Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mysteriózní francouzský krimi seriál režiséra Jeana Chapota. Příběh začíná, když hlavní hrdinka, Dora Stern (Aurore Clément) objevila v jednom vetešnictví zajímavou koláž z květin kolem očí, které byly plné hrůzy. Po odstranění květin se objevila fotografie vyděšené ženy, která jí byla nápadně podobná. S pomocí soukromého detektiva Erica Chevalliera (Bruno Cremer) začíná pátrat po totožnosti a osudu ženy na fotografii. V průběhu složitého pátrání postupně zjišťuje šokující odhalení. Ovšem je tu někdo, kdo si nepřeje, aby staré tajemství bylo odhaleno! (contrastic)

(více)

Recenze (20)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Nebýt Bruno Cremera, jednalo by se o celkem obyčejnou kriminálku. Ale když v druhém díle nastoupí na scénu, ani divák přesně netuší, zda je skutečně policista, nebo patří k těm, kteří pronásledují Doru. Z Cremera sálá až mystický chlad a Dora proto oprávněně přemýšlí, zda se má schoulit do Erikovy silné náruče. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od většiny zdejších uživatelů, kteří věnovali malou chvilku na komentář k tomuto mini-seriálu, jsem neměl možnost vidět Pohled do zrcadla jako dítě a v době jeho premiéry na ČST byl ještě dávno „na houbách“. Dostávám se k němu tedy za jiných okolností, ony potenciální noční můry ve mě příliš nevzbuzuje a k pětihvězdičkovému nadšení všech kolem se přidat úplně nedokážu... v posledních dvou dílech by se našla místa, kdy napětí oproti předchozímu ději pro mě povolovalo a celkový příběh na mě v některých aspektech nepůsobil nejdůvěryhodněji. Přesto jsem velmi spokojený, Jean Chapot jako jeden ze specialistů na krimi žánr ve francouzském filmu (Spálené stodoly) mě nezklamal ani druhým setkáním. Chapotova mysteriózní kriminálka o čtyřech dílech má navzdory nízkému televiznímu rozpočtu velmi pohltivou atmosféru, lze se v ní i přes spoustu záhad a častou (jinak působivou) nejistotu o pravé tváři jednotlivých postav bez problémů orientovat a vrcholí skvělým finále s neočekávaným rozuzlením. Aurore Clémentová v roli Dory se ztracenou pamětí a záhadnou minulostí je sympatickým objevem a Bruno Cremerovi dlouho nejednoznačná postava muže s tajemným pohledem též velmi sedla, byl v ní tradičně excelentní. S původním českým dabingem 80. let.... zážitek. 80% ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Když přežijete první dost nezáživnou půlhodinu, budete odměněni fajn old school detektivkou. Nečekejte ale detektivní kvality, moc logisticky zvládnuté to vrah nemá a překvapení se taky nekoná. Tyhle honičky na nácky ale budou fungovat snad ještě i za stopadesát let a k tomu fajn původní český dabing s Danielou Kolářovou, Iljou Prachařem a Vladimírem Brabcem. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám si, když tento krimi film dávali v televizi koncem osmdesátých let a jak jsem byl napnutý jako struna, trochu jsem se bál a hlavně jsem byl pořádně vyjukaný, protože to byl neuvěřitelný kontrast v porovnání s komouškýma přihlouplýma detektivkama. Dnes už to vidím také trochu jinak, některé dialogy a scény jsou trochu rvané přes závit, ale i tak jde pořád o slušné krimi. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ako tak čítam komentáre, zrejme každý si tento seriál odbil v mladom veku. A poviem vám, bola to ale riadna nočná mora. Tá fotografia ma strašila po celý čas, no a keď som pred chvíľkou zazrel úvodné titulky, až nepravda...Myslím, že toto by sa uživilo aj dnes. ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

