Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Major John Tarrant má za úkol proniknout do gangu organizovaného zločinu. Tarrantovi unesou syna a únosci se dožadují kontaktu s Tarrantovým šéfem Harperem - ředitelem oddělení pro podvratnou činnost. Únosci chtějí výkupné v diamantech, protože vědí, že je Harper pořídil pro jinou akci. Harper se proto domnívá, že mají mezi sebou zrádce, možná přímo Tarranta samotného... Harper dostane za úkol únosci nezaplatit, ale Tarrantovi to nemá neříkat. Únosci také narafičí do Tarrantova bytu kompromitující fotografii, pas a další věci, takže podezření, že Tarrant vynáší informace, se ještě prohloubí. Únosci pak kontaktují přímo Tarranta a vyzvou ho, aby odjel do Paříže. Harper odmítá vydíranému Tarrantovi vyjít vstříc, ten se tedy rozhodne jednat na vlastní pěst... Vloupá se svému šéfovi do kanceláře a ukradne tam klíč od tajné schránky s diamanty. Poté vyzvedne obsah schránky a odletí do Paříže. Tam se setká s únosci, kteří mu namluví, že je jeho syn ve sklepě. Ve sklepě ho však únosci napadnou, omráčí a ukradnou mu diamanty. Poté ho narafičí k mrtvole ženy... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (27)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Miachael Caine hraje britského agenta, kterému unesli syna, nadřízení nejsou ochotni pomoci, dokonce ho podezřívají, že vše je jen hrané, načež Caine rozjede akci na vlastní pěst. Tak trochu Hitchcock, trochu Bond, ale v syrovějším podání. Je to levné, není to akční, čím blíž závěru, tím větší logické díry, ale je to slušně napínavé, s britským chladným syrovým feelingem, a dobře zahrané, Caineovi tyhle role sednou výtečně a především na něm film stojí. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Další důkaz, že Don Siegel byl mistr v oboru napínavých thrillerů. I bez větší míry (mimo poslední půlhodiny by se dalo říct absence) akce dokázal vytvořit atmosférický thriller plný napětí, které s každou minutou nabývá na intenzitě. Podobných příběhů o unesených dětech bylo natočeno mraky, ale tento, s drsným elegánem Michaelem Cainem ve své bez problémů uvěřitelné roli naštvaného tatínka, patří určitě k těm lepším. 80%. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Caine a Pleasance výborní, Siegelova typická režie nezklame (ovšem akci nečekejte dříve než po šedesáti minutách filmu), pěkně se poslouchá i slušný Buddův soundtrack... Ale pořád tomu něco chybí. Pořádný, více promyšlený příběh, řekl bych. Díky skvělé závěrečné třičtvrtěhodině to je na tři a kousek hvězdy. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Unesenej synek se nemusí bát i když ho mlátí a jeho křik pouští do éteru, tak jeho fotr Michael Caine je brutální drsňák co nehne ani brvou a nakonec stejně všechno rozsekne a v dobré obrátí. Celkem povedená přímočará první půlka ta druhá už se trochu topí v překombinovaným ději, ale slušná sedmdesátka se vším všudy.60% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Z dnešného pohľadu priemerný film o únose, akých sme videli desiatky. Nepopieram, že v dobe svojho vzniku to bola iná káva, ale dnes už je s čím porovnávať, takže iba priemer s nadpriemerným M. Caineom. Pre jeho priaznivcov povinnosť. 60%. ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Tři mí oblíbenci (Don Siegel, Michael Caine, Roy Budd) se podíleli na vzniku tohoto napínavého snímku. Nutno říci, že všichni odvedli dobrou práci. Siegelův rukopis je i zde lehce rozpoznatelný (jeden osamělý hrdina, který se nebojí udělat špinavou práci) a přesun z Kalifornie do pochmurného anglického počasí není vůbec na škodu. Caine svým herectvím drží film nad vodou. Buddův soundtrack sice není tak výrazný a snadno zapamatovatelný jako u Get Carter, ale i přesto dokáže dobře podkreslit důležité scény. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Okamžik vyzrazení není nějak zvlášť napínavý ani úchvatný únosový snímek, ale má pár scén které stojí za vidění. Dělala mi problémy hlavně docela dlouhá stopáž, která u některých Siegelových filmů může krapánek nudit. I zde jsem si párkrát uzívl. Taky je tu pár scénářových vad a nelogičností, ale dá se to překousnout. Ve finále je to slušný, nijak zvlášť okouzlující thriller s Michaelem Cainem v hlavní roli. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Mírně utahaný ale napínavý thriller s Michaelem Cainem, který udělá vše pro to aby zachránil svého uneseného syna. ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Siegelovi tenhle přesun od sluncem projasněných, bezpohlavních amerických kriminálek (Cooganův trik, Madigan) směrem k syrové britské škole náramně prospěl. Michael Caine je charismatický, i když hraje suchého špiona bez špetky emocí a cynický humor všemu dodává tu pravou atmosféru bezvýchodného thrilleru. Navíc krví a násilím se zde nešetří. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Don Siegel /noir The Line Up, Dirty Harry 1/ natocil vyslovene podpriemerny spionazny fryler, kde A nesuvisi s B, po C nasleduje hned F. Film ma kopu logickych dier, mizerne herecke vykony /veru, ani velikan Michael Caine sa nepredviedol/. Neviem, asi sa mu nechcelo do takehoto balastu ist. Dejova linia je len nicnehovoriaca zmes umelo pospajanych udalosti, ktore pohromade drzi snad len Sieglova rezia. Akcne sceny sa mi zadali samoucelne, dialogy sa obcas nedali pocuvat. Takze takto nie, pan Don Siegel. 20 % ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Špion, kterému unesou syna. Jeho nadřízenému to je jedno, přece nezaplatí za dítě v diamantech, nejde o státní zájmy. Michael Caine tedy bere osud do svých rukou a musí svého syna zachránit sám. Caine ztvárnil citově chladného špiona skvěle, ale film není dosti akční. Je to spíše drama. Ale na rok 1974 slušné. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn triler, aj keď na Caine-a v hlavnej roli som si musel zvykať dlhší čas. Jemu tieto vážne role až tak celkom nejdú. Špionážna zápletka je však vydarená a keď sa k tomu pridajú slušná akcia a solídne spracovanie, stojí to za pozornosť. Na atmosfére a väčšom napetí by sa síce dalo ešte popracovať, ale vcelku nuda určite nehrozí a smerom k záveru to aj graduje. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Potkali se u Londýna dva tvrďáci. Jedním z nich byl Don Siegel, tvůrce nejdrsnější verze Clinta Eastwooda a druhým chlápek s největšími koulemi počítáme-li obyvatelstvo tehdejšího Londýna. A jejich spolupráce vyústila ve znamenitý thriller hned s několika Hitchcockovskými proprietami (před všemi utíkající hrdina, finále na neobvyklém místě a vlastně i celá zápletka). 70 % ()

civalII 

všechny recenze uživatele

Asi nejslabší Siegoelovka co znám. Napětí je v ní po skrvnu, jsou tam hluchá místa a obecně jsem se dost nudil. Snad jste na tom byli jinak... ()

Reklama

Reklama