Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třídílný historický romantický film o životě Napoleona Bonaparta a jeho velké lásky Josefíny.

1. díl
Napoleon Bonaparte, který právě dělá první krůčky k ovládnutí velké části Evropy, se seznamuje s krásnou Josefínou…
2. díl
Když Josefína vidí, jak velice se Napoleona dotkla nepravdivá zpráva o tom, že přišla o jeho dítě, zjistí, že je hoden nejvyšší lásky. Ale právě tehdy se Napoleon dozvídá o její nevěře…
3. díl
Napoleon se sám korunuje na císaře. Josefína je stále po jeho boku, ale panovník potřebuje mužského dědice... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

V dialozích lepší, než "europerla" Napoleon, ovšem vytvořit bitevní scény tím, že je prostě vystříhám z jinejch filmů (americká Vojna a mír, Waterloo), to chce hodně - ehm, odvahy. Legračně pak působí scény, kdy pochoduje v původních scénách něco komparzistů v revolučních trojrohejch kloboucích a šikmo rozstřiženejch kabátech, aby vzápětí následovala scéna, kdy mají vojáci na hlavě čáka z vrcholného císařství a kabátce se šosy. Celkem průměrná televizní produkce. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nemilujete mne? - Ne. - Milujete mne? - Ne. - To je jedno." Třídílná série věnovaná vztahu Napoleona Bonaparte a Marie-Josèphe-Rose de Tascher de La Pagerie mne zaujala poměrně slušným hereckým obsazením, "pružnou" historickou věrohodností i hravostí některých dialogů. Celkový dojem však z mého úhlu pohledu nijak nepřekročil průměr snímků založených na promenádování se v kostýmech. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nič historicky nepresnejšie som o Napoleonovi nevidel. Toto nie je že fikcia, ale možno aj zámerné nepravdivé zobrazenie postavy. Podľa tvorcov bol ustavične zamračený a vážny jak kravské lajno, no pri Jozefíne emočne úplne prepadal a váľal sa po posteli utápajúci sa v slzách. Problém je, že film je natočený dobre, herecky, kostýmovo, duchom doby. O to je horšie, že podsúva veci, ktoré sa nestali presne tak, ako ich ukazuje režisér. Už len vyhlásenie za cisára je ukázané akoby uzurpácia moci, pritom v plebiscite získal Napoleon 99,8% hlasov. Milióny boli za a pár jednotlivcov v celej krajine proti. A korunu si nenasadil (len) z pýchy, ale aby ukázal že štátna moc stoji nad cirkevnou. O seriáli by sa celkovo dalo toho povedať dosť, ale určite nie je pravdivou históriou. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Ten jejich příběh k tomu logicky svádí, ale myslím, že toto pojetí je víc bulvární než je bezpodmínečně nutné, navíc s drobnými nepřesnostmi (Napoleon sám se od minulých režimů distancoval tím, že se vyhlásil císařem Francouzů, nikoli Francie, ale tahle chyba možná vznikla až českým překladem). Zatímco všechna literatura zdůrazňuje Napoleonovu korunovaci jako pompézní přehlídku zlata a moci, tady to vyšumělo jako podružná scéna s hodně levnými kulisami. Prostě si pořád myslím, že filmy s tématikou francouzských dějin nejlíp na světě točí Francouzi a nikdo jinej by se do toho neměl plést. ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Ano, není to historický seriál, je to historická limonádka jednoho z režisérů, který natočil třeba seriál Sever a Jih, a taky to má stejnou romantickou atmosféru. Ač je to víc romantická a mnohdy naivní představa o době Napoleona, já tento seriál mám rád, právě pro svůj romanticko-historický pohled. A Josefína je mi sympatická. A je to taková sonda do doby po Francouzské revoluci právě z jejího pohledu. Navíc tu máme z počátku i období, kdy Napoleon sedí ve vězení. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama