Reklama

Reklama

Po stopách vraha

  • USA Midnight in the Switchgrass (více)
Trailer 1

Agenti FBI Karl Helter a Rebecca Lombardiová prošetřují případ obchodování se ženami. Pátrání je zavede až na Floridu, kde s pomocí místního strážce zákona Byrona Crawforda navíc nečekaně narazí na stopu sériového vraha. Oba případy se začínají prolínat. Rebeccu někdo unese a Karl s Byronem mají pouhé čtyři hodiny, aby jí zachránili život... Snímek vznikl na motivy skutečného příběhu sériového vraha a násilníka a mezi obsazením najdeme takové hvězdy jako legendu akčních filmů Bruce Willise či Megan Foxovou, která se svou rolí ve snímku po delší pauze vrátila na obrazovky. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (50)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Debut Randalla Emmetta, producera nízkorozpočtových a nízkoúrovňových filmov, ako režisér! Film sa snaží priblížiť sa k známejším klasikám daného žánru. Je však od začiatku jasný, že takéto šance sú len utópiou. Bohužiaľ, herecky najslabším článkom je Bruce Willis, Megan Fox, v rámci možností, je celkom akceptovateľná. Tú solídne dopĺňa Emile Hirsch. Príbeh s jasným vedením, bez nečakaných momentov a prekvapení. V danom žánru existujú aj filmy, ktoré majú viac chýb a mali aj horší výsledok. Osobné hodnotenie: 60% (**) ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

