Reklama

Reklama

Dva mezci pro slečnu Sáru

  • Česko Dva mezci pro sestru Sáru (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když osamělý jezdec Hogan zachrání ze spárů tří násilníků mladou jeptišku, ještě netuší, do čeho se to právě namočil. Sestra Sára je na útěku před francouzskými kavaleristy a míří za mexickými stoupenci prezidenta Juareze. Také nesmlouvavý a tvrdohlavý Hogan má spadeno na francouzské okupanty, ale úplně z jiného důvodu. Plánuje se totiž zmocnit tučné odměny v podobě francouzského pokladu. Sestra Sára mu může poskytnout cenné informace týkající se obrany pevnosti, a proto se tato nesourodá dvojice vydává na společnou pouť nehostinnou mexickou pustinou. Během cesty se nejen sblíží, ale začíná to mezi nimi také pořádně jiskřit. Sestra Sára se totiž nechová úplně jako spořádaná jeptiška a svému průvodci nachystá řadu překvapení. Dobrodružný western amerického režiséra Dona Siegela vyniká zejména živelnou konverzací mezi ústřední dvojicí v podání Clinta Eastwooda a Shirley MacLainové. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (140)

k212 

všechny recenze uživatele

Velmi povedená westernová komedie, kde všechno je jinak než se zdá, a kde duo Clint Eastwood -parodujíc své předchozí drsňácké role- a Shirley MacLainová -v hávu nepočestné jeptišky- vytváří slušný azábavný souboj dvou pohlaví (víry a ještě něčeho víc...) . No a ten supr efektivní návod, jak vytáhnou šíp z ramene ... špica. ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Zajímavý western se zajímavou a orginální zápletkou. Oceňuji, jak skvěle si na začátku Clint Eastwood pohrává se slovy víra a s nesmyslností činů náboženství. "Vždyť sup je také boží tvor a vy je chcete pohřbít? :-)" Celá honička za zlatem je vcelku průměrná, avšak ten konec se jim celkem povedl, i když ho možná mnozí čekali. ()

Reklama

Shakeus 

všechny recenze uživatele

Asi nejslabší film s Clintem co jsem viděl. To nejhorší je jistojistě příběh, který je opravdu slaboučký, a to tak, že místy jsou zde viditelně protahované scény, aby nebyla stopáž hodina. Scénář byl napsaný zřejmě přes noc a o zábavu se stará opravdu jen frajer Clint. Za zmínku stojí povedená hudba, ale to už je opravdu vše. ()

SjamK 

všechny recenze uživatele

"The party's over." Plátno si zarezervovali dva hlavní protagonisté téměř výhradně jen pro sebe a akce je tu kromě závěrečné přestřelky až na druhém místě. Nečekejte žádnou krvavou tvrdou školu. Ale i tak jde dělat western. Clint Eastwood a Shirley MacLaine, jsou jen dva, ale film je jich plný. Hlavně Eastwoodovy věčné (tak typické) ksichty, znechucené úšklebky a otrlé průpovídky nemají konkurenci ("I don't know if this arrow is near my heart, I don't think so. Some women have said my heart isn't exactly in the right place."). Ačkoli by se někomu mohli Dva mezci zdát rozvleklí a bez děje, u mě jednoznačně zabodovala celková hláškovitost a (nijak násilný) humorný nadhled. Jo a opět výborná Morriconeho hudba, přes kterou jsem se vlastně k tomuto filmu dostala. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Poněkud infantilně jsem se tomu léta vyhýbal kvůli tomu vyměklému názvu, ale byla to chyba. Obzvláště, když jedna z těch dvou mul je Clint Eastwood! Pragmatické spojenectví Kristovy nevěsty (pozor na zatoulané písmenko k) a jejího zlatovlasého strážného anděla, co si z Dolarové trilogie přinesl i opasek a pouzdro na pistoli, se může opřít o jejich vzájemnou hašteřivost a několik zajímavých momentů (vyndávání šípu, nestřízlivá sabotáž mostu či úplně poslední záběr, kdy se jeden z hlavních hrdinů definitivně zpronevěří svým principům). Je fakt, že v druhé půli s tím tradičním westernovým motivem mexického boje za nezávislost začíná vlhnout prach, ale mezek Ennio ten náklad spolehlivě dopraví na místo určení. Apropo, soundtrack se mi zdál jako zbytkový produkt Il buono, il brutto, il cattivo, ale to nic nemění na tom, že je perfektní.. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (11)

  • Hodně herců a příslušníků štábu během natáčení onemocnělo důsledkem špatné kvality vody. (Terva)
  • Clint Eastwood o filmu kdysi řekl: „Fakticky je to příběh o dvou postavách, z nichž hlavní je ta ženská a jsem si poměrně jistý, že Shirley MacLaine si toho také všimla. Je to taková Africká královna na Divokém západě.“ (ClintEastwood)

Reklama

Reklama