Reklama

Reklama

Recenze (3)

tomeš 

všechny recenze uživatele

Nezávislá feel-good romance z Oregonu. Film mi doporučil youtube (kde je dodnes oficiálně k shlédnutí) a jsem za to rád. Obdivuju nadšence jako Michelle Leigh (jinak celoživotní zdravotní sestra v Portlandu a ochotnická režisérka), kteří chtějí něco říct, posunout svět dál, a tak se odhodlají napsat, zafinancovat a natočit film, aniž s čímkoli z toho mají předchozí zkušenost. To se sice může vymstít, ale z týhle love story to nadšení a odhodlání kouká a za mě je fantastický, jakej film se dá vyrobit "na koleně". Jasně, to samo o sobě nemusí být měřítkem kvality filmu, ale More Than Only je víc než obstojnej nezávislej biják, co vyhrál pár cen v Oregonu. Je to navýsost skutečnej film, co nešustí papírem, a i když se možná nevyhne pár klišé (v příběhu i zpracování, a hudba je taková divná), celkově je to uveřitelný, opravdový, dobře zahraný - a dojemný, a to prosím nijak prvoplánově (viz scéna hádky u auta během večeře s rodiči, aww). Zkrátka bavilo mě to i dojalo. PS:Přestože sama autorka říká, že jde o romatickou komedii, za mě je to romantickej film, nicméně komedie ne, nenechte se tím zmást. PPS: Milovníci tichomořskejch pláží Oregonu si přidají k hodnocení jednu hvězdu. ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Jedno klišé za druhým, dialogy jako ze spousty jiných filmů, ohrané schema ve stylu utlačované mládí - romantické poznání - zamilování - první rozpory - problém - vše zase dobré - žijí tam až dodnes. Hlavní postavy - jeden si jako kluk obouval dámské boty, k tomu otec kretén, druhýho šikanovali, teď si dávají kytky a wow, nechybí ani svatba. No, je to pro Amíky. Kladem budiž krásné prostředí. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Příběh mi nevadil, kdo by si takový nepřál alespoň jednou za čas v té záplavě dramat, špatných konců či různých druhů ponížení gayů. Navíc v druhé půli jsem vnímal pár vět, které byly pravdami pravdoucími a jakoby mi šly rovnou z duše, proto jsem ještě o bod zvýšil své hodnocení za Příběh. Na druhé straně mi ve filmu "cosi" chybělo, a to dost velkým dílem, co by mohlo udělat z tohoto dílka větší trhák. Styl zpracování(?), lehký amatérismus(?), snaha spojit komično s romantismem(?). Dobrý, leč ne neobvyklý námět, se pro mě v tomto filmu snoubí s mírnou prázdnotou a nevyužitým potenciálem. Díky monvi(mu) za titulky ... 6565 ()

Reklama

Reklama