Reklama

Reklama

Nevěrná žena

  • Francie La Femme infidèle (více)
TV spot

Komorní rodinné drama je studií žárlivosti, jež vyústí ve zločin. Poklidné šťastné manželství se hroutí, když si žena najde milence. Manžel celkem snadno zjistí totožnost a s milencem své ženy se konfrontuje. Avšak stane se to, co rozhodně neplánoval. Chabrola ani tak nezajímá vnější důsledky činů jeho hrdinů, jako spíše způsob, jakým se s nimi vyrovnávají a jak fatálně poznamenávají jejich život. Podle Chabrolových filmů vznikla řada remaků, mezi nejslavnější patří film Adriana Lyne Nevěrná s Richardem Geerem a Dianou Laneovou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (35)

misterz 

všechny recenze uživatele

Opäť sa raz nestačím čudovať nad Chabrolovou schopnosťou predať divákovi akoby z pozadia a medzi riadkami, s využitím len jednoduchého príbehu, jasné morálne posolstvo, prípadne ostrú kritiku vtedajšej spoločnosti. Na prvý pohľad len obyčajný príbeh o nevere a milostnom trojuholníku, no keď nad tým človek popremýšľa, má možnosť v ňom nájsť aj veľa skrytých významov a odkazov na vtedajšie sociálne podhubie. Zaujímavé bolo sledovať aj vývoj postáv, hlavne toho chudáka podvádzaného pána. O tom čo sa mu honilo hlavou by sa dala napísať kniha. Ktohovie akoby to celé skončilo, keby tam v miestnosti u Don Juana nenašiel ten zapaľovač. To bola podľa mňa tá povestná posledná kvapka... 80/100 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Vím, že měl doktor Plzák pro nevěrníky radu zatloukat, ale už si nejsem jist, jestli podváděným doporučoval otloukat.. Takhle to Chabrol nalajnoval Lynemu, který ho možná předčil v první třetině živočišností vášně, nicméně od bizarního rozhovoru, kdy Bouquetova postava neztrácí kultivovanost, ani když jedná v afektu, začíná mít originál mírně navrch svým vyprávěním obrazem a podpovrchovými emocemi, co pálí jak led. Při návštěvách dvojice vyšetřovatelů si povšimněte podezíravě zírajícího kolegy, co představuje mlčícího poldu. Buď má na sobě ještě zbytky hlíny a prohlíží si vhodnou krkavici k večeři, a nebo zrovna dokončil šestiměsíční turnus na francouzské ponorce.. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Antihrdinou je ukázkově ctnostný manžel, partner tak nekonfliktní, spolehlivý a oddaný, až má jeho žena dojem, že má něco společného s jedničkou na desetieurovce - ta s sebou taky celý život vláčí nulu. Pocit nudy zabezpečené měšťácké paničky ji svádí k pokušení zpestřit si život milostnou avantýrou. Jenže pocit ponížení z odhalené nevěry znamená zároveň hranici, kdy se obnaží temná zákoutí partnerovy mysli a raciální seriózní manžel se změní v chladnokrevného mstitele na lovu. Snímek vlastně nepatří ani tak do kriminálního žánru, na to má příliš jednoduchou dějovou linii a od počátku hraje s příliš odkrytými kartami. Mnohem spíš jde o psychologické drama, chladně a s odstupem natočenou studii muže, který zkratovat a vsadil všechno na jedinou kartu. Chabrolovi vedle tradičně vytříbeného smyslu pro detail pomáhá i obsazení. Stéphane Audran je typově dokonalá a pro roli uzavřeného emočně vyprahlého šosáka si snad režisér ani nikoho lepšího než právě Michela Bouqueta vybrat nemohl. Celkový dojem: 80 %. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Kedysi dávno chodili všetci po uliciach v oblekoch. Chovali sa k sebe maximálne s úctou a prednášali medzi sebou zdvorilostné frázy. Je to dôvod, prečo sa mi súčasný americký remake páčil viac. Je jednoducho z nášho pohľadu reálnejší, čo sa týka chovania postáv. Odhliadnuc od tohto faktu treba uznať kvality francúzskeho originálu, kde je hlavný hrdina taký suchár, že by mu bola žena neverná aj s kominárom. Chabrol je tradične psychologicky presný a páči sa mi jeho "hitchcockovská" filmová reč s chýbajúcim kúskom puzzle, ako metaforou Bouguetovho zločinu s cýbajúcou mŕtvolou. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Od Claudeho Chabrola jsem toho moc neviděla, ale musím to "někdy" v budoucnu napravit. "Jste blázni oba dva." - přesně takhle zazněla jedna věta z filmu a mně ty dva blázni přitahovali celou dobu takovou zvláštní magickou silou, kterou možná zajistily i určitá gesta, jednoduché slovní projevy, pomalejší tempo a bytostně jsem cítila jak mě Chabrol nutí, abych se pocitově ztotožnila s myslí těch dvou bytostí. Takže se tak zdánlivě banální a otřepané téma stává zajímavým zážitkem, který stojí za zhlédnutí. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama