Reklama

Reklama

Dva mezci pro slečnu Sáru

  • Česko Dva mezci pro sestru Sáru (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když osamělý jezdec Hogan zachrání ze spárů tří násilníků mladou jeptišku, ještě netuší, do čeho se to právě namočil. Sestra Sára je na útěku před francouzskými kavaleristy a míří za mexickými stoupenci prezidenta Juareze. Také nesmlouvavý a tvrdohlavý Hogan má spadeno na francouzské okupanty, ale úplně z jiného důvodu. Plánuje se totiž zmocnit tučné odměny v podobě francouzského pokladu. Sestra Sára mu může poskytnout cenné informace týkající se obrany pevnosti, a proto se tato nesourodá dvojice vydává na společnou pouť nehostinnou mexickou pustinou. Během cesty se nejen sblíží, ale začíná to mezi nimi také pořádně jiskřit. Sestra Sára se totiž nechová úplně jako spořádaná jeptiška a svému průvodci nachystá řadu překvapení. Dobrodružný western amerického režiséra Dona Siegela vyniká zejména živelnou konverzací mezi ústřední dvojicí v podání Clinta Eastwooda a Shirley MacLainové. (Česká televize)

(více)

Recenze (140)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Od posledného u nás vydaného Clintovho westernu som čakal totálny (pod)priemer, ale o to príjemnejšie prekvapenie bolo, keď som dostal výborne napísaný (super dialógy), ešte lepšie zrežírovaný (prekvapivo brutálna záverečná prestrelka) a veľmi slušne zahraný pohodový western, v ktorom Clint hrá vlastne akúsi ľudskejšiu verziu svojho leoneovského pištoľníka a sekunduje mu výborná Shirley a tradične úchvatne hrá Ennio Morricone. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jak se tak postupně dostávám ke starým westernům, tak se nemůžu zbavit dojmu, že tvůrci tenkrát uměli vytvořit dobré dvojice, u kterých byste to ale rozhodně nečekali. Dneska by jim kdekdo mohl závidět. Drsňák Clint tu totiž narazí na prostopášnou jeptišku Shirley, která nemá daleko k tomu si přihnout ze žitný.  Děj je jednoduchý, ale pro podobnou dvojku naprosto postačující. Sarkasmus teče proudem jako ohnivá voda z hrdla lahve. No, co víc chtít? Snad jen tu dokonalou hudbu z pera Ennia Morriconeho. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Komorně laděná konverzační westernová komedie, to je sám o sobě raritní počin, tady navíc podpořen exotickými mexickými reáliemi, notnou dávkou cynismu, skvělou hudbou a opravdu dokonalou ústřední hereckou dvojicí s fungující chemií...Shirley a Clint jsou nezaměnitelný pár... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Sice bych se vůbec nezlobil, kdyby to bylo o něco kratší, ale mezi Shirley a Clintem to jiskří natolik silně, že to překvapivě bohatě stačí k dobrému zážitku samo o sobě. A to i bez přítomnosti pořádného děje. Zato s tradičně výtečným Morriconem. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Dobrodružná rovina příběhu je naprosto průměrná. Ale Clint Eastwood a Shirley MacLaineová jsou skvělí. Probíhají mezi nimi peprné dialogy a moc jim to sluší. Stojí to za vidění, ale jen kvůli nim. Taky bych zmínil netrdiční hudbu Ennio Morricona. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pribehove je to sice trochu slabsi, i kdyz Clint planuje prepadeni francouzsky posadky, vetsinou to je jenom o tom, ze s jeptiskou nekam jede a neustale kecaj a na akci dojde jen minimalne (coz ale zase vynahradi vybusny finale). Ale tady jde hlavne o skvelou hlavni dvojku, kde si Clint dal svyho typickyho drsnaka a Shirley ne zrovna vzorovou jeptisku, ktera huli, chlasta a nadava. A ackoliv je Clint fajn, Shirley ho prekonava, nicmene spolu tvori fakt dokonalou dvojici, kde neni nouze o perfektni hlasky. Jeste bych zminil Morriconeho hudbu, nenapada me jiny slovo nez uchylna, ne ze by byla spatna, jen je to ulet. I kdyz nejde o spatnej western, vic nez tri hvezdicky to bohuzel neda. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tyhle starší westerny do sebe přece jen něco měly. Například není nad to, sledovat jeptišku putovat Mexickou pustinou s umělýma řasama. Ale jinak klobouk dolů, oba hlavní protagonisté neslezli za klapku snad ani na minutu, sedlo jim to spolu a navíc jejich hlášky neměly chybu. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Drsňák Clint Eastwood cestuje pouští s tajemným posláním, přesto zachrání jeptišku Shirley MacLaine ze spárů chlípných bídáků... Obě postavy mají zábavné a vtipné dialogy, do toho naříká Morriconeho hudba, nepřátele jsou postříleni, nebo obelstěni. Proč tedy jen hodnocení na úrovni lepšího průměru? Protože Dva mezci pro slečnu Sáru jsou žánrově někde mezi westernovou komedií, romancí, válečným filmem, dobrodružnou akcí a road movie, mají ze všeho kousek a z ničeho dostatek. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=syWUuboZ99w ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Chemie mezi Shirley a Clintem k nezaplacení. Kdyby byla i druhá polovina filmu komorní jako ta první, bylo by to za pět. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Poněkud infantilně jsem se tomu léta vyhýbal kvůli tomu vyměklému názvu, ale byla to chyba. Obzvláště, když jedna z těch dvou mul je Clint Eastwood! Pragmatické spojenectví Kristovy nevěsty (pozor na zatoulané písmenko k) a jejího zlatovlasého strážného anděla, co si z Dolarové trilogie přinesl i opasek a pouzdro na pistoli, se může opřít o jejich vzájemnou hašteřivost a několik zajímavých momentů (vyndávání šípu, nestřízlivá sabotáž mostu či úplně poslední záběr, kdy se jeden z hlavních hrdinů definitivně zpronevěří svým principům). Je fakt, že v druhé půli s tím tradičním westernovým motivem mexického boje za nezávislost začíná vlhnout prach, ale mezek Ennio ten náklad spolehlivě dopraví na místo určení. Apropo, soundtrack se mi zdál jako zbytkový produkt Il buono, il brutto, il cattivo, ale to nic nemění na tom, že je perfektní.. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Po filmech od Sergia Leone se mi trochu upravilo měřítko pro western, ale i tak musím tento označit za nadprůměrný. Klasicky skvělý Clint i hudba Morriconeho a okouzlující Shirley MacLaine. Příjemná komedie. 75%. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Clint okrádá mrtvoly a brouká si při tom veselou melodii, jeptiška, která trochu moc pije a povedený western. Perfektní hlášky při verbálních přestřelkách nesourodého dua a neselhávající Ennio Morricone z tohohle kousku dělají zábavnou a nápaditou podívanou. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Velmi cynická westernová komedie, částečně pranýřující žulové westernové drsňáky a cudné dámy. Shirley MacLaine s Clintem Eastwoodem k sobě skvěle padnou a Ennio Morricone jim k tomu skvěle hraje. 80%. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

