Reklama

Reklama

Po stopách vraha

  • USA Midnight in the Switchgrass (více)
Trailer 1

Agenti FBI Karl Helter a Rebecca Lombardiová prošetřují případ obchodování se ženami. Pátrání je zavede až na Floridu, kde s pomocí místního strážce zákona Byrona Crawforda navíc nečekaně narazí na stopu sériového vraha. Oba případy se začínají prolínat. Rebeccu někdo unese a Karl s Byronem mají pouhé čtyři hodiny, aby jí zachránili život... Snímek vznikl na motivy skutečného příběhu sériového vraha a násilníka a mezi obsazením najdeme takové hvězdy jako legendu akčních filmů Bruce Willise či Megan Foxovou, která se svou rolí ve snímku po delší pauze vrátila na obrazovky. (Filmbox)

(více)

Recenze (50)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak do půlky jsem si říkal, že by to zase nemusela být taková hrůza. Jasně, víceméně to přesně odpovídá filmům, které Willis a Fox točí, ale i v blátě se dá najít perla. Navíc Hirsch se docela snaží a dokáže působit jakž takž důvěryhodně i přes to, že mu naprosto příšerná manželka říká věci typu "Ty fívky potřebují někoho, jako jsi Ty." nebo "Domluvili jsme se, že naše holčička bude na prvním místě." Nicméně když se film přehoupne do druhé poloviny, je to čím dál tím horší a horší a závěr, který korunuje zúčtování se záporákem, už je vyloženě k smíchu. No Willisova postava je tu naprosto zbytečná a docela by mě zajímalo, proč ho tvůrci zlanařili, když jeho jméno už dávno netáhne. 30% ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Výjimečný případ filmu Bruce Willise z posledních let, kde si odehrál všechny scény sám. Je jich nicméně tak sedm, z toho dvakrát sedí v autě, dvakrát v bistru a jednou v nemocnici, přičemž jeho detektiv asi (a asi je třeba brát s velkou rezervou) měl sloužit jako mentor, ale ve výsledku jde o postavu, která kdyby tam nebyla, tak by to na celkovém vyznění vůbec nic nezměnilo. Zbytek je tuctová kriminálka s použitelným vizuálem (rozhodně to nepůsobí vyloženě lacině) s minimem vyšetřování a maximem záběrů na obličej Megan Fox. Emile Hirch nicméně není vůbec špatný a jeho role je připomenutím toho, že by si zasloužil mnohem lepší projekty. ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Ne nemůžu si pomoct. Možná, že už mám vytvořenou antipatii k línýmu Vyližovi a ty odpady tam dávám už asi automaticky, ale kde nic není tam ani smrt nebere. Nevím kde ostatní vidí to zlepšení já teda ne.5% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Zajímavé herecké obsazení je náplastí na slibný průběh thrilleru, který ale postrádá silné finále i štavnatější násilné scény. Maniak, co má ušiska jak plácačky a doma je vzorným otcem a manželem, brázdí svým kamionem floridské silnice. Likviduje prostitutky a narkomanky, většinu z nich zabije hned, jednu nezletilou ale odvleče do své kůlny, kde ji bude po zbytek filmu věznit. Jen věznit, Neprovádí jí nic zvráceného. Policie jeho identitu nezná, divák ano. Odpadá tím jakékoliv zábavné tipování, jaký to herec skrývá tvář vraha. Na stopě jsou mu Emile Hirsch, Megan Fox a Bruce Willis. Poslední jmenovaný ovšem zůstává naprosto v pozadí a nevyužit, takže jeho účast je zhola nadbytečná. Randall Emmet produkuje filmy všech kategorií. V téhle činnosti si nevede vůbec špatně, v dlouhém seznamu děl nalezneme ambiciozního Irčana, nápaditý Boss Level, nejrůznější akční snímky horší i lepší kvality. A hojně v oblibě má Bruce Willise. Do režie se pustil až s tímto snímkem, přičemž nepřináší do žánru žádné extra novoty. Emile Hirsch se v roli vyšetřovatele státní policie velmi dobře etabloval, scény z jeho rodinného kruhu mu poněkud kazí renomé, může za to jeho manželka, která pronáší dialogová zvěrstva, ovšem jeho herecký výkon filmu dominuje. Megan Fox je vhodný doplněk a její volavka od FBI působí svěže a sexy. Lukas Haas má trochu deviantní vzhled, takže i on v roli obstál. Hvězdička Caitlin Carmichael funguje jako vězněná obět spolehlivě, Lydia Hull, která se poslední dobou dala na produkování filmů, coby manželka úchyláka také upoutá pozornost svým líbezným vzhledem. Machine Gun Kelly je hnusák pasák, má zde kovový chrup, vyskytuje se jen ve dvou scénách, mít