Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poručík Duke Halliday (Robert Mitchum) stíhá pachatele loupeže, při které zmizelo 300 000 $ určených na armádní výplaty. Stopy vedou až do mexického Veracruz, kde se Halliday náhodně střetne se snoubenkou pronásledovaného muže Joan Grahamovou (Jane Greer). Společnými silami se pak pokouší dopadnout toho, jenž je oba připravil o peníze a v případě Miss Graham i o iluze. V patách jim ovšem je kapitán Blake, který Hallidaye považuje za spolupachatele. (dopitak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Svižná krimi honička mexickou krajinou, což znamená atypicky světlý noir, zato ale vydatný na pochybný postavy a ukradený obnos peněz. Po celý road trip baví především repliky mezi flirtující hlavní dvojicí (a srandy se španělštinou). Žádná velká senzace na musíš-vidět seznamu, ale jako rychlý béčko na noc je to fajn a uspokojivý. ()

worm14 

všechny recenze uživatele

"Whatever I said about women drivers, I take back." Značná část filmu se odehrává v autech, dalo by se říct, že jde o dlouhou přerušovanou automobilovou honičku. Hlavní dvojka je celkem sympatická. Nechybí humor ani akce. Na svou dobu provádí ve filmu s auty celkem dost odvážné kousky. I když je zápletka jednoduchá, film je napínavou směsí dobrodružství, akce, humoru a povedených hlášek. Stojí určitě za shlédnutí. ()

Reklama

Topco 

všechny recenze uživatele

Príjemná minutáž, svižná cesta "Mitchumovým" Mexikom, herecká chémia a reunion z klasiky "Out of the Past" a fajnové hlášky (Oh... Huh?!). Ale kvôli triviálnosti príbehu (jeden naháňa druhého a tretí prvého) a veľmi zjednodušujúcim scénam, nemôžem ísť do vyššieho hodnotenia (ešte keď si spomeniem na iné americké noiry odohrávajúce sa v Mexiku). Milá jednohubka na jedno pozretie. Nič viac, nič menej. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Spíš než noir je to road movie s detektivní zápletkou. Tíživé atmosféry tu moc není, protože ji spolehlivě rozptyluje špičkování hlavního páru. Což vůbec nevadí, naopak. Mitchumovi a Jane Greer to spolu ladí a Mexiko se postará o exotiku, která v tomto případě není výhružná, ale malebná a dokonce i přátelská. Jane Greer tady ztělesňuje povahu pro ženu v noirovém filmu nevídanou častou, ani femme fatale, ani zraňovanou laňku - je holka do nepohody, která se o sebe umí postarat i okouzlit. Mitchunovi je rovnocenným parťákem a navíc mu ukáže, že i ženský umí řídit dobře. Sympatický film. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Druhy film rezisera Dona Siegla sa vola Big Steal - teda, po Verdicte /ten som este stale nevidel/. Tuna ide o dalsiu kvalitnu noirovu jazdu, ktorej kraluju vyborny Robert Mitchum a skvela Jane Greer. Pribehovo ide o lupez a vsetky udalosti, zalezitosti, veci a herecke vykony sa tocia okolo tohoto. Namet je na urovni, Mitchum bol nielen sympatak a vyborny herec, ale aj taketo roly zvladal na urovni - jo, jo, Mitchum je pre mna prava noirova ykona /tahni do hajzlu, Hampry, veru tak/. Sekunduje mu skvela Jane Greer, ktora sa filmu a roly zhostila bravurne. Neskutocne sa mi pacil ten autickovy masaker - tam skvela Jane Greer zaziarila, a hned som si ju oblubil. Sieglova rezia je na urovni, aj ked sa vlastne iba rozbiehal, dalo sa poznat, ze ide o talentovaneho rejzu. Takze moja klasicka noirova jazda pokracuje. 89 % ()

Galerie (17)

Zajímavosti (3)

  • Herečka Jane Greer bola počas natáčania tehotná, hoci túto skutočnosť pred ostatnými tajila. (westerns)
  • Existuje aj počítačom kolorizovaná verzia. (westerns)
  • Pôvodne mala hlavnú ženskú úlohu hrať Lizabeth Scott. Po odsúdení Roberta Mitchuma za fajčenie marihuany však rolu odmietla, pretože sa bála, že to poškodí jej kariéru. (westerns)

Reklama

Reklama