Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jak se dokáže hrstka vojáků ubránit německé přesile v pekle u Siegfriedovy linie? Siegfriedova linie představovala německé obranné pásmo, o které se během 2. sv. války vedly tvrdé boje. Děj komorního válečného snímku Peklo je pro hrdiny se točí kolem jediného manévru oslabené americké jednotky, která se snaží nacistům zabránit v překročení linie. Jedním z vůdců hrstky vojáků se stává ostřílený Reese, který byl k jednotce převelen krátce před jejím návratem na frontu. Ve válečné vřavě musí čelit mohutné německé přesile a držet pozici na frontě, než dorazí posily. V pekle zákopů, minových polí a vojenských bunkrů se jedná o sebevražednou misi pro opravdové hrdiny. Skvělému hereckému obsazení vévodí hvězdný Steve McQueen v typické roli ostříleného tichého hrdiny, který svou odvahou dokáže strhnout celou jednotku. (Česká televize)

(více)

Recenze (46)

Aqualung 

všechny recenze uživatele

Komorní příběh kratičkého úseku fronty.Chce se říct banální příběh malé skupinky figurek ve vojenském ZOO.Ale jak už to bývá, matička válka přinutí každého, aby vyložil karty na stůl.Pravda s přispěním štěstí anebo smůly.Trocha válečného kumštu, trocha lsti,něco osobních střetů, pár milých scén na odlehčení.A konec je branou do pekla......Slušný film bez patosu. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

PIKE, IF THEY MAKE A PUSH, WE'RE DEAD!! Steve McQueen tady byl neuvěřitelně tvrdej a každýmu by nejradši hned ustřelil palici. Naprosto skvělí. Oblíkli ho do rozevláté vojenské bundy, dali mu M3ku, strniště, ledovej pohled, granáty a heslo Apple. Tohle byla jedna z nejdrsnějších rolí jaký jsem kdy viděl. Potěšil samo sebou i pan Coburn, který tu griloval nácky jako stejky na BBQ. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Steven McQueen v druhém válečném filmu z roku 1962 a opět nesympatický. Tentokrát hraje málomluvnou, nepřátelskou gumu uprostřed malé opuštěné jednotky obklíčené Němci. Zbytek jednotky je na tom naštěstí líp - nadšený Polák co se chce dostat do USA či kšeftař a sběrač Corby v podání zpěváka Darina. Závěrečný útok na bunkr je parádní, ovšem finty typu bedny s kamením či falešné telefony mě připomínaly spíše Sám doma než válečný film. Navíc celý film je černobílý, potmě a skupina bojáků brání a bojuje o kus trosek uprostřed ničeho, čili vizuální či příběhový zážitek nula. Za mě tudiž průměrné 3*. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Toto je dosť typická úloha pre sympaťáka S. McQueena a tieto polohy vzdorovitého typu mu sedia. Popravde, čakal som od filmu niečo viac. Po úvodnom obkecávaní sa dostávame na frontu, kde McQueen môže ukázať v čom je dobrý. Problém som videl v tom, že film má väčšie množstvo postáv a v niektorých záberoch sa McQueen strácal v dave a pripadal mi ako jeden z komparzistov. Takmer po celú stopáž je to iba priemer, až ma dostalo jeho záverečné obetovanie a zničenie betónového bunkra. Dobrý záver iba posunul moje váhanie k slabším štyrom hviezdam. Mám pre McQueena slabosť, preto film bez jeho účasti objektívne skôr za tri hviezdy. 70%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hrozně se mně líbilo, jak se v tomto filmu Amíci chovali tak nějak vysmátě. Šedesátá léta jsou rozhodně dobou, kdy si ještě plno válečných veteránů tehdejší dobu pamatovalo. Peklo je pro hrdiny je nicméně drsný film, ale nebojí se do něj hodit celou řadu dost absurdních situací. Nejlepší bylo, jak se jim tam u linie zničehonic objevil týpek, co měl bejt o asi třicet kilometrů dál s džípem. Tím sejmul strom, oni mu ho zabrali a pak jím strašili Němce na druhé straně linie, protože po nárazu v něm rachtal motor a oni si mysleli, že tam mají tank, čímž se zachránila celá situace, která byla jinak absolutně k posrání. Musím říct, že v rámci 90ti minut jsem byl fakt spokojený. Drsný, absurdní, občas k pousmání. Sice ne úplně tak, jak bych si válku představoval, ale v rámci filmu to nebylo zlé. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (8)

  • Počas produkcie množstvo hercov, vrátane Steva McQueena a Fessa Parkera, často prichádzalo na natáčanie neskoro a nakrúcalo množstvo svojich scén buď s malým, alebo žiadnym skúšaním. (westerns)
  • Robert Pirosh založil postavu Homera (Nick Adams), polského maskota oddílu, na skutečné 17leté polské vysídlené osobě, kterou jeho jednotka objevila ukrývající se ve sklepě v Německu. Protože nedokázali vyslovit jméno mladého muže, dali mu přezdívku „Homer“. Stejně jako ve filmu se i tento skutečný Homer chtěl stát americkým vojákem a Pirosh zkoušel vše, co ho napadlo, aby ho dostal do armády, ale neúspěšně. Nakonec se Homer spojil s další četou a Pirosh ho už nikdy neviděl. (sator)
  • Fess Parker neskôr pripomenul, že film sa náhle skončil kvôli skráteniu výroby spoločnosti Paramount z finančných dôvodov. (westerns)

Reklama

Reklama