Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Je přesně deset let po událostech z „ostrova pokladů.“ Jim Hawkins se vrací ze studií na Oxfordu do hostince své matky, kde je pro něj vystrojena oslava. Účastní se všichni staří přátelé, kterým kdysi Jim tolik pomohl – Ben Gunn, kapitán Smollett, Dr. Livesey a také Trelawney, který Jimovi nabízí práci správce jeho plantáží na Jamajce. Na oslavu se však pod rouškou tmy vkrádá i jeden nezvaný host – Dlouhý John Silver, jenž pase po mapě kapitána Flinta, kterou má dosud Jim pořád u sebe. Z ostrova totiž první výprava přivezla zlato, ale drahé kamení stále na ostrově čeká na svého nálezce. Po několika peripetiích je Silver zatčen a trestu smrti unikne jen díky Jimovi, který mu vyjedná náhradní trest nucených prací právě na Jamajce. Takže opět spolu na jedné palubě, ale jsou Silverovi úmysly tak čisté, jak tvrdí? (J.Connor)

(více)

Recenze (23)

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Kultovní seriál mého dětství. Byl překládán jako Silverův návrat na ostrov pokladů (jestli se nemejlim he he, zelenáči). Vystupoval zde jeden ze zásadních herců mých oblíbených "dětských" seriálů Nick Brimble, který se kromě téhle perly účastnil takových pecek jakými byly seriály Robin Hood či Vilém Tell ----- Po mnoha letech opět viděno a seriál neztratil nic ze své zábavnosti a působivosti. Výborný dobrodružný kousek s charismatickými postavami. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Perfektní pirátský dobrodružný seriál mého mládí, seriál, při kterém jsem ve vysílání Vegy nebo Magionu ani nedýchal..Jsem moc rád, že jsem ho tu objevil. Jen tak mimochodem, ten Silver (Brian Blessed - v českém znění Jan Schánilec) je pro mě i teď po letech jeden z nejlepších představitelů Dlouhého Johna. Špatný nebyl ani starý Jim Hawkins (Christopher Guard). Seriál nebo celovečerní film byl skutečně překládán jako "Silverův návrat na ostrov pokladů". Chtělo by to, ho zopakovat, protože opravdu jen stěží si vzpomenu na jednotlivé fragmenty z tohoto ve své době strašně moc oblíbeného seriálu srovnatelného třeba se slavným Jackem Holbornem. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Docela dobrý dobrodružný seriál a hlavně skvělý Brian Blessed jako John Silver. Jestlipak ještě někdy televize odvysílá takový seriál místo všech těch Lostů, Prison Breaků a Dobrých čtvrtí. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Koncem 80. let se pro mě sledování tohoto seriálu stalo takovým malým svátkem, byl jsem holt ve věku, který je podobným romantickým dobrodružným příběhům hodně nakloněný. Netvrdím, že jde o nejlepší kousek daného žánru, ale v každém případě o žánrový nadprůměr, kterému vévodí Brian Blessed coby Dlouhý John Silver. Charismatický, vychytralý a na jednonohého zatraceně dynamický. Hodnotím s výrazným odstupem, ale snad nepřeháním, když celkový dojem nechám na 80 %. Tenhle seriál by si zasloužil opakování. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

VELMI MATNĚ si vzpomínám na seriál s Johnem Silverem... Ale pokud je to tenhle (jiný jsem nenašel), tak ten byl vážně super. Ale nevím, proč se mi do toho plete vesmírná raketa... ()

