Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj filmu se odehrává v roce 1945, kdy americké letadlo ztrácí kontrolu po střetu s rojem tajemného peří a havaruje za nepřátelskou linií uprostřed německého Černého lesa. Major Johnson (Mickey Rourke) vysílá skupinu vojáků na záchrannou misi, aby získali tajný materiál, který letadlo převáželo. Vojáci se pod vedením seržanta Brewera (Robert Knepper) spolu s nově přiděleným tajemným Walshem (Jackson Rathbone) vydávají hluboko do lesa hledat místo havárie. Brzy objevují mrtvá těla nacistů, kteří patrně jak se domnívají, pátrají po stejném letadle. Sami se v lese neustále točí v bludném kruhu a začíná boj o zdravý rozum a přežití. (DJMaroko)

(více)

Recenze (33)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak kouzlo včerejška se neopakovalo, ale po pravdě jsem to ani nečekal. Když jsem si  z tohoto filmu pustil ukázku, nevypadalo to tak blbě jak blbé to nakonec bylo. Ono ruku na srdce, když se dnes někde objeví Myšák Rourke pořádně vytuněný injekčními výplněmi, nikdy to není žádná oscarová záležitost... Malou chvilku jsem si dokonce myslel, že se jedná o volné pokračování War Pigs. Noční pád C47 do německých lesů byl zpracovaný parádně, jednotka výsadkářů ze 101. taky vypadala obstojně a kupodivu debilní nebyly ani ty jejich dialogy a výstroj. Tady někdo moc dobře věděl co dělá a jak by to mělo vypadat. No jo, jenže pak serža pošle hlídku vylézt na strom zda v dáli někde neuvidí světýlko. Ta za ním jde a najednou se v hustém černočerném lese objeví tajemný mlýn jak z reklamy na holandské kakao...  A pak už to šlo celé do kopru.  Což o to, zimní les byl super. Že se bloumat germánskými lesy mezi staletými smrky nevyplácí poznaly mnohem dříve tři legie Publia Quinctilia Vara. Člověk by se v tomhle bál málem i jen tak na houbách. Kamera si skvěle užívala všechny ty vývraty a tlející houby v mokré půdě. Nechci spoilerovat, ale musím. Když se pak Amíci dostanou do chlívku perníkové chaloupky (mlýna) a koukají jak se ježibába těší až je vykrví a zblajzne, přál jsem si už jediné. Ať už je proboha konečně zavře do pece. Jenže pak se tam objeví starej Myšák Rourke, odhodí hůl, vyndá thomsona a kam se hrabe Jeníček s Mařenkou se svojí lstí s lopatou! Na závěr si už jen řeknete, ne tohle nemělo vzniknout páč je to úplně zbytečné céčko. Přitom za ty prachy, s těma mundůruma, kamerou, lesem... Dalo by se natočit cokoliv skousnutelného. Takže dávám za jedno havraní brko a pryč z lesa! * ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