San Francisko, sestro - to je město rozkvětu! Velmi povedený western, který mi dlouho unikal, ale už jsem své zaváhání napravil. A nestačil se divit o co jsem přicházel. Don Siegel natočil film v takovém duchu, že byla radost se dívat a DVA MEZCI mi trochu připomínali dolarovou trilogii, k čemuž dopomohla i báječná Morriconeho hudba. Scéna, ve které se opilý Eastwood snaží vyhodit do povětří most, patří mezi ty úplně nejlepší. I přesto, že snímek ve druhé polovině maličko ztratí dech, volím vysoké hodnocení, i pro skvěle natočenou finální akci. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála westernov s Eastwoodom, ktoré som donedávna nevidel a hoci som veľmi chcel nebolo kde. Som rád, že sa ku mne dostal a dokonca za super kartónovú cenu. Príbeh nenudí, Eastwood a S.MacLainová v úlohe podozrivo skúsenej mníšky dobre ladia. Táto zvláštna dvojica putuje Mexicom z čoho pramení aj pár vtipných scén. Kapitola sama o sebe je E.Morricone a tradične kvalitná hudobná zložka. Aj keď mám doma snáď 10 cd od Morriconeho, ale motívy z tohto /ale aj mnoho iných/ je ťažké zohnať. Western sám osebe za tri hviezdy, ale super hudba dvíha moje hodnotenie na slabšie štyri. 70%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Osvědčená spolupráce dua Siegel Eastwood na počátku 70 let zkrátka fungovala. Jak později uvidíme, nebylo zrovna moc kvalitních režisérů, kromě Clinta samotného :) kteří by dokázali natočit kvalitní Ístvůdovku. Moc nerozumím tomu proč se tohle jmenuje Dva mezci ... úplně by stačilo to celé nazvat Sestra Sára. Opět se nám podobně jako v Coogarově triku dostavuje známá bolest a tou je znatelně slabší druhá polovina snímku. Perfektně funguje počáteční dobrodružství našich dvou hrdinů, ale jakmile se ke slovu začne hlásit jakási mexická revoluce, jde to celé o úroveň níže. Western tohle moc není. Clint má své oblíbené oblečení ale hlavně zde vyhrává Ennio Morricone se skvělou melodií. 65% ()

Reklama

Reklama