Reklama

Reklama

Vzpomínání na zapomenuté

(studentský film)
Krátkometrážní / Dokumentární / Historický
Česko, 2019, 12 min

Režie:

Ondřej Veverka

Scénář:

Ondřej Veverka

Hrají:

Petr Stach (vypravěč)
(další profese)

Obsahy(1)

29. a 30. května 1943 byl za přítomnosti významné česko-německé delegace otevřen třetí školící tábor, tzv. Kuratoria pro výchovu mládeže v Čechách a na Moravě, české obdoby německé Hitlerjugend. Tuto kuriózní událost částečně zachytily i kamery filmového týdeníku. Jsou to záběry, které měly po skončení druhé světové války zřejmě navždy upadnout v zapomnění. (VepekaCritic)

(více)

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • Projekt vznikl v rámci dokumentárního cvičení (tzv. Píseckých marginálií) II. ročníku na Filmové akademii Miroslava Ondříčka v Písku. Zadáním bylo vytvořit snímek s omezenou stopáží 12 minut, který se zabývá libovolnou tematikou v kontextu Písecka či nejbližšího okolí. (VepekaCritic)
  • Všechny fotografie, zvukové a filmové záznamy si obstaral režisér vlastní badatelskou činností po různých českých archivech, kde bylo nutno všechny materiály digitalizovat (většinou poprvé od konce druhé světové války). (VepekaCritic)
  • Jde o vůbec první dokumentární film, který se plně zabývá tematikou tzv. Kuratoria pro výchovu mládeže v Čechách a na Moravě. (VepekaCritic)

Reklama

Reklama