If it burns, we can kill it! Schválně si vezměte tužku a papír a dělejte si čárku pokaždé, když narazíte na moment, co vám nápadně připomíná něco z prostřední pasáže McTiernanova Predátora. Bude tam les, jak o půlnoci na účtu ve vesnické knajpě. Jenže v tomhle poloamatérském formátu je snaha o vybudování nějaké atmosféry nesnadný úkol a křepčení starogermánských bosorek, kterým by rád Adolf na poslední chvíli poslal přihlášku do Schutzstaffel, tak nějak suše dospěje až do nepřehledného finále. A přitom ta kombinace tagů vypadala tak lákavě.. Předpokládám, že když zaměstnanci cateringu viděli při premiéře postavu Rourkea, tak si uvědomili, proč se pořád nemohli dopočítat jedné polévkové lžíce.. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Snaživé céčko s peknou kamerou, ale tam to zrejme končí. Kto objaví väčšie bohatstvo v tomto snímku, má môj obdiv. Snímok znevažovať nebudem, no stotožňujem sa s názorom väčšiny :) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Rok 1945, Německo kdesi v lesích nějakých 160 km od Stuttgartu. Němci hledají grimoár stejně jako Američané, jejichž letadlo zde havarovalo. Jednotka vojáků má najít trosky letadla, zjistit, zda někdo nepřežil, ale hlavně je k ní přidělen voják Walsh, pracující pro majora Johnsona. V letadle byl totiž tajný náklad a major ho chce. Problém je, že les není pouze hluboký, nýbrž je začarovaný. Tři čarodějnice zde žijí po staletí ve starém mlýně, v jehož podzemí se nachází tajemství jejich věčného života. V hlavní roli les, který nezklamal. Nekonečné řady stromů, mlha, větvoví porostlé mechy a ve stínech číhá smrt. Film vychází z fascinace nacistů okultismem, kdy mnozí, včetně Hitlera, věřili, že k získání vlády nad světem jim mohou pomoci magické artefakty. Za mě spokojenost, byť poslední čtvrtina byla dosti chaotická. Boj sice nepostrádal napětí, jenže kvůli rychlému střihu a nadmíru dynamické kameře, kdy postavy se vynořovaly ze stínů a zase v nich mizely, jsem se poněkud ztrácel. Pro lesy mám slabost, čarodějky fajn, z proříznutých hrdel krev stříkala proudem. Oddechovka, co rychle uteče a ještě rychleji na ni zapomenete.... ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Strijemi proti strigám z mlýna, Mickey je strašák, čí to vina?" Overlord didn't meet Deadwatch. Námětově bomba, jen ji šoupnout do aktovky jednookému a strčit ji starému Ádovi pod dubový stůl, aby ho přešly choutky na konečné vítězství, posichrované koupáním v krvavém jezírku starogermánského stromu života (ten se mi líbil). Bohužel, scénáristická bomba zklamala, byť na pár úmrtí došlo. Co nezklamalo byl casting. Emeritní ledničkový milovník Mickey Rourke byl dobrá volba. Vyžilý obšourník v rozkladu, s mrtvolně zmačkaným ksichtem, coby ideální sparring partner pro plesnivé čarodějnické stařeny ve finálním, strašidelně nepřehledném souboji. Btw, yperit je pěkné svinstvo (i Hitler věděl, za první světové po něm dočasně oslepnul), takže se strigám ani nedivím, že je toto porušení ženevských konvencí dost otrávilo :-). Ovšem nad bosorkami používajícími čáry, šálení smyslů ("hele, šťabajzny") a bojovou taktiku "při nepřátelské střelbě se rozprsknem do hejna vran" by se asi jinak vyhrát nedalo. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Nadpřirozený horor z druhé světové. Kameraman tu kouzlí s temným lesem víc, než by si takový film zasloužil. Ta mlha, zemitost, temno! Dobrý nápad, nudný scénář a plastový Rourke, který je naštěstí pořád ve tmě. Kdyby z toho režisér nechtěl udělat akční film, ale inspiroval se víc u Eggerse nebo Oze Perkinse, mohlo to být časem béčko klasické. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Je tu par dobrych myslenek a Rathbone je husty hrdina nadsamec. Ale zatimco gore je ucinne, absurdni zapletka krev sajici nazy a predatorske carodejnice film posila do becka. A prestoze jde o beckovy standart, nudi to. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Obecně mě už sice americký válečný filmy z druhý světový, ve kterých Amíci bojují proti Němcům, přestaly dávno bavit, ale když se v nich objeví něco čarodějnictví, černé magie, oživlých mrtvol, vředovitých mutací, nebo třeba i záhadný Rourke s páskou přes oko, rád udělám výjimku. Ano, WarHunt není válečný film, je to fantasmagorické pseudohorrorové béčko, zasazené do válečného prostředí. Námět o čarodějnicích a stromu života, živeném krví bojovníků, je v rámci žánru slušný, ale jeho zpracování není bohužel příliš působivé. Vadila mi třeba přemíra digitálního sajrajtu, a taky mě dost otrávilo finále ve větrném mlýně, ve kterém bylo prd vidět. Ale zaokrouhlím nahoru, lepší tyhle lobotomický mozkový klystýry, než třeba romantický komedie, nebo podobnej humáč. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Americká jednotka si to za II.SV musí v německých lesích rozdat s germánskými čarodějnicemi. Námět úplně v pohodě, lesy docela hezké a sem tam to má i slušnou atmosféru. Jenže jak už to u podobných záležitostí na pomezí B a C bývá, když dojde na něco zajímavého, zblázní se kameraman se střihačem a dost často tu hraje velkou roli tma. Pár momentů to sice mělo, ale i tak se to dalo natočit lépe a radostněji. No a co se Rourkea týče, tak mi připadalo, že sem zabloudil z jiného filmu. 40% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Má to koncept ala prvý Predátor. Banda vojakov blúdi v lese na nejakej misii a postupne zisťuje, že bude mať do činenia s niečím horším ako nepriateľská armáda. Len namiesto predátora im pôjde po krku banda čarodejníc. Na súčasné pomery to má kompetentnú technickú stránku. Evidentne sa u tohto béčka nielen jeho tvorcovia snažili, ale na to, čo chceli natočiť, mali aj dostatočný rozpočet. Bohužiaľ je to ale natočené strašne fádne. Akcia je statická a nudná. Napínavé to tiež nie je. Postavy sú nevýrazné. Tradične zaujme len Rourke svojím nezameniteľným zjavom. Ale tentoraz nie je k smiechu ale akotak cool. Nenáročný divák bude spokojný. Je to v každom ohľade lepšie ako väčšina súčasných podfinancovaných amatérskych filmov s Willisom a spol. Ale stále je to nudný podpriemer. 4/10. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Za mě spokojenost. Slušně natočený hororový béčko, který zcela přiznaně kopíruje Predátora, včetně scény s kancem, která tu má vcelku vtipnou pointu. Pokud mám nějaký zásadní výtky, tak jen k tomu, že Borrelli příliš lpí na digitálních efektech, bez kterých bych se klidně obešel a že závěrečný finále v čarodějnický sloji bylo na můj vkus až příliš rychle sestříhaný. Jinak Mickey Rourke je v kožených hadrech se stříbrnou páskou přes oko docela cool. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

