Reklama

Reklama

Hvězda

(divadelní záznam)
Česko, 2020, 109 min

Scénář:

Patrik Hartl (divadelní hra)
(další profese)

Obsahy(1)

Původní česká one woman show pro Evu Holubovou. Přímý přenos ze Studia DVA jen pro tento večer... Hvězda je komedie o fiktivní seriálové herečce, kterou pro ni napsal režisér Patrik Hartl. Příběh se odehrává během nejdivočejšího týdne hereččina života a odkrývá zákulisí českého showbyznysu. S nadhledem líčí osobní problémy neznámé herečky, která po pětatřiceti letech u oblastního divadla nečekaně zazáří v televizním seriálu. Inscenace měla premiéru v roce 2013, na repertoáru divadla už není, ale herečka Eva Holubová se s odvahou sobě vlastní rozhodla dát možnost divákům, kteří tento titul neviděli, zažít ho živě ještě jednou. (Česká televize)

(více)

Recenze (12)

slavo75 

všechny recenze uživatele

Celkom príjemné predstavenie, Eva Holubová je výborná, aj keď sa mi miestami zdalo, že nie je úplne vo forme. Hereckému výkonu na divadelných doskách asi naozaj chýba kontakt so živým publikom a miestami to bolo cítiť. Neviem, či som jediný, komu však hra z pera Patrika Hartla neprišla ako úplne originálna. Nemôžem sa zbaviť pocitu, že výraznú inšpiráciu našiel autor v inej hre, v ktorej roky exceluje Eliška Balzerová, totiž v hre Můj báječný rozvod. Samozrejme, že to nie je úplne to isté, ale koncepcia a dramaturgia hry je veľmi podobná. Tým samozrejme autora nechcem obviňovať z plagiátorstva; dajme tomu, že vo mne hra vyvolala veľmi intenzívny pocit autorskej inšpirácie práve hrou Geraldine Aron. Hartl tak stvoril príjemnú hru, ktorá bude celkom určite svedčať aj iným herečkám a ktorá bude môcť byť uvádzaná aj s odstupom času. Téma manželskej nevery a partnerského rozchodu je totiž večná. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Moje nejoblíbenější divadlo Studio DVA už několik týdnů nabízí divákům online talkshows se svými kmenovými herci a dokonce i speciály některých her. Líbí se mi, že umělci sice vystupují bez nároku na honorář, ale že diváci mohou přispět na provoz divadla a na platy "neviditelných" zaměstnanců v zázemí. V rámci tohoto speciálního programu jsem se podívala i na jednu ze starších her divadla. Evu Holubovou jako herečku příliš nemusím, ale několik rozhovorů s ní mě přesvědčilo zkusit její one woman show. Bohužel jsem po většinu času trpěla, styděla se a závěrečné hodnocení zachraňuje posledních cca 20 minut (a taky zpěv hymny pozpátku). ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele

Musí být nepředstavitelně náročné hrát z pódia do kamery (často v detailu), samotná a před prázdným hledištěm, čili bez tolik důležitých reakcí publika, bez záchrany hereckých kolegů, bez chvilky vydechnutí, bez přestávky... Odedřít si to na jevišti bezmála dvě hodiny sama, vystavit se světu v celé své parádě, byť třeba s drobnými přebrepty či chybičkami, které každé divadelní představení zákonitě přináší, neboť jsme lidé, nejsme stroje, to vše zaslouží obdiv. To, co dokázala včera paní Eva Holubová mělo být oceněno bouřlivým potleskem vstoje, úklonou a obrovskou pestrobarevnou kyticí. DĚKUJEME! JSTE HVĚZDA! Divadlo Studio DVA celkově pojalo dobu karantény velmi sympaticky, ráda na jejich počiny v této době finančně přispívám. Sleduji jejich činnost přes FB pravidelně, líbí se mi elegantní a vkusný způsob, kterým se k nečekané situaci postavili a je fajn, že takové jednání rozumní diváci rádi ocení. Činí tak mnozí a to je moc dobře. Umělců si vážíme! ... no a pak tady máme protipól, čili principála s useknutou hlavou na talíři (plus jeho zaslepené vlezdoprdelácké NEjeníčkovníky), kterému se po zásluze vše zúročí také. Počítám ve formě postupného zveřejňování screenshotů komentářů pod veskrze debilními, krátkozrakými, paranoidními pirkvyřvávkami. Řekla bych, že toto bude docela osvěžující estráda, při které se odkryje řada nevídaných bezcharakterů, oddělí se zrna od plev a vyhraje opět a jak jinak divák. Podceňovat a urážet diváka se totiž nemusí vždy vyplatit, zvláště pakliže jsou zaměstnanci divadel na jeho otevírání šrajtofle závislí. Tolik k lekci A. A ne, taky volím NE, ale na zacházení? Na to si potrpím vždy. Takže Studio DVA fajn, ať se vám daří! Stejně tak ostravské Divadlo MÍR a všichni, kteří nás v současnosti aktivně bavíte. Na shledanou v lepších časech, držte se, ceníme si vás nejen za talent, ale i za pochopení a lidskost. 👏👏👏 ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Patrik Hartl opět v zajetí klišé. Jistě, život české herečky se všemi radostmi a strastmi je téma vděčné, ale ve Hvězdě jsme viděli to, co jinde a líp. Navíc závěrečná katarze je příliš rychlá a nevychází z žádného dějového zvratu, jako by "přišla odnikud." Jinak netuším, zda to bylo tím virem a nepřítomností diváků, ale na Evě Holubové byla často znát nervozita. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Mám ráda divadlo, Evu Holubovou i Patrika Hartla. Doufala jsem, že půjde o záznam z dřívější doby. když jsem se dověděla, že to bude bez diváků, napadlo mě, co to asi bude. Je to jako bych četla pohádky prázdným postýlkám, když jsou děti u babičky ... První polovina mi připadala taková jalová, v druhé polovině se to rozjelo trochu víc. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama