Reklama

Reklama

Survive

(seriál)
Trailer

Epizody(12)

Obsahy(1)

Jane (Sophie Turner) je umiestnená na klinike, kde bojuje so svojimi démonmi a samovražednými sklonmi. Po úspešnom úteku sa rozhodne nasadnúť na lietadlo, kde chce počas letu dokonať svoj úmysel odísť z tohto sveta. Už na letisku sa zoznámi s iným pasažierom Paulom (Corey Hawkins), no napriek sympatiám sa Jane rozhodne dokonať svoj zámer. Lietadlo sa však tesne predtým zrúti na odľahlú zasneženú horu, pričom prežijú len oni dvaja. Jane a Paula čaká tuhý boj o prežitie v nehostinných podmienkach. Chce však Jane vôbec ešte žiť? (Arsenal83)

(více)

Recenze (10)

Melios 

všechny recenze uživatele

Lepšie je jedenkrát vidieť ako stokrát počuť. A to platí aj tu. Semi-amatérsky krátkometrážny seriál, ktorý svoj dobrý námet najprv poriadne rýchlo zabije, potom v druhej polovici seriálu povstane ako fénix a dostane druhý dych. Nepoznám síce originálnu knihu, ale toto ma donútilo si ju prečítať. V podstate neviem, čo si o tomto seriáli mám myslieť. Prvých 6 epizód sa hrá na to ako je "neskutočne dôležité", aby vznikol prázdny seriál o samovraždách, ktorý miesto toho, aby ľudí od vraždy odtiahol, mne v tomto prípade skôr prišiel ako dôvod, prečo by som to mal vyskúšať. No tá druhá polovica je už o ničom inom. Seriál sa prestane hrať na nepodarený a silne amatérsky počin, ktorý sám o sebe nemá byť, keď na ňom pracujú profesionáli a začne robiť to, čo mal pôvodne v pláne. Hrať sa na Martyisdead.....pardon....vyrozprávať pútavý príbeh. Škoda toho rozbehu. Ak by ho seriál nemal bol by určite lepší. Takto som to mal skrátka po tretej epizóde chuť vypnúť...Ak máte zrovna čas tak prečo nie. Známka: C ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Seriál sa nikdy nemal stať seriálom. Ako film by zafungoval oveľa lepšie, na čo to kúskovali, tomu vôbec nerozumiem. Najmä ak je to točené podľa knižnej predlohy a predpokladám, že spisovateľ Alex Morel napísal niečo ako novelu či román a nie leporelo, ktoré dej roztrhá do 12 kúskov. Napriek tomu nechávam na priemere a to kvôli myšlienke. Tá myšlienka je v názve. Survive. Chceš prežiť. Je zaujímavé sledovať Jane, ako sa chce silou mocou zabiť, no už pri páde lietadla kričí pomoc. A keď je v zasneženej krajine opäť kričí pomoc. Chce žiť. Pritom chce aj zomrieť. V tomto je silná myšlienka a ako hovorím, celovečerák mohol dopadnúť ako špičkový film. Musím ale pochváliť Sophie Turner, skvelé zahrané a bez make upu presne zapadla do svojej roly. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Dokud bylo Survive spíše suicidal drama nebo byly epizodky čistě konverzační záležitost postavená na hereckých výkonech, bylo to vlastně docela dobré (byť depresivní). Jakmile ale přišel na řadu survival, tak to šlo pěkně do hajzlu. Jednání hlavních postav v akci dává smysl stejně jako Quibi formát (rozuměj žádný), je to plné náhod a nepřirozených momentů. Filmařsky to působí skoro až amatérsky - divná návaznost scén, pochybná maskérská práce a i kaskadérské sekvence působí spíš směšně. Doprčic i vlk se tam chová jako debil a ne jako vlk. Na kvalitě nepřidává ani laciné naředění stopáže hromadami time lapsů a různých stock videí. Ty, uznávám, vypadají hezky na oko. Všechny ty zasněžené vrcholky, všemožné lesíčky a vostrá skaliska - prostě přesně taková ta pohádková divočina, která je cool na kempovačce někde kousek od táboráku, ale ne, když do ní žuchnete s letadlem. Z filmařského hlediska to ale příliš nefunguje a nedrží pohromadě. Závěr sice posléze zahraje na citovou strunu a navrátí se motivy z ůvodních epizodek, ale tu pachuť fušérské filmařiny prostě nevymaže. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Hora medzi nami vykradnutá pre internetový projekt ktorého účelom je pomôcť ľuďom ktorí uvažujú nad samovraždou (čo treba oceniť).  