraj profící v těžký váze (a kolik vlastně zvedaj)?

ed_wood

ed_wood (hodnocení, recenze)

Bruce Willis keď cvičil v pivnici, mal naložených 160kg a tyčka nebola ani kúštiček ohnutá:)))

na příspěvěk reagoval Castrator

Scrap

Scrap (hodnocení, recenze)

Panebože vždyť se ten film pořád plácá na jendom místě ... Od začátku do konce ... Ano, skvlý výkon obou hlavních herců a Willisův syn má opravdu zajímavý oči, ale ne, tohle mě prostě nebavilo .. až aa pár výbornejch scén a kamery to byla nehorázná nuda ....

smack

smack (hodnocení, recenze)

Kdyby si Samuel L. Jackson nasadil brýle se silnýma černýma obroučkama byl by to celý Morris Moss.

Drag66

Drag66 (hodnocení, recenze)

Sakra, jak můžete tenhle film srovnávat s šestým smyslem ? Vyvolený je naprosto o něčem jiným. Jinej žánr, jiná zápletka... všechno kromě Bruce Willise je tu jiný. To můžete rovnou srovnávat Pátý element a Smrtonosnou past.

Související novinky

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Herci z Vyvoleného se vrací

Herci z Vyvoleného se vrací

26.09.2017

V lednu 2019 půjde do kina Glass (česky Skleněný), pokračování Vyvoleného a zároveň i Rozpolceného. V novém filmu M. Nighta Shyamalana se samozřejmě objeví Bruce Willis, Samuel L. Jackson, James… (více)

Vyvolený se konečně dočká pokračování

Vyvolený se konečně dočká pokračování

27.04.2017

17 let! Tak dlouho fandové M. Nighta Shyamalana vyhlížejí dvojku Vyvoleného, která se konečně stává realitou. Ve filmu nazvaném Glass se objeví Bruce Willis i Samuel L. Jackson a premiéra nás čeká 18… (více)

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

04.04.2017

Přední skladatel instrumentální filmové hudby James Newton Howard obdržel v neděli 2. dubna z rukou Martina Pomothyho "ČSFD Award" za "Oblíbeného skladatele dobrodružných soundtracků". Průlomovým… (více)

Reklama

Reklama