Reklama

Reklama

Zapomenutá nukleární válka

(seriál)
  • Česko Zapomenutá jaderná válka (více)
Německo, 2017, 2x51 min

Režie:

Detlev Konnerth

Obsahy(1)

Atoly Bikini a Eniwetok jsou na první pohled rájem na zemi, ve skutečnosti je to ale radioaktivní peklo, které způsobili Američané velkým testováním jaderných bomb v padesátých letech... Atol Bikini vypadá jako prázdninový ráj. Ale ve skutečnosti je vším možným, jen ne místem, kde by kdokoli chtěl trávit dovolenou. Americké testy nukleárních bomb na začátku studené války udělaly z ráje hotové peklo. Zapomenutá nukleární válka je dvoudílná mini série, která odhaluje zákulisí těchto testů i důvody, proč k nim došlo. Zároveň vysvětluje, proč a jakým způsobem dávno vybuchlé bomby ovlivňují atol Bikini až do dnešních dní. (TV Prima)

(více)

Recenze (3)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

"Američania sami prezentovali ako dobrodincov". To by som povedal, že je snáď aj nadčasový výrok. V záujme ľudstva, ako sami tvrdili, premenili krásny ostrov na rakovinový raj. Kontaminácia, vypadávania vlasov, potraty, narodené deformované deti a nakoniec predčasné úmrtia. A tí hajzli sa ešte vyhovárali, že na vine je vietor. Na Bikinách sa dá stále žiť, dovolenkovať, len tie potraviny. Všetko čo vyrastie, všetko , čo vylovíš je nebezpečné a tak sa musí dovážať. Ako som uviedol k Planéte Zem, je to krásna planéta, len škoda, že na nej žijú ľudia. Toto je jeden z tých dôvodov. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument, který užívá hodně dokumentárního materiálu, ale také mapuje současný život lidí, jejichž předci zažili jaderné testy na blízkých atolech. Historické snímky jsou tradiční, jako je známe, mapování současného života je sice trošku nudné, ale o to smutnější, neboť ukazuje život lidí, kteří nemají k ničemu moc vekou motivaci a žijí jen z toho, co je jim na ostrov dopraveno. ()

Reklama

Reklama