Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uprchlý agent KGB Nikolaj Dalchimsky (Donald Pleasence) před svým zmizením ukradl seznam spících agentů, kteří byli během padesátých let posláni do Spojených států. Agentům, kteří byli součástí operace s krycím jménem TELEFON, byl nejprve vymyt mozek a pod určitou formou hypnózy dostal každý z nich instrukce týkající se klíčových vojenských základen. Aktivováni měli být pouze v případě války jistým veršem z básně Roberta Frosta. Dalchimsky seznamu využije a začne spící agenty budit. Když několik zdánlivě obyčejných lidí zničí vojenská zařízení po celém území USA, je po jeho stopě sověty vyslán Major Grigorij Borzov (Charles Bronson), který má za úkol Dalchimského zlikvidovat a zabránit krizi, jež by mohla vést až ke třetí světové válce. (3DD!3)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (39)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Don Siegel /Dirty Harry, Big Steal/ natocil sympaticky spionazny fryler zo 70. rokov na cele s vybornym Donaldom Pleasence -om /You Only Live Twice a jestli se rozzlobime, budeme zli/. Sympaticka spoionazna zapletka, ktora ani chvilu nenudi, Charles Bronson na strane dobra a Donald Pleasence na strane zaporakov. Sieglova rezia na urovni. 84 % ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Kterak Charles Bronson alias major Grigorij Borzov zachraňoval svět ... Špionážní thriller, který se nemůže pyšnit překotným tempem ani zběsilou akcí, přesto díky zajímavé zápletce a nadprůměrnému hereckému obsazení dokáže vytvořit velice solidní dobovou atmosféru s přiměřenou dávkou napětí. Slabší 4* ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Svižný triler z obdobia studenej vojny, v ktorom ruský agent de facto zachraňuje zadky Američanom. Charizmatický Bronson stále vo forme je skvelým ťahúňom filmu, aj keď od sovietskeho majora má na hony ďaleko. Na druhej strane, Pleasence v zápornej roli je slabší odvar a príliš toho nepredvedie. Ruské prostredie fajn zvládnuté - natáčalo sa však vo Fínsku. Podarené sú aj niektoré hlášky. Zápletka pôsobí aj po rokoch atraktívne a ktovie, či sa niečo podobné, aspoň experimentálne aj reálne neuskutočnilo. Ale že by agent s vymytým či s zhypnotizovaným mozgom bol schopný takéto komplikované činnosti, silne pochybujem. Jednoduché možno, ale naprogramovať súbor zložitejších a komplexnejších mozgových operácií by bol sci-fi. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Špionážní thriller natočený stylem "představuji si to jako Hurvínek válku". Přestože se mu nedá upřít napínavost a zábavnost, námět je od A do Z úplná hovadina. O vypointované zápletce jsem si mohl nechat jen zdát a nedočkal jsem se ani náznaku sofistikovanosti. Parádní atmosféra tento nedostatek trochu zakryla, jenže ve výsledku film táhne jen lahůdkový vizuál a Charles Bronson. A navzdory nepopiratelným kvalitám obojího, je to málo. V samotném závěru jsem rozhořčeně umazal jednu hvězdičku za naivní pointu. Asi jsem neměl, ale čeho je moc, toho je příliš. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pomerne neznámy film so zaujímavou, i keď veľmi nepravdepodobnou zápletkou. Politické čachre machre sú podané v takzvanom komerčnom štýle, čo je ale skôr pochvala, pretože vieme, čo sa deje a komu o čo ide, namiesto toho, aby sme mali dojem, že si budeme musieť film pozrieť trikrát, kým nám dajú všetky intrigy zmysel. Nesmie chýbať ani milostná linka, ale tá sa rozbehne pomaly až so záverečnými titulkami. Nejde tak o dielo dosahujúceho kvalít podobne koncipovaného Mandžuského kandidáta, avšak svoj účel Telefón plní. 70% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Vo filme si malé úlohy zahralo množstvo fínskych hercov. (m.a.t.o.)
  • Keď sa Borzova (Charles Bronson) pýta agent na kanadskej hranici na jeho občianstvo a miesto narodenia, odpovie: "Američan, z Pensylvánie." Bronson sa v Pensylvánii skutočne narodil. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama