Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj filmu se odehrává v roce 1945, kdy americké letadlo ztrácí kontrolu po střetu s rojem tajemného peří a havaruje za nepřátelskou linií uprostřed německého Černého lesa. Major Johnson (Mickey Rourke) vysílá skupinu vojáků na záchrannou misi, aby získali tajný materiál, který letadlo převáželo. Vojáci se pod vedením seržanta Brewera (Robert Knepper) spolu s nově přiděleným tajemným Walshem (Jackson Rathbone) vydávají hluboko do lesa hledat místo havárie. Brzy objevují mrtvá těla nacistů, kteří patrně jak se domnívají, pátrají po stejném letadle. Sami se v lese neustále točí v bludném kruhu a začíná boj o zdravý rozum a přežití. (DJMaroko)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (33)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Strijemi proti strigám z mlýna, Mickey je strašák, čí to vina?" Overlord didn't meet Deadwatch. Námětově bomba, jen ji šoupnout do aktovky jednookému a strčit ji starému Ádovi pod dubový stůl, aby ho přešly choutky na konečné vítězství, posichrované koupáním v krvavém jezírku starogermánského stromu života (ten se mi líbil). Bohužel, scénáristická bomba zklamala, byť na pár úmrtí došlo. Co nezklamalo byl casting. Emeritní ledničkový milovník Mickey Rourke byl dobrá volba. Vyžilý obšourník v rozkladu, s mrtvolně zmačkaným ksichtem, coby ideální sparring partner pro plesnivé čarodějnické stařeny ve finálním, strašidelně nepřehledném souboji. Btw, yperit je pěkné svinstvo (i Hitler věděl, za první světové po něm dočasně oslepnul), takže se strigám ani nedivím, že je toto porušení ženevských konvencí dost otrávilo :-). Ovšem nad bosorkami používajícími čáry, šálení smyslů ("hele, šťabajzny") a bojovou taktiku "při nepřátelské střelbě se rozprsknem do hejna vran" by se asi jinak vyhrát nedalo. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Za mě spokojenost. Slušně natočený hororový béčko, který zcela přiznaně kopíruje Predátora, včetně scény s kancem, která tu má vcelku vtipnou pointu. Pokud mám nějaký zásadní výtky, tak jen k tomu, že Borrelli příliš lpí na digitálních efektech, bez kterých bych se klidně obešel a že závěrečný finále v čarodějnický sloji bylo na můj vkus až příliš rychle sestříhaný. Jinak Mickey Rourke je v kožených hadrech se stříbrnou páskou přes oko docela cool. ()

Reklama

Němi 

všechny recenze uživatele

Nadpřirozený horor z druhé světové. Kameraman tu kouzlí s temným lesem víc, než by si takový film zasloužil. Ta mlha, zemitost, temno! Dobrý nápad, nudný scénář a plastový Rourke, který je naštěstí pořád ve tmě. Kdyby z toho režisér nechtěl udělat akční film, ale inspiroval se víc u Eggerse nebo Oze Perkinse, mohlo to být časem béčko klasické. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Má to koncept ala prvý Predátor. Banda vojakov blúdi v lese na nejakej misii a postupne zisťuje, že bude mať do činenia s niečím horším ako nepriateľská armáda. Len namiesto predátora im pôjde po krku banda čarodejníc. Na súčasné pomery to má kompetentnú technickú stránku. Evidentne sa u tohto béčka nielen jeho tvorcovia snažili, ale na to, čo chceli natočiť, mali aj dostatočný rozpočet. Bohužiaľ je to ale natočené strašne fádne. Akcia je statická a nudná. Napínavé to tiež nie je. Postavy sú nevýrazné. Tradične zaujme len Rourke svojím nezameniteľným zjavom. Ale tentoraz nie je k smiechu ale akotak cool. Nenáročný divák bude spokojný. Je to v každom ohľade lepšie ako väčšina súčasných podfinancovaných amatérskych filmov s Willisom a spol. Ale stále je to nudný podpriemer. 4/10. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Obecně mě už sice americký válečný filmy z druhý světový, ve kterých Amíci bojují proti Němcům, přestaly dávno bavit, ale když se v nich objeví něco čarodějnictví, černé magie, oživlých mrtvol, vředovitých mutací, nebo třeba i záhadný Rourke s páskou přes oko, rád udělám výjimku. Ano, WarHunt není válečný film, je to fantasmagorické pseudohorrorové béčko, zasazené do válečného prostředí. Námět o čarodějnicích a stromu života, živeném krví bojovníků, je v rámci žánru slušný, ale jeho zpracování není bohužel příliš působivé. Vadila mi třeba přemíra digitálního sajrajtu, a taky mě dost otrávilo finále ve větrném mlýně, ve kterém bylo prd vidět. Ale zaokrouhlím nahoru, lepší tyhle lobotomický mozkový klystýry, než třeba romantický komedie, nebo podobnej humáč. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (1)

  • Film byl natočen v lotyšské Rize. Navzdory tomu děj filmu odkazuje na tzv. Schwarzwald – Černý les v zalesněném pohoří v jihozápadním Německu ve spolkové zemi Bádensko-Württembersko. (DJMaroko)

Reklama

Reklama