Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou filmu je bezohledný Frank Patch (Richard Widmark), který dělá šerifa v malém městě přes dvacet let. Svoji práci vykonává tvrdě a bez rozvahy. Na jeho nerozvážnost doplatí místní opilec životem. Je nová doba a vedení města má za to, že Patchovy tvrdé metody mohou odradit investory a průmyslníky, kteří nezadržitelně přicházejí na Západ. Městská rada ho proto zkusí přemluvit, jestli by nesložil funkci. Patch však o něčem takovém nechce ani slyšet a jednoho z členů městské rady poníží natolik, že si vezme život. Do města přijíždí federální šerif Lou Trinidad (John Saxon), Patchův kamarád, s cílem přemluvit ho. Vrací se zbitý večerním vlakem. A tak se městská rada rozhodne nemilosrdného Patche zlikvidovat... (sud)

(více)

Recenze (17)

RHK 

všechny recenze uživatele

Bezútěšný chmurný western s charismatickým blonďatým Richardem Widmarkem v roli neústupného a surového šerifa, po jehož činnosti se ve městečku Tenkrát na západě kupí mrtvoly. Složí svou funkci, vyzabíjí své odpůrce z celého města, nebo se nechá zastřelit? Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=NtqZ2KO48AY ()

sud 

všechny recenze uživatele

Tenhle western sice oplývá slušným námětem i myšlenkou, ale díky absolutní absenci kladné či jakkoli sympatické postavy jej v oblibě nemám. Ale Richard Widmark je jako vždy výborný. 50%. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Siegel je prostě Siegel, nezapomenutelný, tvrdý a nadneseně realistický. Krutost a chladnokrevnost, s jakou je ´stará doba´ odstraněna z tohoto městečka na Západě, je až ďábelská... Nová doba je nová doba. Widmark v jedné ze svých nejlepších rolí! ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Solidní western o tom, jak se město rozhodne zbavit šerifa, který se jim stal nepohodlný. Richard Widmark je ve své roli skvělý a i díky němu stojí tento film za vidění. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Western o tvrdém šerifovi ze staré školy, který se stal nepohodlným pro ”spořádané” občany jednoho “moderního” amerického městečka, má prostou, ale originální a poutavou zápletku a děj neztrácí tempo od začátku až do konce. 70 % ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ako tak pozeram, ide o dalsi precenovany film tuna. Teda tak priserne nudny western som uz dlho nevidel. Uvod je spatny vobec nevtiahne, nic sa tam dohromady nedeje, len odznie kopa prazdnych rozhovorov. Zaverecna prestrelka bola az priserne predvidatelna, Richard Widmark Rollercoaster, Judgment at Nurenberg/ dohromady nic nepredviedol. Allan Smithee je prezyvka mnohych hollywoodskych reziserov, ktori nechcu, aby verejnost poznala ich prave meno, lebo sa za film hanbia : 50 % ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Jak tvrdohlavý šerif, kterého jeho město už nechce, k úhoně přišel. Nebýt skvělýho Widmarka, tak by to nebylo nic moc, ale tenhle král westernů prostě válí. ()

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele

*los spoileros*!!!!!! bacha! Tak tohle je bezesporu jeden z nejblbějších westernů co jsem viděl a anžto fanda, nebylo jich málo. Pan Widmark sice má něco do sebe a hraje jak nejlíp umí, ale jeho charisma by tak vystačilo na dobrou vedlejší roli. Bohužel na to utáhnout sám celý film prostě nemá. Je na to málo zajimavý herec (no řekněme i tahle postava šerifa). Hlavní záporák vlastně není - možná sám šerif? Vlastně těžko říct. Proti němu stojí celé městečko a možná nejspíš právem, takže ten ego - boj je vlastně celý nesmyslný. Radnice není spokojená s jeho prací, ale on jako totální blbec zarputile odmítá složit funkci - koho, že mi to připomíná v české současné politice? Prostě neodstoupím - nikdy, nikdy, nikdy. Vlastně tu není komu fandit. Ve zbytku města nenajdete jedinou kladnouči alespoň nějak zajímavou postavu. Takže celý film stojí na charismatu šerifa. A na to prostě bohužel pan Widmark nestačí. Nudil jsem se a to hodně. Závěrečné velké finále, kdy šerif řka svojí zbrusu nové novomanželce, kterou si vzal sotva před hodinou, že jde na pohřeb, se jde projít do prázdného kostela, aby se cestou zpátky nechal zabít zcela zbytečně jako úplný idiot, to zrovna moc nenapravilo... ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Podobný námět jako u předchozího shlédnutého westernu Dobří a špatní hoši, ale mnohem hůř udělaný. "Moderní" západní městečko by se rádo zbavilo šerifa, který působí jak z šestákového románu a který má na svědomí spoustu mrtvých po přestřelkách. Na jedné straně je tak slizká městská rada a další "dobráci" na druhé straně bohužel agresivní, nijak sympatický Widmark, jehož sveřepou odhodlanost zůstat v úřadě ve kterém ho nikdo nechce film nijak nevysvětlí. Jsou tu i další roviny co nikam nevedou (mladík a jeho dívka), odnikud vynořivší se svatba, velké tajemství z minulostí vyšumí do ztracena. Zkrátka je vidět práce dvou režisérů a film se moc nepovedl; navíc je to dost nuda. Finální přestřelka je dobrá, ale člověk si tak akorát může říct - a cos jako čekal troubo? ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Velice solidní podívaná s výborným, již notně zestárlým, Widmarkem, nabízí příběh plný intrik, zosnovaných přestřelek, pomsty i slušné atmosféry. Škoda jen pomalejšího rozjezdu, díky prvotnímu oťukávání a nastiňování hlavních rysů děje. Konečná scéna je pak nevyhnutelná. ()

BeranSon 

všechny recenze uživatele

Jednoúčelový western, který poslouží na odreagování a to efektně, ale mezi perličky žánru nepatří. Spíše průměr. - 5/10 - ()

Radek273 

všechny recenze uživatele

Poznámka pro uživatele "sud": Sepsat obsah filmu takovýmto způsobem, to si člověk vážně zahrává s autorstvím!!! Jinak western podprůměrný, bez logických pohnutek hlavního "hrdiny" a zbytečně tlačený do extrémů. Nic co člověk musí vidět. ()

Reklama

Reklama