Rattus Rattus 

všechny recenze uživatele

Opět nostalgická vzpomínka na jeden z nejlepších seriálů mého dětství, který je bohužel opět součanými TV ignorován. Paměť přece jen není dokonalá a proto jsem rád, že jsem si ho mohl po mnoha letech připomenout - svělá výprava, casting, hudební doprovod a herecké výkony (zejména Brian Blessed). Jednoznačně všem doporučuji. SPOILER - v komentáři od badajajuak je chyba, berla je naplněna nikoliv perlami, ale diamanty a jinými drahokamy - SPOILER ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Našel jsem to! Já to našel! Tyhle staré dobrodružné seriály mají naprosto neopakovatelnou a zcela jedinečnou atmosféru, a navíc jsou opravdu skutečně dobrodružné a hlavně povedené. A o tomhle kousku to platí tak nějak dvojnásob. Brian Blessed je geniální herec a rozhodně nejlepší představitel Johna Silvera a dabing Jana Schánilce je taky lahůdka. Deset dílů uteklo jako voda - dobrodružné, akční, zábavné, napínavé, romantické, bylo tam prostě všechno, tak jak to má být. Jsem moc rád, že mně tenhle seriál nakonec nezklamal, koneckonců, vlastně ani neměl čím. Je jen škoda, že z dětství si ho nepamatuju a že se tyhle seriály alespoň přes léto už dlouhá desetiletí nereprízují, protože tohle je velká kvalita, přátelé! Originálu ani v nejmenším nedělá ostudu, je to výpravné, hudba je parádní... prostě super. 85% s tím, že možná lehce nadhodnocuji, ale tenhle seriál si to zaslouží. ()

dr.jacoby 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný seriál plný pirátov a skrytého pokladu, kde sa na tieto seriály hrabú dnešné dobrodružné filmy? Dúfam, že sa to objavý aj na DVD, alebo to zopakuje niektorá z československých televízii. ()

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele

Jeden ze seriálů mého dětství, které jsou kupodivu koukatelné i v dospělosti s odstupem 35 let!!! Další takový je Robin Hood nebo Korálový ostrov.. Tyto seriály jsou nejen koukatelné, ale dokonce skvělé. První čtyři díly Silvera jsou naprosto výborné, pozdější díly jsou už trochu roztahané a postavám se neustále dějí takové klacky pod nohy, že je to až neuvěřitelná smůla a občas se chovají tak trochu debilně a naivně - hlavně Jim, který je občas dobrý jako Mirek Dušín a tudíž trochu na facku. Nicméně člověk to musí brát tak, že je to seriál pro náctileté a ti tyhle drobnosti snad odpustí, tak jako jsme tehdy odpustili rádi i my. Brian Blessed jako Silver je prostě dokonalý a navždycky pro mě zůstane jediným skutečným Silverem právě on. Je velká škoda, že v tomto obsazení nevnikla i adaptace původního Tajuplného ostrava. ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

To uz je doba, co to davali. Cely nazev byl tusim Long John Silvers Return to Treasure Island. Nejlepsi byl Brian Blessed jako Silver. Je to jen dalsi slavna postava, u ktere si clovek muze rict, Blessed ji zahral nejlepe. A nesmim zapomenout na zabavneho Bena Gunna. ()

Piri 

všechny recenze uživatele

Skvelý seriál môjho dectva, všetci do toho čumeli a Brian Blessed sa stal okamžite najlepším vzorom ako má vyzerať pravý pirátsky kapitán. Tento seriál vzbudil inakší záujem u detí hrať sa na pirátov :) Doma sme mali aj stolnú hru, ktorá sa volala Ostrov pokladov a hrali sme ju ako diví.. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Nejlepší dobrodružný pirátský film, který jsem kdy potkal. Seriál vychází z klasiky Ostrov pokladů s nejcharismatičtějším kapitánem Silverem. ()

Rami 

všechny recenze uživatele

Toto byl jeden ze seriálů mého dětství a bez nadsázky ho můžu hodnotit, jako snad nejlepší snímek s pirátskou tematikou spolu s Jackem Holbornem. Brian Blessed je skvělý - nejde mu nefandit. Výborný děj, výborní herci a piráti. Co jiného si k báječnému dobrodružství ještě přát. ;-) ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Vychytralý John Silver, střízlivě uvažující Jim Hawkins, který si o něm myslí svoje, ale přesto se opakovaně nechává zatahovat do Silverových her, poblázněný Ben Gunn... Skvělý seriál, kde Silver kraluje a příběh možná překonává i známou klasiku. Proč se dříve ty dobrodružné seriály točit uměly a prakticky každý je skvostem? Fakt si nemyslím, že by to bylo nostalgií. ()

Reklama

Reklama