Reklama

Reklama

Recenze (3)

akisha 

všechny recenze uživatele

Výborná detektivka s Christiovským závěrem, šmrcnutá noirem, a se skvělou atmosférou tajemného Londýna z konce 19. století. Tahle doba a místo mají ve filmu téměř vždy dost atraktivní podobu - samé smekání klobouků, pokuřování doutníků, šustění rób, klapání vycházkových holí o chodník... A nejinak je tomu tady. Navíc si nepamatuju, že by se tam kdy něco odehrávalo ve dne a noční scény doprovází solidní hudba. Sem tam se dostaví dokonce i joke (celkem vtipná postava domovnice). Širokoramenný Sydney Greenstreet má charizma na rozdávání (a je to jak můj instruktor z autoškoly přes kopírák) a Peter Lorre je tu v dost netradiční roli klaďase, velice příjemná změna. Verdict stál za to si sehnat. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Studiový Londýn 90. let 19. století je pekelně tajemný a plný mlhy, ze které se vynořují figury v dlouhých pláštích a cylindrech. Jednou takovouto impozantní figurou byl také Sydney Greenstreet, opravdu neobvyklý herec. Škoda, že nenatočil moc filmů. Hodně se povedla zápletka, která až do konce je skutečně napnutá a nic se mi nepovedlo uhádnout dopředu :-) ()

MacGuffin 

všechny recenze uživatele

Londýn 1890: Poněvač je na základě jeho vyšetřování poslán nevinný na šibenici, musí jinak bezůhonný inspektor Scotland-Yardu Grodman (Sidney Greenstreet) uvolnit své místo příliš horlivému rivalu Buckleyimu (George Coulouris). Po vraždě v blízkém okolí se Grodman opět vmísí, kryje jej přítel, umělec Victor (Peter Lorre)... ()

Reklama

Reklama