Reklama

Reklama

Hitlerův posvátný poklad

(TV film)
  • Česko Hitler a korunovační klenoty Svaté říše římské (více)
Francie, 2019, 52 min

Režie:

Isabelle Gendre

Hrají:

Adolf Hitler (a.z.)

Obsahy(1)

Je rok 1945. Válka je téměř u konce. Spojenci okupují Německo, kde se většina nacistických hodnostářů zabila nebo byla zajata a chystají se k soudu. Světový řád prochází v důsledku války změnami. V této situaci je americký voják a odborník na středověké posvátné umění pověřen nejnebezpečnější misí. Má tři týdny - do začátku Norimberského procesu - na vyřešení záhady, kterou by přispěl ke konci Třetí říše a současně vrátil relikvie Svaté říše římské. (Viasat)

(více)

Recenze (4)

Marze 

všechny recenze uživatele

Tři měsíce před začátkem Norimberského procesu, který měl aspoň symbolicky odsoudit promile nacistů vrcholu ledovce hledá americká zpravodajská služba symbol evropské vlády korunovační klenoty. Dokument hledá kdo je ukradl a kde se skrývají. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Strašne profi až nudne ladené. Nie je to dokument, z ktorého si človek veľa zapamätá, celé to má taký unavený štýl. Za to však unavene nepôsobí povestný Hitlerov mastný prehoz, ktorý mi pripomenul užívateľa Jimi Jokera, alias pritepleného slniečkára Jakuba Valeša z Plzne, ktorý sa mi včera vyblil do pošty a nástojil na tom, aby som mu robil reklamu. A mne je želanie slniečkára s hitlerovským prehozom vždy rozkazom. ()

Reklama

sportovec 

všechny recenze uživatele

Jde o zvlášť důkladnou rekonstrukci úsilí amerických "Památkářů" a o jeden z nejnosnějších pozitivních prvků novější americké demokracie. Nacistickou pachuť tu překrývá vítězný patos SPOJENÝCH NÁRODŮ. ()

Galerie (32)

Reklama

Reklama