No, už jsem to musela kdysi vidět. Je to maximálně napínavé, zajímavé. Místy až mysteriozní. 1. díl - Elizabetin přelud, 2. díl - Dora a její dvojnice. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Prosím, kdo má, může sehnat, byl bych strašně vděčný!!!!!! Doteď se mi o tom zdává. Bylo mi deset a tajně jsem to sledoval, když naši nebyli doma... :-) ()

crozet 

všechny recenze uživatele

Noční můra tv dětství (seriál běžel v tradiční páteční termín, po též tradičním přírodopisném seriálu), která se mi tehdy dokonce vloudila do snů. Děsuplná a sugestivní atmosféra doléhala už v prvních vteřinách úvodní znělky a jejího střihu.. Brr... Jinak dnešníma očima docela obyčejná detektivka, vyprávěná klasickou formou svérázné 8. dekády, s přirozeným bonusem dobových estetických i každodenních reálií, které oživují vzpomínky na vnímání kluka. ()

GIK 

všechny recenze uživatele

Skvělý seriál. Nikdy na to nezapomenu, hlavně na ty oči. Strašně jsem se u toho tehdá bál a zároveň se nemohl odlepit od obrazovky. Ty oči mě stále pronásledují... ()

Zoltarr 

všechny recenze uživatele

V dětství sem mel s Dory Stern a z toho jejího snu jak v něm běžela a k tomu ta hudba ( tu mám v hlavě dodnes ) panickou hrůzu. ()

Pulper 

všechny recenze uživatele

Pohled do zrcadla jsem viděl jako dítě, čili dejme tomu 30 let zpátky. Úplně se mi vytratila hlavní pointa tj. kdo je vrah a proč. Z úvodní znělky jsem míval pravidelně bobky u řiťky. Tyhle pocity vyprchaly. Zůstala děsivost fotografie Elisabety. Zápletka je pěkná. Vždycky jsem měl rád hrabání se v minulosti, ztrátu paměti a tyhlety věci. Očima dospělého mi vadí, jak na sebe hlavní postavy neustále bezdůvodně křičí a perou se (asi pro větší dramatičnost). Cremer mi tu vůbec nesedl. Bouquet v roli rodinného přítele byl patřičně slizký a Aurore Clément sympatická. Natočené je to lehounce béčkově, ale celkem poctivě. Takže zaslouženě za čtyři. ()

Rattlehead 

všechny recenze uživatele

Když jsem tento seriál viděl poprvé, bylo mi asi pět let. Myslím, že některé díly jsme měli na videokazetě, takže jsem je viděl vícekrát. Díky tomu se mi některé detaily vryly do paměti a zůstaly tam dlouhých třicet let. Dnes jsem celou sérii zkouknul na ulož.to a musím přiznat, že to byl úžasný zážitek. A to jsem celou dobu věděl, kdo je vrah. Ten seriál je vážně výborný a nemá cenu se nimrat v nějakých detailech typu "jak to ten vrah všechno věděl a stihnul". ()

Inusa 

všechny recenze uživatele

Můj děsivý seriál z detství...Zvláštní je, že si nepamatuji tvář žádné postavy a ani hlavní hrdinky, ale toho slizouna mám před očima celé roky. On byl moje noční můra. Ráda bych se na to podívala znovu, at posoudím, jak to budu vnímat po tolika letech. ()

martins 

všechny recenze uživatele

Ano velice kvalitně natočení seriál s výbornou Aurore Clément, která se dozvídá šokující pravdu o svém životě, její matka byla polskou židovkou a jejím otcem nadporučík SS Ortel, který likviduje každého, který odhalí jeho temnou minulost. ()

MEGAJOHN 

všechny recenze uživatele

Skvělý krimi/drama seriál. Nostalgie z dětství. Co já se po něm napátral :-). Vzkaz pro csfd: vysílal se v 80tých letech na československé televizi pod názvem "Pohled do zrcadla". ()

FauSSt 

všechny recenze uživatele

Trauma z detstva..... Update komentára 9.11.2020: Dnes som mal možnosť konečne po 32 rokoch pozrieť tento seriál ako dospelý(na jeden nádych všetky štyri diely), z dnešného pohľadu treba uznať že ten des ktorý som mal v očiach ako 8.ročný už pominul, ale musím vyjadriť rešpekt k tej atmosfére.....bola neuveriteľne mrazivá dotvorená vynikajúcou hudbou a. to aj napriek tým rokom od natočenia, len sa divím že sa toho nechytili americký filmári a neurobili remake, lebo zápletka je úžasná a dej ako taký je výborne spracovaný....a až na preexponovanú šikovnosť vraha, ktorý šiel ako dobre namazaný stroj, tak niet čo vytknúť! ()

Reklama

Reklama