Reklama

Reklama

Sněhurka a sedm trpaslíků

  • Československo Sněhurka a sedm trpaslíků (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Sněhurka a sedm trpaslíků je prvním celovečerním animovaným příběhem, který byl kdy natočen. Sněhurka, za kterou získalo studio Walt Disney i svého prvního Oscara, započala tradici legendární Disneyovské rodinné zábavy, která se vyznačuje osobitým kouzlem, dobrou stavbou příběhu a bezvýhradně špičkovou animací. Příběh, ve kterém se mísí pohádkové kouzlo, dechberoucí napětí a neobyčejná odvaha, začíná jak jinak u kouzelného zrcadla. Kdo je na světě nejkrásnější? Zlá královna se dozvídá, že její půvab daleko převyšuje nevlastní dcera, Sněhurka. Proto se jí chce zbavit. Na útěku před nenávistí narazí Sněhurka na chaloupku, ve které žije sedm roztomilých trpaslíků Šmudla, Prófa, Štístko, Kejchal, Stydlín, Dřímal a nabručený Rejpal. Vzájemné setkání změní osudy každého z nich. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (447)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jistý, ale pravděpodobně první animovaný americký film. V té době z toho musely být děti nadšené. Na to, že se to vysílalo v roce 1937, tak to je hodně kvalitní zpracování. Ovšem mě celkem vadilo to muzikálové pojetí, já muzikály nerad. Příběh byl klasika, tak jak ho známe z knížky, ovšem přišel mi až moc jednoduchý, určitě bych tam uvítal nějaké scény navíc. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Klasický Disneyho zmysel pre jemnosť, cit, lásku a zároveň aj metaforické zlo je pre diváka pohladením. Animácia, ktorá dovtedy nemala obdoby, hudobné prevedenie jednoznačne poteší a aj obohratý jasný a s ničím novým neprichádzajúci príbeh o víťazstve dobra nad zlom, lásky nad nenávisťou, dokáže očariť svojou rozprávkovou atmosférou. Vďaka Bohu, že nie som odkázaná na to, aby mi pílila uši novodobá hračka v rukách detských výrastkov, Hannah Montana, ale že stále nachádzam radosť pri sledovaní úprimne romantickej a predsa nesmrteľnej disneyovke. ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Disney svoje impérium odpálil niečím, čoho význam rozhodne neklesá. Príbeh určený pre najmenších, ktorý však atmosférou a predovšetkým kresbou dokáže potešiť všetkých bez rozdielu. V roku 1937 by som bol paf. V roku 1992 som sa dobre pobavil. V roku 2023 môžem len konštatovať, že obrovská klasika s dosahom na všetkých naprieč generáciami. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Klasika, která musela tehdy působit jako malý zázrak, skutečně smekám před tím, jak přirozené jsou pohyby všech postav, s tím museli mít tehdy spoustu práce. Bohužel příběh obsahuje všechno to, na co disneyovky o půl století později doplatily - morální ponaučení, legrační zvířátka a iritující písničky. Nicméně všem mladším osmi let nelze než doporučit. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

První celovečerní animovaný film... A nemohlo to dopadnout jinak než takhle, to byl osud. "Taková ta notoricky známá pohádka časů dávno minulých, kdy vkus hrál ve studiích slovutného Disneyho ještě prim." přijde Vám hned na mysl. Jenže tahle věc je opravdovou revolucí a krokem vpřed, který musel ve své době být nebývale odvážný. Vytvořit takovou věc je důkazem vizionářství slavného studia. Obdivuhodnou animaci a krásným příběhem bez potíží okouzlí i dnes, byť prostředky se v současnosti volí jiné. Základ však stále tkví v jednoduchosti, inspirace trvá a zdá se, že nepomine. Tak moc se ten svět animovaných filmů zase nezměnil.... ()

Galerie (121)

Zajímavosti (96)

  • Kreslení cesty trpaslíků domů, trvající ve filmu jednu minutu, zaměstnalo pět kreslířů na půl roku. (M.B)
  • Nápad, že Šmudla bude při chůzi „poskakovat“, aby držel krok s ostatními, napadl jednoho z animátorů až v pozdější fázi produkce. Disneymu se natolik zalíbil, že jej chtěl zakomponovat do každé scény, kde Šmudla chodí. Většina jeho chodících scén tak musela být překreslena. (ing.Frosty)
  • V každé zemi, v níž byla Sněhurka nadabována, se trpaslíci pochopitelně jmenují jinak. V původní pohádce bratří Grimmů však žádná jména nemají. (HellFire)

Související novinky

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Co nabídne služba Disney+?

Co nabídne služba Disney+?

09.11.2019

Už za pár dní (přesněji 12. listopadu) se ve Spojených státech, Kanadě a Nizozemí spustí nová streamovací služba Disney+. O týden později se pak dočká ještě startu v Austrálii a na Novém Zélandu.… (více)

Hraná Sněhurka našla režiséra

Hraná Sněhurka našla režiséra

30.05.2019

Režisér Marc Webb se navždy zapsal do paměti fanoušků originálních romantik jako tvůrce 500 dní se Summer. Jeho dva spidermanovské pokusy s Andrew Garfieldem a Emmou Stone v hl. rolích už ale takový… (více)

Reklama

Reklama