Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při policejním zásahu je zastřelen policejní inspektor Barnero. Jeho kolega a přítel Favenin si u nadřízených prosadí, že právě on bude případ vyšetřovat a vypátrá jeho vrahy. Hnán touhou po osobní pomstě se rozhodne využít jakékoli metody k jejich dopadení. (borsalino)

Recenze (6)

borsalino 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla lahůdka v podání Michela Bouqueta, který do filmu vstupuje sice až někdy po polovině, aby si druhou část přivlastnil pouze pro sebe, svou naprosto nulovou mimiku ve tváři a přísně stažené tenké rty, přes které vychází slova přímá jako výstřely z jeho pistole. Když se k tomu přidají zločinecké vyšetřovací metody, včetně uplatňování násilí, přestává být jasná čára, která odděluje zločin od spravedlosti. Úžasný snímek. ()

Reklama

PAGE 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů tohoto žánru co jsem v poslední době viděl. Kam se hrabou současné kriminálky. Yves Boisset opět skvěle, rozehrál hru o tom, kdo je vlastně skutečný zločinec v temném světě zločinu. Neuvěřitelný Michel Bouquet se svojí "kamennou tváří" se opět vyznamenal, jako už v mnoha jiných a daleko slavnějších francouzských filmech. Dávám šest hvězdiček z pěti možných. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Poctivá drsná kriminálka s neprekonateľným Michelom Bouquetom. Tento zdanlivo nenápadný herec dokázal svojej postave vždy vtisnúť chlad, nekompromisnosť, úlisnosť a nepokoj. Štvrtá recenzia. 4+ ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

„Nasaď si zpátky klobouk!“ Uff, tak to bylo drsné... Yves Boisset umí točit opravdu nekompromisním způsobem a nemyslím jen násilné scény... vůbec se nebojí rozehrát příběh s tím, že po půlhodině nečekaně odstraní jednu ze dvou dosavadních hlavních postav a těsně poté ještě nechá zklididovat i ústředního, ikonického záporáka... a stejně mu to funguje s napětím až do konce a dokáže v tom předat mnohem víc, než jen tu drsnost. Řekl bych, že tahle u nás nikdy neuvedená francouzská neo-noirová klasika musí potěšit snad každého příznivce krimi thrillerů „ze staré školy“ této éry, s poctivou filmařinou a výkony hereckých klasiků tohoto žánru i jedinečnou atmosférou. Viděl jsem jich zejména z Francie už celkem dost, ale to, co se tady dělo, včetně nepředvídatelného vývoje děje, a co zde předvádí Michel Bouquet jako inspektor v tvrdé cestě za pomstou a vysněnou představou spravedlnosti, mi stejně trochu bralo dech. Ještě nějaký rok nazpátek jsem tohoto herce příliš nemusel vzhledem na to, v jakých nepříjemných rolích (viz. Dva muži ve městě) jsem ho vídaval, ale tady mě už minimálně podruhé úplně dostal. Bouquetův minimalistický výkon s rázně úsporným projevem a přesnou mimikou, za níž se skrývá jeden náhlý přerod k jasnému cílu, poznamenání drsnou událostí a sebevědomý pocit skloubený s přímočárým zneužíváním moci, je zde jednoduše excelentní. V druhé polovině jsem už často rezignoval na vnímání titulků a snažil se spolehnout čistě na odposlech z francouzštiny, abych si tu Bouqueta dokázal plně vychutnat. Když se ve scéně osudového střetu konečně sejde se svým hlavním protivníkem v podání Michela Constantina a pánové v stylových kloboucích si spolu vyměňují nejen skvěle napsané repliky, ale především sérii nezapomenutelných pohledů, je to čirá radost dívat se na herecké umění takových mistrů. I kdyby celý film existoval jen pro tuhle jedinou scénu, nejspíš bych ho i tak nevytěsnil z paměti. [90%] ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Kvůli francouzské cenzuře musela být násilná vyšetřovací scéna přetočena a zmírněna. Záběry původní scény jsou viditelné v italské kopii a ve francouzském vydání Blu-ray. (sator)
  • Herec Rufus přiznal, že mučící sekvence ho děsila, zejména ohromující výkon Michela Bouqueta jako chladného, ​​brutálního policajta. (sator)

Reklama

Reklama