Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jak se dokáže hrstka vojáků ubránit německé přesile v pekle u Siegfriedovy linie? Siegfriedova linie představovala německé obranné pásmo, o které se během 2. sv. války vedly tvrdé boje. Děj komorního válečného snímku Peklo je pro hrdiny se točí kolem jediného manévru oslabené americké jednotky, která se snaží nacistům zabránit v překročení linie. Jedním z vůdců hrstky vojáků se stává ostřílený Reese, který byl k jednotce převelen krátce před jejím návratem na frontu. Ve válečné vřavě musí čelit mohutné německé přesile a držet pozici na frontě, než dorazí posily. V pekle zákopů, minových polí a vojenských bunkrů se jedná o sebevražednou misi pro opravdové hrdiny. Skvělému hereckému obsazení vévodí hvězdný Steve McQueen v typické roli ostříleného tichého hrdiny, který svou odvahou dokáže strhnout celou jednotku. (Česká televize)

(více)

Recenze (46)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hrozně se mně líbilo, jak se v tomto filmu Amíci chovali tak nějak vysmátě. Šedesátá léta jsou rozhodně dobou, kdy si ještě plno válečných veteránů tehdejší dobu pamatovalo. Peklo je pro hrdiny je nicméně drsný film, ale nebojí se do něj hodit celou řadu dost absurdních situací. Nejlepší bylo, jak se jim tam u linie zničehonic objevil týpek, co měl bejt o asi třicet kilometrů dál s džípem. Tím sejmul strom, oni mu ho zabrali a pak jím strašili Němce na druhé straně linie, protože po nárazu v něm rachtal motor a oni si mysleli, že tam mají tank, čímž se zachránila celá situace, která byla jinak absolutně k posrání. Musím říct, že v rámci 90ti minut jsem byl fakt spokojený. Drsný, absurdní, občas k pousmání. Sice ne úplně tak, jak bych si válku představoval, ale v rámci filmu to nebylo zlé. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $2,5milióna║ Vojnová dráma odohrávajúca sa na malom bojovom priestore prevažne v zákopoch, kde malá čata Amerických vojakov stráži určitý úsek zdevastovaného územia pre nepriateľom. Na svoju príbehovú jednoduchosť bez väčších dejových zápletiek to je slušne zvládnuté, nestihne to nudiť a tých 90minút ubehne ako voda, Steve McQueene opäť v jeho klasickom zadumanom profile kde si nikoho nepripustí k telu, po akčnej stránke fajn, príbeh je miestami odľahčení ale niekedy aj dosť vážny či surový ale nikdy to neskĺzne do nejakej báchorky, nuž jediná škoda že tento jednoduchý príbeh dohromady moc nového čo by zaujalo a obohatilo pohľad na vojnu neponúkne. /65%/ ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Skvělý komorní válečný film s výborným hereckým osazenstvem - pochopitelně v čele se Stevem McQueenem jako nepříliš vzorovým - zato v boji neocenitelným vojákem. Vedle několika výborných dramatických okamžiků (Jablko? -Závin! ) se tu vyskytuje i pár vychytávek, které jsme už někde viděli (házení helmou, zoufalé umírání, pohazování si s náloží) - jenomže to bylo v Ryanovi - tedy mnohem "později". Alespoň se Spielberg dívá na dobré filmy (viz. mrtvé ryby ukradené z Mostu u Remaggenu). Ústředním tématem filmu je voják, který není příliš spokojený s mašinérii, v níž slouží, ale ví (a co je důležitější - také podle toho jedná) že v boji musí odevzdat maximum a že jednou prostě nastane okamžik, kdy nelze smrtelné nebezpečí a smrt samu brát jinak než jako nutnou součást svého úkolu. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Pohrobek všechno důležité napsal. Já bych jen upravil to hodnocení :) Divím se nevyužitému Jamesi Coburnovi. 70 % ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Nebýt těch autentických záběrů tak by to bylo skoro o ničem:-)Ne, teď vážně film se zaměřuje jen na jeden cíl (dobití německého kulometného hnízda), nepřítel skoro není vidět (důraz se zde klade především na americký tábor) a hvězdy jako McQueen nebo James Coburn teprve na začátku svých později hvězdných kariér zde nic vyloženě závratného nepředvedli ačkoli už za sebou měli film "Sedm statečných", který je de facto proslavil..Konec filmu byl sice dobrý, ale divák už takřka po 80. minutách (první výstřel padl snad až někde v 30. minutě) předem věděl jak to asi dopadne, jak s hlavním hrdinou, tak i se samotným koncem filmu. ps: Rob Roy: Zastávám úplně stejný názor co se týče Coburna, suma sumárum si zde zahrál snad jen dvacet minut a to ještě hodně kouskovaně.. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Asi jeden z prvních válečných filmů, kde není vojna kojná ani místo pro chrabré hrdiny, ale jen řetěz zabíjení nepravidelně se střídající s chvilkami klidu. Konec filmu je takřka absolutně dokonalý. Pozn.: Odsud si zřejmě Spielberg vypůjčil házení přileb, které použil v Ryanovi. