Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chamtivá Carrigan zuří, když zjistí, že její otec odkázal veškerý majetek na dobročinné účely a jí nechal pouze starý dům. Když v záchvatu vzteku hodí závěť do krbu, objeví se tajné písmo s informací o pokladu, který je v domě ukryt. Kromě pokladu se však v opuštěném, strašidelném domě ukrývá také malý duch Casper, který marně hledá kamaráda. V televizi zahlédne psychiatra Jamese Harveyho a jeho malou dcerku Kate, která se Casperovi na první pohled zalíbí. Nenápadně navede Carrigan, aby si doktora, odborníka na terapii duchů, najala. James její nabídku přijme. Casper se pomalu sbližuje s Kate, vezme ji na noční let nad mořem a pak jí na starém majáku vypráví o sobě a o tom, že jako malý kluk neposlechl tatínka, nastydl a umřel. Z novin dívka zjistí, že jeho otec byl vynálezce, který vymyslel přístroj na oživování mrtvých, látky potřebné k oživení je však jen na jedno použití. Během halloweenského večírku, který se koná ve strašidelném domě, se každý dočká zasloužené odměny. (TV Nova)

(více)

Recenze (160)

ancientone 

všechny recenze uživatele

Pomedzi trochu zbytočnými a vykonštruovanými zápletkami sa ukrýva až prekvapivo citlivá a empatická teenage drama. Film opakovane udivuje svojou schopnosou citlivo pracovať s veľmi krehkými emóciami. Duchársky film s priehľadným duchom, ktorý je priehľadný len na pohľad ;). ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nezaujalo ma to v detstve a nebavilo ma to ani teraz, ked som si to postil znova po rokoch. Silberling znova prilis nasilne kombinuje komicke sceny s dojímavými a na mna to vobec nezabera. Ocenujem jedine tych par cameo vystupov. Christinu Ricci zboznujem, ale tento film je proste slabota. Idem si radsej znova pustit Addamsovcov. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Jako správnej fanda Stevena Spielberga jsem musel vidět i tento lehce dětský příběh, který produkoval. Nejsem zklamán. Skupinu, kterou měl zaujmout určitě zaujmul a zanechal po sobě mírný úsměv a pocit dobrodružství. CITÁT - Holka ? Holka a v mojí posteli ? Ano !.......... ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapilo, kolik odkazů na jiné filmy Casper obsahuje - alespoň ze začátku. Zparodizování scény: "I love smell of napalm in the morning" z Coppolovy Apokalypsy bych v rodinné komedii opravdu nečekal. Kromě komediálních prvků a povinných záporáků umí Casper být i docela dojemný. Hornerova hudba, ostatně jako vždy, nemá chybu. Vizuální efekty jsou pořád kouzelné, neměl jsem pocit, že by nějak výrazně zastaraly. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Po FLINSTONEOVCOCH sa Steven Spielberg ako producent pustil do ďalšej filmovej prerábky populárneho kresleného seriálu. A opäť to vyšlo. Pre deti to bude pecka, pre tých ostatných príjemná rodinná zábava, pri ktorej zabudnú aspoň na chvíľu na všedné problémy dnešného sveta. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Pěkný rodinný film, ke kterému jsem se dostal až nyní. Na filmu není ani moc znát, že je z roku 1995 a efekty jsou pěkné. Obsazené je to také pěkně. Příběh je jednoduchý a celkem emotivní. Za mě 85% :) ()

Lokutus 

všechny recenze uživatele

Vcelku průměrná duchařská komedie s vynikajícími triky. Občas okouzlující svou hravostí, rozverností a smutkem... Přesto však jako celek čistý průměr, především díky ne dostatečně zvládnutému a zajímavému scénáři.... ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Pohodovka, pro děti nejspíš mnohem lepší, z pohledu staršího člověka velmi slabší, přesto stále na svůj věk solidní. Williamsovský soundtrack ne od Williamse rovněž potěšil. ScreamJay vypíchnul všechny důležité vlastnosti filmu - občas pro děti složitější pasáže na pochopení a patřičné ocenění, uvolněný, nijak nestresovaný konec, pěkná výprava a navrch k nim bych přidal zvlášť hned na začátku cameo Dan Aykroyda, Erica Idla, který zde chytnul jednu z nejzábavnějších rolí a pak ty dva týpky, co se srazili na kole, když Ricci šla prvně do nový školy. Naprosto nelogické a naprosto vtipné. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Pár vtipných scén, jedna hezká melodie a krásná Christina Ricci prostě nedokáží zachránit až příliš plitký scénář. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

pre mňa je to bohužial totálne nazaujímavý film v ktorom stojí za zmienku snád len ex-python idle a malé cameo dana aykroyda na začiatku filmu. potom to je už len nuda a zábava pre malé deti. ()

marleyy 

všechny recenze uživatele

60% Kino. První film který jsem viděl na stříbrném plátně, ale už si hovno pamatuju. Jen tu atmosféru a roztomilost. ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Nejkrásnější je čtení závěti a odkaz brutáální částky na záchranu patagonských včel. Jinak samozřejmě Casperovy výstupy tuhle jinak tuctovou komedii posunují lehce nad průměr. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Pohádka z mého dětství. Má v sobě vše, co jsem jako dítě miloval. Záhady, charismatické hrdiny, vtipné i odpudivé záporáky a hlavně zábavu, které jsem se dokázal zasmát. A je to sice dlouho, co jsem Caspera viděl, ale myslím si, že bych se tomu zasmál znovu. A proto i toto nadprůměrné hodnocení. 75% ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Já mám Caspera od malička moc ráda a vždy se na tenhle film ráda podívám. Ano, je to jednodušší příběh, není to nic převratného, ale je to milé, koukatelné a dobře zahrané. Skvělý oddechový film pro děti ale i pro dospělé. Vždy se k tomuto filmu ráda vrátím. ()

Související novinky

Neeson s bílou parukou a plnovousem

Neeson s bílou parukou a plnovousem

05.12.2010

Znamená to, že si zahraje Santa Clause? Ne, Slobodana Miloševiče. Přesněji řečeno fiktivní postavu, která bude osudy bývalého srbského prezidenta inspirovaná. V temném dramatu An Ordinary Man Liam… (více)

Reklama

Reklama