Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jak se dokáže hrstka vojáků ubránit německé přesile v pekle u Siegfriedovy linie? Siegfriedova linie představovala německé obranné pásmo, o které se během 2. sv. války vedly tvrdé boje. Děj komorního válečného snímku Peklo je pro hrdiny se točí kolem jediného manévru oslabené americké jednotky, která se snaží nacistům zabránit v překročení linie. Jedním z vůdců hrstky vojáků se stává ostřílený Reese, který byl k jednotce převelen krátce před jejím návratem na frontu. Ve válečné vřavě musí čelit mohutné německé přesile a držet pozici na frontě, než dorazí posily. V pekle zákopů, minových polí a vojenských bunkrů se jedná o sebevražednou misi pro opravdové hrdiny. Skvělému hereckému obsazení vévodí hvězdný Steve McQueen v typické roli ostříleného tichého hrdiny, který svou odvahou dokáže strhnout celou jednotku. (Česká televize)

(více)

Recenze (46)

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct,ale Siegelovi asi na chuť nikdy nepřijdu.Jeho filmy jsou technicky velmi dobře zvládnuté,ale jako by Siegel nedokázal dát filmu dostatečné tempo.Všechno se tak nějak nezábavně vleče.Po Dirty Harrym,Útěku z Alcatrazu a Cooganovu triku jsou pro mě Hrdinové jen dalším průměrným filmem.Nic nezachránil ani Steve McQueen. ()

Aqualung 

všechny recenze uživatele

Komorní příběh kratičkého úseku fronty.Chce se říct banální příběh malé skupinky figurek ve vojenském ZOO.Ale jak už to bývá, matička válka přinutí každého, aby vyložil karty na stůl.Pravda s přispěním štěstí anebo smůly.Trocha válečného kumštu, trocha lsti,něco osobních střetů, pár milých scén na odlehčení.A konec je branou do pekla......Slušný film bez patosu. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Spíš taková epizoda, nežli válečný velkofilm. Děj i rozpočet filmu jsou chudý. McQueen sice nezklame, ale figurovité postavy, jako Poláci a provianťák celý dojem spíš kazí. Snad ještě Coburn není špatný, ale nemá mnoho místa... žádný zázrak ani žádné zklamání takže 60% + úsměv nad filmovým umíráním v šedesátých letech:-) ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Steven McQueen v druhém válečném filmu z roku 1962 a opět nesympatický. Tentokrát hraje málomluvnou, nepřátelskou gumu uprostřed malé opuštěné jednotky obklíčené Němci. Zbytek jednotky je na tom naštěstí líp - nadšený Polák co se chce dostat do USA či kšeftař a sběrač Corby v podání zpěváka Darina. Závěrečný útok na bunkr je parádní, ovšem finty typu bedny s kamením či falešné telefony mě připomínaly spíše Sám doma než válečný film. Navíc celý film je černobílý, potmě a skupina bojáků brání a bojuje o kus trosek uprostřed ničeho, čili vizuální či příběhový zážitek nula. Za mě tudiž průměrné 3*. ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Vcelku milý film o válečných hrůzách. Půltuctu špindírů v zapeklité situaci. Nakonec se ale nějaké té akce dočkáme. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Příběh je na válečný film až příliš jednoduchý. Arogantní MekKvín je dobrý, ale je jasné, jak to dopadne a válečné scény mě nezaujaly. Spíše mi připadaly takové zmatené. ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Ale jo, vcelku to ušlo. Hrstka mužů v podobě jednoho družstva zůstane tak trochu opuštěna na hřebeni u Siegfriedovi linie a začne taková přestřelka mezi nimi a Němci, kdy jedna strana konfrontuje druhou. Finální útok však mohl být lepší. Američani tady padaj jak hrušky a je to takový boj s neviditelným nepřítelem. Místo autentických záběrů mohli být použiti normální herci jako nepřítel. Tohle jsem trošku nepobral. ()

Primavera 

všechny recenze uživatele

Skvelá ukážka toho, ako je niekedy veľmi ľahké oklamať nepriateľa. Stačí odvaha a dôvtip. Alebo stačí len zúfalstvo? :-) V každom prípade dobre urobený vojnový film. ()

markotter 

všechny recenze uživatele

Velmi jednoduchý, až televizně vypadající válečný film, který Vás ale rychle vtáhne do děje. I když se jedná vlastně jen o akci v rámci jednoho malého kopečku s bunkrem, tak díky výborným hercům a také režii se člověk nenudí ani minutu a i když je to zvláštní, tak se občas i zasměje (tunning jeepu, smyšlené rádiové vysílání pro němce...) ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Amíci s náckama vlastně ke konci války hráli klasický "capture the flag". Ale ne, poměrně krátké a skromné válečné drama o nezáviděníhodné situaci pouze několika zbývajících vojáků, kteří brání hlavní linii fronty před nájezdy mnohonásobně početnějšího wehrmachtu. Ale to by nebyli vychytralí Američané, kdyby ty Němčoury nějak nepřechcali. Mlčenlivý ale neohrožený Steve McQueen jako jeden z vojáků se v už jedné ze svých raných rolí ukazuje ve velmi zajímavém světle. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Steve McQueen, to byl ten jediný důvod, proč jsem chtěl vidět tento letos 60 let starý válečný film. Teď ho uvedla ČT2 v takovém vlažném dabingu z roku 2021. Film není nijak výrazný až v podstatě do poslední scény a ještě k tomu má dosti otřesnou hudbu. 5/10 ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Já mám sice staré americké válečné filmy rád, ale tadyhle musím jít kapánek s hodnocením dolů. Snímek na první pohled nepůsobí tak výpravně jako jiné podobné filmy té doby (50. a 60. let). Je zde řada zvláštních postav, ale u každé je děj pouze naznačen a rozpracován, není ale moc času se jim věnovat víc. Některé scény jsou vleklé a nikam nevedou. Postrádají akčnost nebo alespoň spád. Ani Steve McQueen nedostává zase tak moc prostoru. Film podle mě sice odhaluje alespoň to, že existovala nějaká Siegfriedova linie a co to vlastně bylo, ale jinak bych neviděl důvod vidět ho znovu. ()

Bumerang 

všechny recenze uživatele

To je snad první film, kde mě McQueen vysloveně štval. Drsný až na půdu, zcela se vymykající svým spolubojovníkům a nehorázně sebestředný. Takový z něho mám v tomhle bijáku dojem. Jako jediný má plnovous (v US armádě 40.let???), jako jediný střílí samopalem (všimněte si, že ho fakt nikdo jiný nemá), je neustále včele... A pořád se tváří "strašně drsně" (neustálé cool natahování samopalu mě už po chvíli opravdu iritovalo). Příběh mi navíc přišel zoufale nevyvážený a vše vlastně zachránil konec + skvělá scéna v minovém poli. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Dobre natočený vojnový príbeh o hŕstke amerických vojakov odolávajúcej nemeckej presile. Zápletka je jednoduchá a motív až westernový. Hoci tím je dôležitý, nakoniec je to jednotlivec, ktorý rozhodne svojou vlastnou obetou. Steve McQueen výborný v rolie Reesa. Žiaľ bojové scény sú niekedy dosť neuveriteľné a za normálnych okolností by to vojaci neprežili. 70% ()

Reklama

Reklama