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Netradiční Steve McQueen v poměrně skromném, ale zároveň silném válečném dramatu. Hodně osobité. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Toto je dosť typická úloha pre sympaťáka S. McQueena a tieto polohy vzdorovitého typu mu sedia. Popravde, čakal som od filmu niečo viac. Po úvodnom obkecávaní sa dostávame na frontu, kde McQueen môže ukázať v čom je dobrý. Problém som videl v tom, že film má väčšie množstvo postáv a v niektorých záberoch sa McQueen strácal v dave a pripadal mi ako jeden z komparzistov. Takmer po celú stopáž je to iba priemer, až ma dostalo jeho záverečné obetovanie a zničenie betónového bunkra. Dobrý záver iba posunul moje váhanie k slabším štyrom hviezdam. Mám pre McQueena slabosť, preto film bez jeho účasti objektívne skôr za tri hviezdy. 70%. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Od samého začátku poměrně slibné válečné drama se sympatickým Steve McQueenem v hlavní roli a neméně sympatickým Jamesem Coburnem v roli vedlejší. Čtvrtou hvězdičku přihazuji za zdařilý konec, kdy je pěkně vylíčená válečná vřava při dobývání bunkru. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Velice slabý film s nevýrazným McQueenem. Celý film sledujete jak jednotka amerických vojáků dobývá německý bunkr. Naštěstí je film krátký takže se to se zaťatými pěstmi dá vydržet. Ale jen tak tak. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Vzdorovitý vojak v podaní Steva McQueena dáva síce herecký priestor, príliš ho však v tejto vojnovej dráme nebolo. Film nedokázal využiť svoje možnosti, dostáva sa len do priemernej skupiny vtedajších vojnových snímkov. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Vojnovy film v ktorom sledujeme boje v zákopoch. Väcsinu casu sa tam len nudne keca a ziadna postava ma nezaujala. Steve McQueen cely cas trpi a pre zmenu ako jediny toho vela nenahovori. Na konci sa konecne dockame nejakej väcsej bitky, ale uz mi bolo celkom jedno, kto to prezije. Vysledkom je dost nudny film. 4/10. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Vynikající a realistický válečný film o bitvě o bunkr na Siegfridově linii. Trošku mi to připomínalo Battleground, ale je zde více akce. Herci jsou výborní v čele s naprosto úžasným Steve McQueenem, kterému takovéto role sednou. Hraje zde vojáka, který ignoruje své nadřízené, ale v boji je nenahraditelný spolubojovník. Je tady pár chybiček, ale ty celkový dojem z filmu tak nějak nezkazí. A ten závěrečný útok na kulometné hnízno, naprosto dokonálé. Takto natočený boj se i dnes jen tak nevidí. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru filmu prospělo, když se změnou režiséra výrazně ubylo počátečních vtipů (později se objeví už jen ve scéně falešného telefonního hovoru), a příběh několika vojáků se překlopil do mnohem dramatičtější podoby. Když byl McQueen na začátku kariéry obsazován jako jeden z kolektivu, hrál většinou výrazně na sebe. V tomto případě to ovšem podporuje vyznění jeho postavy jako mlčenlivého, charismatického vojáka, který má problém s autoritami (v armádě podstatná vada). Přemýšlím, jestli jeho Reese nakonec neprotlačil dopředu právě nový režisér (Siegel). A závěr, který už tady stejně kdekdo vyzradil, se může směle měřit s heroismem sovětských válečných velkofilmů. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Klasická ukázka potvrzující můj světonázor, že ve válce, krom nepřítele, jsou pro obyčejného vojáka stejně nebezpeční i jeho vlastní velitelé ... ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Klasický ešte čiernobiely vojnový film o vojakoch v zákopoch - neznámych, neslávnych, predsa hrdinských. Nesmie chýbať zmeska rôznych naturelov, aj podivínskych. McQueen, ktorý si v rovnakom roku zahral aj inom vojnovom filme, v roli jedného z nich - mlčanlivého drsňáka. Škoda, že to viacmenej stojí iba na ňom, aj keď niečo pohral aj ďalší statočný - Coburn. Vojnové scény sú v pohode, aj keď občas je vidno miesto výbuchov iba svetlice. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

PIKE, IF THEY MAKE A PUSH, WE'RE DEAD!! Steve McQueen tady byl neuvěřitelně tvrdej a každýmu by nejradši hned ustřelil palici. Naprosto skvělí. Oblíkli ho do rozevláté vojenské bundy, dali mu M3ku, strniště, ledovej pohled, granáty a heslo Apple. Tohle byla jedna z nejdrsnějších rolí jaký jsem kdy viděl. Potěšil samo sebou i pan Coburn, který tu griloval nácky jako stejky na BBQ. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Ti neklopí zrak před vozataji zla, ďábelskými sluhy. S plamenomety na katy z říše řetězící se smrti. Akáty do klopy. Ostruhy cti na kabáty jejich. In memoriam. ()

Reklama

Reklama