Reklama

Reklama

Dva mezci pro slečnu Sáru

  • Česko Dva mezci pro sestru Sáru (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když osamělý jezdec Hogan zachrání ze spárů tří násilníků mladou jeptišku, ještě netuší, do čeho se to právě namočil. Sestra Sára je na útěku před francouzskými kavaleristy a míří za mexickými stoupenci prezidenta Juareze. Také nesmlouvavý a tvrdohlavý Hogan má spadeno na francouzské okupanty, ale úplně z jiného důvodu. Plánuje se totiž zmocnit tučné odměny v podobě francouzského pokladu. Sestra Sára mu může poskytnout cenné informace týkající se obrany pevnosti, a proto se tato nesourodá dvojice vydává na společnou pouť nehostinnou mexickou pustinou. Během cesty se nejen sblíží, ale začíná to mezi nimi také pořádně jiskřit. Sestra Sára se totiž nechová úplně jako spořádaná jeptiška a svému průvodci nachystá řadu překvapení. Dobrodružný western amerického režiséra Dona Siegela vyniká zejména živelnou konverzací mezi ústřední dvojicí v podání Clinta Eastwooda a Shirley MacLainové. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (140)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Poněkud infantilně jsem se tomu léta vyhýbal kvůli tomu vyměklému názvu, ale byla to chyba. Obzvláště, když jedna z těch dvou mul je Clint Eastwood! Pragmatické spojenectví Kristovy nevěsty (pozor na zatoulané písmenko k) a jejího zlatovlasého strážného anděla, co si z Dolarové trilogie přinesl i opasek a pouzdro na pistoli, se může opřít o jejich vzájemnou hašteřivost a několik zajímavých momentů (vyndávání šípu, nestřízlivá sabotáž mostu či úplně poslední záběr, kdy se jeden z hlavních hrdinů definitivně zpronevěří svým principům). Je fakt, že v druhé půli s tím tradičním westernovým motivem mexického boje za nezávislost začíná vlhnout prach, ale mezek Ennio ten náklad spolehlivě dopraví na místo určení. Apropo, soundtrack se mi zdál jako zbytkový produkt Il buono, il brutto, il cattivo, ale to nic nemění na tom, že je perfektní.. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Tenhle poměrně podprůměrný žánrový spletenec povyšuje alespoň do průměru výtečná (jak jinak) Morriconeho hudba, poměrně (na tehdejší dobu) brutální závěrečná bitka a zajímavé jiskření mezi Clintem a jeBtiškou. Nakonec ty dvě hoďky uběhli rychle, ale vsadím se, že za týden už si to nebudu pamatovat. PS - nevím, ale v některých částech mi Morriconeho hudba přípomínala Barbara Conana. ()

Reklama

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Já Clinta prostě žeru, nikomu na světě tak nesednou smradlavý hadry, umaštěnej klobkou a hadžvaňo v hubě, tak skvěle jako jemu, když jej ještě navíc tvůrci dají dohromady s MacLaineovou, není co řešit. Tahle ženská snad nikdy nehrála normální role a v soukromém životě je ještě prdlejší, než postavy které vytvořila ve filmech, což jen trochu bystrému divákovi naznačuje, že s touhle jeptiškou nebude něco v pořádku, ráda pije, kouří a má peprnější výrazy, samozřejmě jenom občas, tajně a omylem. Clint je pořád ten stejnej nemluvnej, mračící se chlap, kterýho nasírat se nevyplácí. Zapálí si jeden malý doutníček, zamhouří oči, vycení zuby a postřílí všechno co se hýbe, tak ho prostě máme rádi. Scénárista ústřednímu partu napsal skvělé dialogy, tudíž poslouchat Clintovo a Shirleynino neustále špičková, je opravdu labužnická záležitost, plus nádherný mexický exteriéry, standartně kvalitní Eníkovu hudbu a povedený dabing (Clinta dabuje Laďa, bez něj není ani poloviční), já sem byl sakra spokojenej. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Je to celkom pútavý príbeh od začiatku do konca - vrátane geniálnej hudby Ennioa Morriconeho (Vtedy na západe). Príbeh o nájomnom zabijakovi (Clint Eastwood), ktorý zachráni ženu (Shirley MacLaine) pred tromi násilníkmi. Čoskoro zisťuje, že ide o mníšku. Humorný príbeh netradičnej dvojice na ceste povstaleckým Mexikom. Clint Eastwood už však hral v mnohých lepších filmoch, toto je skôr humorná story o záchrane mníšky a Clint nieje žiadny drsný pištolník. Ani toľko nehláškuje. Shirley MacLaine mi veľmi pripomínala výzorom Renée Zellweger, čo je u mňa veľkým plusom. Celkovo hodnotím film ako dobrý priemer. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Převelice nápaditá - a až nečekaně ZÁBAVNÁ záležitost, kterou (ke škodě věci) zabrzdí v rozletu ke 4* až finále. Neboť: ----- !!! MOŽNÝ SPOILER !!! ----- 1) Veškerou legraci utne poměrně drsně pojatá bitva; 2) Od ústřední dvojice bych - s ohledem na všechny prezentované skutečnosti (včetně nevalné životní úrovně místních Mexičanů) - očekávala maličko jiný přístup k čerstvě nabytému movitému majetku; 3) Hlavní hrdinka jakoby s odkrytím vlastní identity ve skutečnosti ztratila tvář ... jako sestra Sára mi zkrátka vyhovovala víc ... 3,5* ()

Galerie (84)

Zajímavosti (11)

  • Hodně herců a příslušníků štábu během natáčení onemocnělo důsledkem špatné kvality vody. (Terva)
  • Clint Eastwood zabil během natáčení chřestýše, ale z obav před mexickými úřady tuto událost oznámil až po ukončení natáčení. (Terva)
  • Clint Eastwood o filmu kdysi řekl: „Fakticky je to příběh o dvou postavách, z nichž hlavní je ta ženská a jsem si poměrně jistý, že Shirley MacLaine si toho také všimla. Je to taková Africká královna na Divokém západě.“ (ClintEastwood)

Reklama

Reklama