minutový Bruce a plastiková Megan se sešli v jednom filmu a kupodivu z toho nebolí oči.Willis se tu sice,jak je jeho dobrým zvykem v poslední době,opět jen mihne a kdyby tu nebyl nic by se nestalo a Megan pořád neumí hrát,ale když divák překoná prkenný začátek,dostane nakonec klasickou a ničím neurážející detektivku,kterých jsou sice tisíce,ale jako kulisa poslouží vždy dobře.Záhadou mi je spíš to,že se v podobných filmech poslední dobou objevuje Emile Hirsch,kterého stále ještě nepovažuji za herce,který by musel brát úplně všechno.Ale třeba se pletu...40% ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Zajímavé herecké obsazení je náplastí na slibný průběh thrilleru, který ale postrádá silné finále i štavnatější násilné scény. Maniak, co má ušiska jak plácačky a doma je vzorným otcem a manželem, brázdí svým kamionem floridské silnice. Likviduje prostitutky a narkomanky, většinu z nich zabije hned, jednu nezletilou ale odvleče do své kůlny, kde ji bude po zbytek filmu věznit. Jen věznit, Neprovádí jí nic zvráceného. Policie jeho identitu nezná, divák ano. Odpadá tím jakékoliv zábavné tipování, jaký to herec skrývá tvář vraha. Na stopě jsou mu Emile Hirsch, Megan Fox a Bruce Willis. Poslední jmenovaný ovšem zůstává naprosto v pozadí a nevyužit, takže jeho účast je zhola nadbytečná. Randall Emmet produkuje filmy všech kategorií. V téhle činnosti si nevede vůbec špatně, v dlouhém seznamu děl nalezneme ambiciozního Irčana, nápaditý Boss Level, nejrůznější akční snímky horší i lepší kvality. A hojně v oblibě má Bruce Willise. Do režie se pustil až s tímto snímkem, přičemž nepřináší do žánru žádné extra novoty. Emile Hirsch se v roli vyšetřovatele státní policie velmi dobře etabloval, scény z jeho rodinného kruhu mu poněkud kazí renomé, může za to jeho manželka, která pronáší dialogová zvěrstva, ovšem jeho herecký výkon filmu dominuje. Megan Fox je vhodný doplněk a její volavka od FBI působí svěže a sexy. Lukas Haas má trochu deviantní vzhled, takže i on v roli obstál. Hvězdička Caitlin Carmichael funguje jako vězněná obět spolehlivě, Lydia Hull, která se poslední dobou dala na produkování filmů, coby manželka úchyláka také upoutá pozornost svým líbezným vzhledem. Machine Gun Kelly je hnusák pasák, má zde kovový chrup, vyskytuje se jen ve dvou scénách, mít větší prostor, tak taky nemám námitek. Dohromady tahle parta utvořila více než důstojnou sestavu, která film drží. Jak film postupuje, tak divák hledí, co by napínavého snímek mohl přinést. Úplně se opomnělo na násilné vyznění scén, přece jen je v popředí sériový vrah, tak by se mělo ukázat něco z jeho činů, než jen pohozená obět u silnice. V jedné scéně jednu z prostitutek uškrtí v motelu, ve vaně pak mladá žena sice působí o něco zdevastovanější (vidíme její záda a jakýsi šrám na nich), ovšem tohle zabití příliš vzruchu nenadělalo. Kůlna pak nabídne připoutanou Megan Fox a ušpiněnou Caitlin Carmichael. To je prosím všechno. Ano, fakt jsem žasl, že je to v oblasti explicitnosti taková slabota. Všemu nejhoršímu a nejodbytějšímu ale vládne finále, respektive finální zúčtování. SPOILER/ Maniak směšně zhebne po zásahu šroubovákem. Je po něm hned, už se nezvedne, film končí, všichni jsou zachráněni/KONEC SPOILERU. Napříště by se takto výsostné herecké obsazení mělo upsat lepšímu režisérovi, neškodilo by více zapracovat i na scénáři. Napínavé chvilky k thrilleru patří, tenhle jich má poskrovnu, stále divák větří, že přijde něco extra, ovšem dostaví se v podstatě to, co už je známo z žánrové konkurence. 6/10 ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Výjimečný případ filmu Bruce Willise z posledních let, kde si odehrál všechny scény sám. Je jich nicméně tak sedm, z toho dvakrát sedí v autě, dvakrát v bistru a jednou v nemocnici, přičemž jeho detektiv asi (a asi je třeba brát s velkou rezervou) měl sloužit jako mentor, ale ve výsledku jde o postavu, která kdyby tam nebyla, tak by to na celkovém vyznění vůbec nic nezměnilo. Zbytek je tuctová kriminálka s použitelným vizuálem (rozhodně to nepůsobí vyloženě lacině) s minimem vyšetřování a maximem záběrů na obličej Megan Fox. Emile Hirch nicméně není vůbec špatný a jeho role je připomenutím toho, že by si zasloužil mnohem lepší projekty. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Začínam mať pocit, že všetko je už možné. Na Slovensku vedie ministerstvo taká slepica ako Remišová a vo filme vedie vyšetrovanie Megan Fox. To keby že mne unesú dcéru a vidím, že ju má zachrániť plastiková barbie, rovno idem zháňať pomník vo výpredaji. Film sa preto nevyhne úsmevným situáciám, ako keď Megan tvrďácky v koženke vytiahne zbraň na svojho atramentového milenca (čo na tom, že má tri deti s iným mužom), ale ten výraz je tak nedôveryhodný, že spôsobia u diváka len zášklb v lícnych svaloch z toho zmätku, či sa má smiať alebo plakať. Komediálny prvok filmu pridáva aj Emile Hirsch, ktorý s tým fúzikom a večnom prežúvaní žuvačky sťaby krava sám vyzerá ako hlavný podozrivý. „Našťastie“ nám však páchateľa ukázali už na začiatku, takže sme zbytočne nemuseli byť v napätí. O Willisovi sa tu zmieňovať veľmi netreba. Pôsobil tu ako nejaký starý brigádnik, pripomínal skôr takého 80-ročného sbskára v Kauflande, ktorý v prípade zásahu pri siahaní po zbrani vytiahne z nohavíc bažanta. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (2)

  • Produkce filmu byla na nějaký čas pozastavena kvůli pandemii koronaviru. (SONY_)

Reklama

Reklama