Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Po únosu a znásilnění své třináctileté dcery byl inspektor Corrado Cattani přinucen přerušit vyšetřování zločinů mafie. Přichází další rána - jeho dcera umírá a dva kolegové jsou zavražděni. V zájmu práva a odplaty předstírá spolupráci se zločinci a odkrývá mnohamilionový obchod se zbraněmi. Na scéně se objevuje bývalý nepřítel - Olga Camastra, která se do Corrada zamiluje a je pro něj ochotna odhalit kriminální praktiky. Cattani získává s její pomocí důkaz proti zločincům. Ale boj ještě není u konce... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (48)

Crocuta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série se výborné první minimálně vyrovná. Damianiho vystřídal na postu režiséra Florestano Vancini a je to opravdu důstojný nástupce. Mafiáni v čele s Terazinim jsou stále slizcí a licoměrní hajzlové, Cattani sice občas dostane přes držku, ale on i jeho spojenci jsou nadále muži bez bázně a hany, napětí je všudypřítomné a některé epizody (třeba ta s komisařovým uvězněním) patří k nejlepším místům celé ságy. Chobotnici 2 navíc svou účastí ozdobyl i charismatický Martin Balsam v roli zástupce americké odnože Cosa Nostry. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I druhá série přináší vcelku kvalitní seriálovou zábavu, kterou nelibě poznamenávají některé nezvládnuté scény z Cattaniova soukromého života a scénáristicky přidrzlé odstraňování postav, v prvním díle Cattaniho dcery Paoly a v dalších těch čestných, kteří něco ví. Světlé místo je zpověď jednoho mafiána, "kterak se to vlastně ušpinil". Není sice bůhvíjak originální, působí však ve své zkratce přesvědčivě. Slabé ****. ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4,5*/5...Akcia (ak keď nie v pravom slova zmysle) z jednotky ustúpila väčšej psychológii a íšlo sa viac po detailoch a osobnostiach. Aj na úkor dynamiky deja, ale to pomalšie tempo má svoje silné vnútorné napätie, poprepletané vzťahy a zaujímavé intrigy vyššej triedy (podľa mňa scenárista odviedol pri tejto sérii lepšiu prácu ako pri jednotke!). "Dottore" Corrado už nie je tým jednoznačným hrdinom v pravom a klišoidnom slova zmysle, dejový sled je nepredvídateľný, napínavý, vťahujúci... A zanedbateľný nie je ani Ennio a jeho "podmaz"...Skvelé- pokračujem v sérii ďalej:) ()

Borki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nezabudnuteľná a famózna hudba z tvorby Ennia Morriconeho vyvolávajúca dokonalú atmosféru a zyšujúca schopnosť diváka vžiť sa do deja a do osudov jednotlivých postáv bola pri tvorbe druhej série v tomto seriáli rozhodne tým najväčším krokom vpred. Korením deja sú ďalšie tragické udalosti nastávajúce v živote hlavného hrdinu ktorý už v úvode tejto série prichádza postupne o všetko, po smrti milovanej Titti Pecci Scialoja, postavy ktorá umiera po spáchaní samovraždy v prvej sérii, prichádza najskôr smrť jeho posledných blízkych priateľov, vicekomisára Altera a sudcu Achille Bordonara zavraždených nájomnými vrahmi s cieľom zabrániť ďalšiemu vyšetrovaniu únosu Cattaniho dcéry a ďalších zločineckých aktivít mafie a neskôr tragická smrť dcéry Paoly. Cattani, ktorý tak zostáva úplne sám, vrhnutý do beznádeje, nakoniec prichádza aj o to posledné čo mu ešte zostalo - slobodu a zisťuje že jedinou záchranou je prijať pomoc od človeka priamo zodpovedného za smrť všetkých jeho blízkych. Novým prvkom oproti prvej sérii sú aj niektoré brutálne scény (ako napríklad únos a umlátenie na smrť novinára Maurilliho) a účasť zahraničných herecov ako aj Martina Balsama v stvárnení postavy americko-sicílskeho magnáta Carrisiho. Napriek tomu že počet zavraždených obetí sa v porovnaní s prvou sériou skoro ztrojnásobil, druhá séria mierne uberá na akcii čo sa však v prípade tohoto seriálu rozhodne nedá považovať za mínus. Dejová línia sa po rýchlom vývoji udalostí, ktorý nastane už v úvode seriálu, mierne spomalí ale vďaka smutnej a pochmúrnej atmosfére a dokonalým hereckým výkonom pri stvárnení jednotlivých postáv to nijak neuberá na napätí a očakávaní diváka ako to všetko nakoniec dopadne. Šiestu hviezdičku by som venoval Českej televízii za opäť neuveriteľne dokonalý pôvodný dabing ktorý úroveň tohoto seriálu pri vysielaní na Slovensku a v Čechách výrazne zvýšil. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada je dlouho nijaká, a z prvních dílů vyčnívá jenom ještě rafinovanější a hlavně rozsáhlejší hudební motiv, aby ne, na pomoc přispěchal velký Ennio. Corrado rychle střídá místa pobytu, ale všude přináší jen smrt. Na pozadí stojí tajemný muž, ale on, stejně jako mnohé další postavy (velká dabingová jména) po několika tazích končí, mafie je mocná. Druhá série slušně vrcholí, ovšem už dlouho je jasné, že se čeká na další řadu. V této chybí osudová žena, hraběnka Olga (Florinda Bolkan) jí není. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Italsko-americký herec Martin Balsam se v  seriálu Chobotnice (od r. 1984) objevil hned dvakrát. Poprvé ve 2. sérii jako Frank Carrisi a podruhé v 5. sérii jako Don Calogero Barretta. (Cucina_Rc)
  • Po uvedení 1. série, kdy mafie vyhrožovala celému štábu i Michelu Placidovi, byli filmaři nuceni přesunout natáčení z místa Itálie do jiných evropských lokací, konkrétně do Švýcarska, Německa, Velké Británie a Řecka. (Fenk)

Reklama

Reklama