Avšak, v rámci korektného rasizmu je terapeut černoch, všetci pacienti psychiatrickej liečebne sú mladí belosi, Jane pochopiteľne nezabudne spomenúť že je ateistka aby došlo k pochopiteľnej všade prítomnej urážke Boha (tentokrát akéhokoľvek) ale autori si zrejme neuvedomia ten fail že takto podprahovo dávajú vlastným ateistickým priaznivcom ranu pod pás, pretože týmto dokazujú že psychické poruchy sú práve dominanciou ľudí ktorí neveria v nič a nikomu, no najmä nie sebe. Nepochopiteľné je aj putovanie do údolia aby sa o chvíľu hrdinovia opäť ocitli na vrchole a mohli počkať na lavínu, tak ale ľudia ktorí poznajú Slovenský Raj či Vysoké Tatry svojim spôsobom nemajú žiadne skúsenosti s tým ako vyzerajú kopce, ale v konečnom dôsledku to nebolo až tak strašne zlé, psychicky labilná mladá biela žena prekonala samú seba a bodaj by takých žien bolo čo najviac a nestretávali sme ich za pokladňou v obchode, na pošte či za sklom v banke... ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Ještě než dojde k onomu "Survive", tak je seriál značné utrpení z psycho léčebny, a divák si říká, kdy konečně dojde k té skutečné katastrofě, a nikoliv jen filmové. Po pádu letadla pak následuje spousta nelogických momentů (Proč proboha odcházeli z místa nehody???) a záběr ze záběru se měnící podnebí (V jednom záběru hromady sněhu, pak jsou po trávě, pak zas sníh, skály, sníh...). Formát samotný nenabízí možnost větších zápletek v jednotlivých dílech, a jak je (nebo teda bylo) u Quibi klasické, tak finanční rozpočet nenabízí možnost pořádné výpravy. Za mě celkově asi to nejhorší, co jsem od Quibi viděl. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Minisérie v překladu ´Přežít´ je ryze internetovým projektem a proto má neobvyklý formát. Zhruba desetiminutové kapitoly je u internetového miniseriálu standardem. Na zabití času v autobuse, nebo v čekárně akorát. Spousta diváků si na to ještě stále nedokázalo zvyknout, byť se vyrábí už i u nás. Jedná se o dramatické dobrodružství přežití, který byl zpracován na základě románu Alexe Morela. Ve své podstatě se však jedná o to samé, o čem už vypráví celovečerní snímek ´Hora mezi námi´(2017), který byl zase kupodivu natočen podle románu jiného, v tomto případě od Charlese Martina. Rozdíl je ve věku hlavních postav a v detailech příběhu. Dějová linka však má naprosto stejnou šablonu. Stejně byl použit i rasový kodex, jen oproti filmu do toho nebyl vtlačen sex. Alespoň něco. Příběh je tedy skromný. Hlavní postavou je Jane trpící posttraumatickou stresovou poruchou a sebevražednými sklony. Po roce léčby na psychiatrické klinice přesvědčila své ošetřující lékaře, že je připravena vrátit se do normálního života. Samozřejmě je opak pravdou. Osud ji však plány zhatil a připravil ji nejtěžší životní zkoušku, jaká nemá obdoby. Přesvědčí jí vzniklé zkušenosti, že život je krásný? Zřejmě literárně rozsáhlý příběh je však v takovémto projektu nemálo zkratkovitý, tudíš celému konceptu chybí přirozený dějový vývoj. Hodně je to stavěné na náhodách a osudové nepřirozenosti. Podle toho také vypadají dialogy, které hodně často vyznívají skutečně podivně. Jediné, co si zaslouží chválu, jsou nádherné scenérie hor. Jenomže se nejedná o dokument a tak je to na zajímavosti hodně málo. Vůle přežít po nějaké katastrofě bylo vždy dobrým námětem pro filmové zpracování v rámci dramatizace, ale cpát do něčeho takového ještě pokoutné melodrama je už poněkud přes čáru a spíše to nutí klepat si nechápavě na čelo. Stačí si představit naprosté fyzické vyčerpání, psychická zoufalost, k tomu hlad a žízeň. A k tomu ještě rasový kodex, který se v dnešní době cpe naprosto do všeho. Suma sumárum, není to seriál na shlédnutí všech částí najednou, byť to není žádný problém. Pokud se shlédne jediná část třeba za jízdy v autobuse, nebo v čekárně u lékaře, než se ozve sestra, a další později při nějaké podobné příležitosti nenutí to tolik přemýšlet o logičnosti. ()

Johny M. 

všechny recenze uživatele

Totálně dementní formát a ještě místo survival thrilleru dostanete mizerný drama o sebevražedný blbce, plný naprostejch lapsů... ne, díky. ()

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

Nějaká úplně vypatlaná baba, jejíž osud mi byl od začátku do konce více než lhostejný, se snaží diváka unudit svými problémy. Do konce jsem se doklikal fakt rychle. Hrozné. (1%) ()

Související novinky

Quibi zaznamenala pomalý start

Quibi zaznamenala pomalý start

08.04.2020

Nová streamovací služba Quibi, neboli quick bites, která se snaží zrevolucionovat způsob, jakým lidé konzumují obsah, před pár dny prožila svůj start. Služba, která je exkluzivně pouze na telefonech… (více)

Reklama

Reklama