větší prostor, tak taky nemám námitek. Dohromady tahle parta utvořila více než důstojnou sestavu, která film drží. Jak film postupuje, tak divák hledí, co by napínavého snímek mohl přinést. Úplně se opomnělo na násilné vyznění scén, přece jen je v popředí sériový vrah, tak by se mělo ukázat něco z jeho činů, než jen pohozená obět u silnice. V jedné scéně jednu z prostitutek uškrtí v motelu, ve vaně pak mladá žena sice působí o něco zdevastovanější (vidíme její záda a jakýsi šrám na nich), ovšem tohle zabití příliš vzruchu nenadělalo. Kůlna pak nabídne připoutanou Megan Fox a ušpiněnou Caitlin Carmichael. To je prosím všechno. Ano, fakt jsem žasl, že je to v oblasti explicitnosti taková slabota. Všemu nejhoršímu a nejodbytějšímu ale vládne finále, respektive finální zúčtování. SPOILER/ Maniak směšně zhebne po zásahu šroubovákem. Je po něm hned, už se nezvedne, film končí, všichni jsou zachráněni/KONEC SPOILERU. Napříště by se takto výsostné herecké obsazení mělo upsat lepšímu režisérovi, neškodilo by více zapracovat i na scénáři. Napínavé chvilky k thrilleru patří, tenhle jich má poskrovnu, stále divák větří, že přijde něco extra, ovšem dostaví se v podstatě to, co už je známo z žánrové konkurence. 6/10 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Od "Midnight In The Switchgrass" som dokopy nečakal nič. Nakoľko Bruce Willis posledné roky skutočne účinkuje v obrovskom množstve lacných akčných filmov a detektívok, toto pôsobilo ako ďalší film do toho žánru. A v podstate tak by sa to celé aj v jadre dalo definovať. Ďalší lacný film s Willisom. A dokopy si tu tentokrát ani moc nezahrá. Viac je tu hlavnou hrdinkou Megan Fox a Emile Hirsch. Pričom by som povedal, že Megan nie je výrazne zaujímavá, ale ani vyslovene zlá, no Emile Hirsch je tu asi jeden z hercov, ktorí do toho dávajú všetko. A na to, o aký film ide ho musím celkom obdivovať. Solídny výkon, ktorý predčí všetkých ostatných čo sú tu. Okey je ešte aj Lukas Haas, ktorý hrá zloducha filmu, no dokopy toto nie je film, kde je moc nad čím plesať. Film podľa mňa nie je čistá tragédia, ale určite to nie je film, kde by nám Bruce dokázal, že si vie opäť vyberať dobré filmy, ktoré sojí za to vidieť. Hodnotenie: C ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Úchylně poetickej muví o únosu žen. Hraje se tu i na hru najdi plešku Willise.. nebo si ji aspon všimni. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Začínam mať pocit, že všetko je už možné. Na Slovensku vedie ministerstvo taká slepica ako Remišová a vo filme vedie vyšetrovanie Megan Fox. To keby že mne unesú dcéru a vidím, že ju má zachrániť plastiková barbie, rovno idem zháňať pomník vo výpredaji. Film sa preto nevyhne úsmevným situáciám, ako keď Megan tvrďácky v koženke vytiahne zbraň na svojho atramentového milenca (čo na tom, že má tri deti s iným mužom), ale ten výraz je tak nedôveryhodný, že spôsobia u diváka len zášklb v lícnych svaloch z toho zmätku, či sa má smiať alebo plakať. Komediálny prvok filmu pridáva aj Emile Hirsch, ktorý s tým fúzikom a večnom prežúvaní žuvačky sťaby krava sám vyzerá ako hlavný podozrivý. „Našťastie“ nám však páchateľa ukázali už na začiatku, takže sme zbytočne nemuseli byť v napätí. O Willisovi sa tu zmieňovať veľmi netreba. Pôsobil tu ako nejaký starý brigádnik, pripomínal skôr takého 80-ročného sbskára v Kauflande, ktorý v prípade zásahu pri siahaní po zbrani vytiahne z nohavíc bažanta. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Jestli jeste existuji pujcovny filmu na DVD,tak je to presne ten typ filmu.Jako kdyz si date v rychlem obcerstveni jidlo a reknete si "neni to pro me nic dobreho,ale dostal jsem to,za co jsem zaplatil". ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Unavený a znuděný Willis v další desetiminutovce, tentokrát s další vyhaslou "hvězdou" v podání Megan Fox. Mizerný, thriller bez atmosféry, napětí, scénáře a asi i režiséra. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Skvělý film se skvělým obsazením, úžasné místo já jsem si prostě užil, tohle totiž můžu. Jediná chybička zaver filmu škoda. ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