13 vojáků vyrazí hledat spadnuté letadlo a přeživší. Po cestě narazí na jakési čarodějnice co zde staletí zabíjejí vojáky a jejich krví krmí strom, který jim pak dává nesmrtelnost. Film ničí triky vypadají příšerně a to cgi bije do očí. Celkově je to slabší záležitost postavy ubývají a u většiny si ani nepamatuji ani kdy a jak umřely a konec to podělal úplně. By mě teda zajímalo kdy k té výměně teda došlo. 20 procent ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Toto sú filmy, na ktoré je škoda použiť aj hodnotenie a prirovnanie ku kategórii C. Toto bola slabota, ktorej som dal šancu len a len kvôli Robertovi Knepperovi, ale mohol ma odradiť samozrejme Mickey Rourke. Nevadí, zabitý čas ide na moje triko, nikomu neodporúčam napriek snaživej kamere. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Béčkový horor z obdobia druhej svetovej vojny s tématikou okultizmu a čarodejnicami, ktorým sa do ich lesa pripletie partička vojakov ktorá sa nestíha čudovať tomu čo sa razom deje. Kvalitná výprava (prostredie lesa je výborné), na béčko slušní herci, príbeh a ani po vizuálnej stránke to nie je najhoršie. Horor u ktorého by ste sa vyslovene báli Warhunt 100%ne nebude, ale na súčasné pomery filmov vyhasnutých béčkových hviezd, akou Mickey Rourke (žiaľ) v súčasnosti bezpochyby je, je to jeden z tých lepších kúskov, ktorý sa 1 krát dá bez problémov vidieť. 55% PS: chválim využívanie motívov halucinácií a vidín u niektorých postáv. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Už predtým ako zapnete tento film vám musí byť jasné, do čoho idete. Béčkový filmík o čarodejniciach, ktoré postupne zabíjajú vojakov v lese, tí prišli hľadať trosky lietadla našli však naše čarodejnice. Hororová stránka skoro vôbec nič až na trocha obstojné masky na konci. Veľký palec za kameru, natočené je to veľmi pekne a po vizuálnej stránke to vôbec nie je zlé. Príbehovo sa ide ako cez kopírku, krvavé skoro vôbec a až do konca čarodejnice majú normálnu podobu. Za mňa namiesto tej akčnosti sa mohlo radšej pomaly budovať napätie, pridať na maskách a trocha skúsiť vystrašiť. Takto dávam 2*, rozhodne to však nie je nič hrozné a na nudný večer to obstojí. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Na zabití času, myslím, úplně v pohodě snímek ... kamera ok ... prostředí super ... herci ok ... děj ok ... jen je mi docela líto toho Mickey Mouse ... jak se může stát z jednoho nejpohlednějšího chlapa devadesátých let takové cosi ... to opravdu nechápu ... "být to podle skutečnosti", tak si myslím, že by ty čarodějnice se daly spíš na útěk ... co by ho viděly ... nebo ho chtěly za šéfa ... zabaví - neurazí. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Zombie filmů odehrávajících se v době druhé světové války už bylo natočeno docela dost, a tak si tvůrci zřejmě řekli, že nastal čas na změnu. Tentokrát má americká armáda co do činění s čarodějnicemi. A sympaticky krásnými čarodějnicemi. Snímek tedy přináší, samozřejmě kromě patřičného krveprolití, také iluzi nočních můr a hlavně svádění čarodějnicemi, které nikdy nepřinese nic dobrého. S chladnou diváckou hlavou se jedná o jednoduchý zábavný film, který má také tu zvláštnost, filmoví matadoři si toho určitě hned na začátku všimnou, že v rámci dějového vývoje se použila dějová šablona z filmu Predátor. Známé scény, stejně po sobě jdoucí, v jiné situaci. Docela zajímavý počin, ale nakonec, proč ne. Ono to i tady funguje. Technické efekty a make-upy jsou působivé, mysteriózně temná atmosféra v prostředí druhé světové války dokáže v celku pohltit. CGI je samozřejmě očekávané slabší ale není zase až tak špatné, aby vypadalo jak je zvykem například u studia Asylum. Lesy mohou být děsivým místem a obzvlášť hororový žánr o tom ví své. Námět s čarodějnicemi také není nic neobvyklého a dá se říct, že je do hororového povědomí vrátil snímek ve stylu found footage Záhada Blair Witch. K tomu nacistický okultismus a máme válečné dobrodružství plného šokujících okamžiků a překvapení. Jak by řekl Quentin Tarantino, jedná se o brakový snímek, ale i takový má svůj potenciál. ()

Reklama

Reklama