Reklama

Reklama

Invaze lupičů těl

  • Česko Invaze zlodějů těl (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film se odehrává ve fiktivním městečku Santa Mira a hlavním hrdinou je doktor Bennell (Kevin McCarthy), který se vrátí do svého rodného města a zjistí, že se jeho obyvatelé podivně změnili. Malý chlapec běží po ulici a křičí, že jeho matka už není opravdová, a podobně reagují i jiní. Doktor Bennell brzy objeví příčinu: invazi mimozemšťanů, kteří prostřednictvým kokonů nahrazují lidi jejich bezduchou imitací. (Panavision)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Nechoďte spát, nebo vás dostanou! Invaze lupičů těl je hodně působivý horor, který mě i po pětapadesáti letech své existence skvěle bavil a děsil. Výborný Kevin McCarthy a začínající Don Siegel udělali obrovský dojem. Myslím, že tohle je jedno z nejlepších science fiction 50. let. Žádný remake nikdy nepředčil kvality tohoto dílu, Invaze lupičů těl už vždycky zůstane jedničkou. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Parádne natočené!!!!!!!!!!!!!!!!!Film si pomaličky buduje atmosféru a aj napätie sa zintenzívňuje.Film má silu hlavne v hereckom obsadený,lebo bolo nielen veľmi kvalitné a sympatické.Kamera bola úchvatná.Príbeh bol jednoduchý ale v jednoduchosti je sila a tu to platí dvojnásobne.Liahnutie ľudí z luskov v skleníku bolo famózno strašidelne.Atmosféra,intenzita napätia,herci i kamera boli neopísateľne bravúrne.Tak táto mimozemská invázia mi veľmi sadla a to moc nemám rád filmy o mimozemšťanoch .Konečne film,ktorý ma geniálny scénar a schopnú réžiu.Ani som neveril,že budem tak spokojný.A tu by som ten film troška predĺžil,lebo ten Happy endový koniec mohol skončiť aj lepšie. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Aj keď pomerne predvídateľné a miestami klišoidné, predsa len inteligentné a strhujúce sci-fičko, ktoré dosť vyniká z pomedzi desiatok žánrových kúskov zo zlatého veku amerického sci-fi. Striedma minutáž dopomáha k tomu, aby divák nemal tendenciu nudiť sa a tak si snímok udržiava dravj po celý čas. Len ten záver pôsobí dosť naivne a preplácane, utnúť to tak o 2 minútky skôr, film by vyznel oveľa hrozivejšie. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $417,000║ V jednoduchosti je niekedy fakt krása, takmer celá atmosféra filmu postavená len na výkone hercov, ďalej na minime "účelových" trikov pozostavených len z tej trošku kreatívnejšej ručnej práce, sem tam naháňačky, akcia,... proste staré dobré časy. /80%/ ()

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) Až budu mimoplanetární entita a rozhodnu se znormalizovat nějakou civilizaci, udělám to přesně takhle. I s těma luskama, respektive hlavně s těma luskama, a všude na ulicích budou bilboardy a na nich se budou promítat obrázky líhnutí. Paráda. A taky všem těm jedincům naimplantuju něco do hlavy, aby viděli jenom černobíle. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (25)

  • Iracionálna viera, že niekoho, koho človek pozná, nahradil podvodník, sa nazýva Capgrasov syndróm. (Bilkiz)
  • V roce 2008 zveřejnil Americký filmový institut deset nejlepších klasických amerických filmů. Invaze lupičů těl byla na devátém místě v žánru sci - fi. (Terva)
  • V roce 1994 byl tento snímek vybrán pro uchování v Národním filmovém registru USA (Vědecká knihovna) jako kulturně, historicky nebo esteticky významný. (Terva)

Související novinky

Adaptace scifárny od autorky Stmívání

Adaptace scifárny od autorky Stmívání

25.09.2009

Předprodej vstupenek na Twilight sága: Nový měsíc už teď láme všechny rekordy, což jen potvrzuje, že se z autorky Stephenie Meyerové a hlavně z jejích knížek stal zlatý důl. Bylo jen otázkou … (více)

Zlodeji tiel sa vrátia

Zlodeji tiel sa vrátia

16.07.2005

V klasike sci-fi hororu Invaze lupičů těl malomestský doktor v podaní Kevina McCarthyho odhalí, že obyatelia mestečka sú nahrádzaní mimozemskými duplikátmi. V roku 1978 nakrútil Philip Kaufman remake… (více)

Reklama

Reklama