Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

V šestidílném seriálu sledujeme, jak populární herec Roman Zach, známý z divadla i televizních seriálů, vyráží za svým snem o dobrodružství. Opouští bezpečí civilizace a vydává se na objevitelskou výpravu na indonéské ostrovy, kde se nechává unášet přírodními krásami, proniká do tajů exotických kultur a poznává život bez civilizačních vymožeností. Roman chce všechno zažít na vlastní kůži. Vyzkouší si tak práci v barvířské dílně i na čajové plantáži, pozná, jak se žije s varany, zúčastní se tradičních oslav lovců lebek a zatančí si rituální tanec. Na své 6000 kilometrů dlouhé cestě po ostrovech Jáva, Bali, Lombok, Komodo, Flores a Alor Roman získává neobyčejné zkušenosti a zamýšlí se nad moderním světem a jeho kořeny. (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

Mr.Yedla 

všechny recenze uživatele

Souhlasím, že mnoho věcí, které jsou absolutním opakem indonéské lidovosti, je z dokumentu vypuštěno, ale to je vlastně dobře, protože to zcela očividně prostě nebyl záměr tvůrců. Sérii jsem odchytil po odvysílání třetího dílu a poté jsem jenom nedočkavě stál na značkách a čekal až vyjde díl další. Ačkoliv to milý a díl od dílu uvolněnější a sympatičtější Roman Zach opakuje možná až příliš často, opravdu pozorování pro nás již skoro nepředstavitelných kultur nutí člověka přemýšlet. Minimálně nad tím, kdo je vlastně vítězem hry zvané život. ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Shlédnuto pár ukázek během besedy s Romanem Zachem, který byl naprosto perfektním výběrem na pozici herce tohoto dokumentu. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Roman Zach jako dobrodruh a průvodce kouty mimo civilizaci v Indonésii, kde to neznají ani lidi z Jakarty. Zach to bere sympatickým stylem všechno na vlastní kůži a vidět ho tancovat jakysi tanec s divochy v kostýmu jak ze Star wars je ... zajímavý. Opravdu jiný cestopis. PS: už chápu, že Zach hrál v Anthropoidu , když jako jeden z mála herců umí dobře anglicky. ()

janosikhood 

všechny recenze uživatele

Prosím vás, kdo řekl Zachovi, že mluvit česky na asijský domorodce z chatrčí je jako vtipný? Jinak mě fakt nebaví koukat se, jak se tam dlouhý bidlo flamboyantsky klackuje, a přitom všema tělesnýma otvorama trousí falesný moudra o životě. Úplně ho vidím, jak se po natáčení vrací z chudinský čtvrti do pětihvězdičkovýho hotelu na děvky a na nějakou tu lajnu. ()

Galerie (105)

Reklama

Reklama