Reklama

Reklama

Veliká

(seriál)
Trailer 1
Velká Británie / Austrálie, (2020–2023), 25 h 42 min (Minutáž: 46–58 min)

Tvůrci:

Tony McNamara

Hudba:

Nathan Barr

Hrají:

Elle Fanning, Nicholas Hoult, Florence Keith-Roach, Sebastian De Souza, Sacha Dhawan, Phoebe Fox, Bayo Gbadamosi, Adam Godley, Douglas Hodge, Louis Hynes (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Tony McNamara, na Oscara nominovaný scénárista filmu Favoritka, přichází s žánry mísící, anti-historickou jízdou napříč Ruskem 18. století. Satirické komediální drama Veliká pojednává o vzestupu Kateřiny Veliké z outsiderky k nejdéle vládnoucí panovnici v dějinách Ruska. První řada vypráví fiktivní, zábavný a anachronický příběh o idealistické, romantické mladé dívce, která přijíždí do Ruska uzavřít dohodnutý sňatek s náladovým carem Petrem. Kateřina, doufající v láskyplný a sluncem zalitý život, se místo toho ocitne v nebezpečném, zpustlém a zaostalém světě, který se rozhodne změnit. Jediné, co pro to musí udělat, je zabít svého manžela, přemoci církev, usměrnit armádu a získat dvůr na svoji stranu. Velmi aktuální příběh o minulosti zachycuje řadu rolí, které tato milenka, učitelka, panovnice, přítelkyně a bojovnice během svého života sehrála. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele MoiJe k tomuto seriálu (3)

Veliká (2020) 

Veľmi svojský humor a výborné obsadenie. Hodnotenie nedávám vysoké pretože mi chvíľami bolo extrémne dlho, ale má to aj veľmi veselé momenty a rozhodne je to zaujímavý seriál, iný. ()

The Great (2020) (S01E01) 

Z histórie ako ju poznám ja si vzali len mená a premisu detinský cár a jeho nová cárovná z Európy, ktorá sa rada chváli zájmom o filozofov a pravdepodobne ho prežije. Zbytok je antiromantická komédia v dobových kostýmoch. A vôbec to nevadí, keď o tom viete predom! Fanning je vo svojej naivite rozkošná a zároveň zdá sa dostatočne rozhodná mať zaujímavú budúcnosť a Hoult je dokonalý na postavu, ktorú by človek rád poriadne prefackal, ale ktorá nie je otravná až tak, že sa ju človeku nechce sledovať. Vôbec som sa nenudila, mierne som sa usmievala celú dobu a som zvedavá, čo vymysleli ďalej, takže ako pilot super. ()

Falešné vousy (2020) (S01E02) 

Slabšie než pilot, asi tým ako sa chová nemúdro, a menej humoru. Ale stále fajn. ()

Reklama

Reklama