Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Clint Eastwood jako neúprosný šerif stíhající zločince v ulicích New Yorku. Pomocník arizonského šerifa, samotářský sympaťák Walt Coogan, odvádí dopadeného vraha z vězení, aby jej v New Yorku předal spravedlnosti. Zatčený muž mu ale s pomocí bývalých kumpánů uprchne v ulicích Manhattanu. Coogan se rozhodně nechce vrátit domů s pokaženou profesionální ctí a pokouší se uprchlíka najít v prostředí velkoměstské džungle. Jde vytrvale po jeho stopě, přitom potkává místní holky, pasáky, zloděje, mladé hippies i místní policajty… Představitel tvrdých, svérázných a osamělých mužů Clint Eastwood je dobře znám z kriminálek Drsný Harry, Neúprosný, Každý způsob je dobrý, Náhlý úder a celé řady dalších titulů. Největší úspěch si získal ve westernech Sergia Leoneho Pro hrst dolarů a Pro hrst dolarů navíc. Právě film Cooganův trik, který byl natočen v roce 1968 režisérem Donaldem Siegelem, předurčil Eastwoodův typ (drsňáckého detektiva), jak jej známe z dalších titulů. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (122)

Jino 

všechny recenze uživatele

Don Siegel a Clint Eastwood opět bodují v kriminálce ze staré školy. Jasně daná zápletka je rozepsána do chvályhodné délky 93 minut. Scénář sice ničím vyjímečným nepřekvapí, za to však nechává zbytečnosti daleko stranou. Díky tomu tak děj působí stručně a úderně jako Eastwoodova zaťatá pěst někde v kulečníkovém baru. Tady se dostávám k výraznému pozitivu a tím je Eastwoodova postava (připomínající drsného Harryho), která téměř nesleze z obrazovky. Jestli někoho nemlátí nebo neklátí, tak se alespoň typicky bezvýrazně tváří anebo roznáší drsné kecy. A aby těch pozitiv nebylo málo, je tady opět slyšet nadmíru dobře odvedená práce hudebního mága Lala Schifrina. Na plný počet to však bohužel nestačí, protože filmu chybí jistá vyzrálost a nápaditost převážně seriálových scénáristů, ale jinak mi tento příběh o arizonském kovboji v New Yorku sedl. 75% ()

movie 

všechny recenze uživatele

Vždycky když někde čtu o tom, jaky byl Sam Peckinpah král machismu, tak si vzpomenu na méně známeho maestra Dona Siegela, který v tomhle byl ještě mnohem dál a mnohem intenzivnější. V COOGAN'S BLUFF je Clint Eastwoodem symbolem uber mača na druhou, zároveň je jeho arizonský šerif tvrdý jako hřebík do rakve. Ale to spíš jen tak na okraj. Tenhle žánrový příspěvek je z toho slabšího, co Siegel a Eastwood mohou nabídnout. Akce je málo a dávkovaná je v nepříliš rajcovním tempu. I na svých 93 minut je to hodně pomalé a pár scén je tu až přepáleně natahovaných. Když už dojde na akci, spočívá spíš v tom, že Eastwood dostane nakládačku od přesily a síly si evidentně šetří až na finální rvačku a honičku. Průměr. ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Don Siegel a jeho první spolupráce s nastupující hvězdou - Clintem Eastwoodem. Krimi snímek, který je svým dějem zasazen do ulic New Yorku, kde se mladý arizonský šerif snaží proplést nástrahami velkoměsta, najít uprchlého vězně a ještě přitom stačí schytat, ale především rozdat pár ran pěstí a kopanců do zadku. Cooganův trik je klasický akční krimi film, který předznamenal příchod Drsného Harryho a zároveň dokázal příjemně pobavit - hlavně díky suchým Eastwoodovým hláškám. ()

WoWoW 

všechny recenze uživatele

Hodně se mi na tomhle filmu líbilo, že to vypadalo jako příprava diváků na to co přijde. Do tohoto roku byl Clint Eastwood známí jako drsný muž z mnoha westernů a během sedmdesátých let pak jako hodně drsný polda. Tady je jeho postava někde uprostřed. Člověk, co je srdcem kovboj, se ocitne v nechutném New Yorku, kde bude muset ukázat, jak drsný je polda. Avšak ne všechno se mi na tom filmu líbilo tak, jako právě jeho zařazení v herecké kariéře Clinta. Myslím, že třeba vyobrazení New Yorku jako stoky bylo opravdu hodně nadnesené. A co si budeme povídat, on ani stát Texas, teda stát Arizona nebyl zrovna růžový sad. Čekal jsem malinko víc než-li jsem v konečeném zúčtování dostal, ale podívat se na to není ztráta času. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Coogan je z Tex...ne, z Arizony, co, z Arizony?.....Ano.....Vážne, Coogan je z Arizony....Charlie je z Texasu....ne, to je Coogan a je z Arizony....aha, to není Charlie, to je Coogan a je vážne z Arizony....aha....keby Coogan stále iba neopaloval miestne krásavice a všetci iba neplácali a neatmosférovali a Coogan riešil prípad viac, ako posledných desať minút, asi by to bola väčšia zábava. Ale možno to bola psychologická štúdia slnkom prihriateho zástupcu šerifa z Tex...pardon z Arizony, ktorý už nevie, čo je to súcit a láska a tak zbije všetko, čo mu príde do cesty a položí každú, ktorá vyzerá k svetu za účelom vyriešenia prípadu a uspokojenia svojich chúťok. Vlastne nakoniec prečo nie. No a "znásilňovaná" babka by si zaslúžila vlastný sitcom. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (5)

  • Původně měl film režírovat Alex Segal, který ale odstoupil těsně před začátkem natáčení. (facojurka)
  • Ve filmu vejde šerif Coogan (Eastwood) do nočního klubu kde se na plátně promítá Tarantula, v němž si Eastwood střihl malou roli (nebyl uveden ani v titulcích). (Roztržitý Luke)
  • Natáčení probíhalo v New Yorku. (reich)

Reklama

Reklama