Taková debilní slepenina klišé se vidí opravdu málokdy. Bruce Willis tam je tak dvě minuty, a vypadá jako když hraje Stevena Seagala v důchodovém věku. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

minutový Bruce a plastiková Megan se sešli v jednom filmu a kupodivu z toho nebolí oči.Willis se tu sice,jak je jeho dobrým zvykem v poslední době,opět jen mihne a kdyby tu nebyl nic by se nestalo a Megan pořád neumí hrát,ale když divák překoná prkenný začátek,dostane nakonec klasickou a ničím neurážející detektivku,kterých jsou sice tisíce,ale jako kulisa poslouží vždy dobře.Záhadou mi je spíš to,že se v podobných filmech poslední dobou objevuje Emile Hirsch,kterého stále ještě nepovažuji za herce,který by musel brát úplně všechno.Ale třeba se pletu...40% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Tuctovej krimi thriller, kterých je padesát za rok. Člověk ale chápe, že ne každej má schopnost přijít s něčím neotřelým. Dialogy hrůza, výkony herců nic moc. Snad jen Hirsch hraje dobře. No a ten konec s neviděným finále, a usměvná scéna, kdy Megan lape po dechu na řetězu, a Hirsch se motá s pistolkou v ruce a míří s ní do trávy. A nebejt tam ta poslední scéna, tak bych věřil, že se tam motá ještě teď. 40%. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Tu to chcelo viac Megan v koži, viac prostitútiek, odhodlaných na všetko a menej tej vyšetrovacej investigatívy. Jaj, ale ono by z toho inak bolo porno, že. 1 z 5 ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Chlápek v Pensacole zabíjí prostitutky a policie ho nemůže najít tak ho chytá Megan Fox a Bruce Willis. Tenhle film je jeden kástingový fail Megan se na drsnou policistku absolutně nehodí a úvodní scéna kde mlátí jakéhosi pasáka je spíše k smíchu Bruce řešit nebudu těch 5 minut co tam má nestojí ani za zmínku , ale probereme si policistu co to taky vyšetřuje jelikož ten vypadá , že by se hodil maximálně někde za pokladnu supermarketu (neurážím ty lidi co tam dělají urážím ho). Konec už je parodie sama o sobě jelikož pokud záporák někoho unese a dá mu takový prostor utéct  tak je minimálně postižený o způsobu jeho likvidace se ani nezmiňuji. Je to lepší než cca poslední 3 filmy s Willisem co jsem viděl tak za to 40 procent. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je pravda, že Midnight in the Switchgrass není tentokrát zas až takové céčko, ve kterých se poslední roky Willis běžně vyskytoval, na stranu druhou zůstává ale samozřejmě i faktem, že co se týče jeho účasti na tomto filmu, tak se jedná jen o jeho další úplně vedlejší a hlavně zcela bezvýznamnou přítomnost v laciné kriminálce, kde svým mlčenlivým a jen tupě zírajícím výkonem filmu spíš jen škodí, nicméně svým jménem v titulcích pořád svou úlohu ale asi nejspíš splnil, protože jinak by něco takového zapadlo ještě snad víc, než tomu nakonec je. Každopádně v hlavních rolích se tu představují jiné dvě herecké trosky, a to kdysi krásná, dnes již ale spíš strašící přízrak Megan Fox a opravdu netalentovaný a srandovně přehrávající Emile Hirsch, kteří svými výkony této podívané skutečně moc nepomáhají, a když už jsem u toho castingu, tak Lukas Haas, působící zde jako sériový vrah, odhalený jen tak mimochodem hned na začátku filmu, té přesvědčivosti a výraznosti své postavě též příliš nevěnoval, takže v tomto ohledu bída. Bída to je ale i v ohledech všech ostatních. Zápletka se sice opravdu tentokrát netváří až tak nablble, ovšem její zpracování je stejně mizerné, postrádají spád, napětí, intenzitu, dialogy a chování postav jsou pak doslova degradující a pokoušející diváckou tolerantnost, celé to pátrání je jinak navíc naprosto nepůsobivé a naivní, a samotný závěr je už jen vyvrcholením slaboučkého scénáře, topícího se v těch nejlacinějších žánrových vodách. Tudíž i když to ve výsledku není zas až tak mizerné, tak pořád to ještě ale mizerné je, zkrátka laciné krimi béčko, ke kterému není potřeba víc asi co dodávat. ()

figgo jr. 

všechny recenze uživatele

Tuctová kriminálka, která by s těží obstála i jako tv epizoda Kriminálky Las Vegas nebo podobného seriálu. Jediné pozitivum je zajímavé obsazení jako Emile Hirsch, Lukas Haas a Megan Fox. Hlavně díky ním jsem film dokoukal. Bruce Willis je tu potom naprosto zbytečný a kdyby jeho postava ve filmu nebyla nic tom na něm nezmění. 4/10 ()

Reklama

Reklama