Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chamtivá Carrigan zuří, když zjistí, že její otec odkázal veškerý majetek na dobročinné účely a jí nechal pouze starý dům. Když v záchvatu vzteku hodí závěť do krbu, objeví se tajné písmo s informací o pokladu, který je v domě ukryt. Kromě pokladu se však v opuštěném, strašidelném domě ukrývá také malý duch Casper, který marně hledá kamaráda. V televizi zahlédne psychiatra Jamese Harveyho a jeho malou dcerku Kate, která se Casperovi na první pohled zalíbí. Nenápadně navede Carrigan, aby si doktora, odborníka na terapii duchů, najala. James její nabídku přijme. Casper se pomalu sbližuje s Kate, vezme ji na noční let nad mořem a pak jí na starém majáku vypráví o sobě a o tom, že jako malý kluk neposlechl tatínka, nastydl a umřel. Z novin dívka zjistí, že jeho otec byl vynálezce, který vymyslel přístroj na oživování mrtvých, látky potřebné k oživení je však jen na jedno použití. Během halloweenského večírku, který se koná ve strašidelném domě, se každý dočká zasloužené odměny. (TV Nova)

(více)

Recenze (160)

rozbris 

všechny recenze uživatele

Ano je to hodně dávno co jsem to viděl a tady jsem na to narazil, na tyhle tři duchy, kteří mě po první shlédnutí strašili ve snech, nikdy nezapomenu. Skvělá rodiná komedie. Na tehdejší dobu jsou ve filmu skvělé efekty, které dilmu rozhodně neubírají. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Neškodná detská blbinka, ktorá kedysi slávila úspech, ale pokračovania už za to nestáli, či už v podobe filmov, alebo rozprávok. ()

Ripley 

všechny recenze uživatele

V době kdy to frčelo v kinech jsem na tom byl dvakrát.Tenkrát to byly revoluční triky od IML co mě chytlo,vtipné i smutné momenty,pěkná a skvělá Christina Ricci,kterou mám oblíbenou do dnes a výborná hudba Jamese Hornera.S přihmouřením oka dávám 80% ;-) ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Casper bude bodovat a bude miloučký hlavně pro děti. Je to sice duchařina, ale nemusíte se bát, že by vaše ratolesti po tomhle neusnuly. Naopak budou chít spíše přídavek. ()

papushka 

všechny recenze uživatele

Film, co ve mně probudil mou sexualitu, a to beze srandy. Můj první velký dětský crush byl Casper v lidské podobě (škoda, že z toho vyrostl). Navíc to má nádhernou hudbu Jamese Hornera a krásný leč smutný příběh. I teď mi to přijde pořád kouzelné a roztomilé :) ()

Miller 

všechny recenze uživatele

Caspera jsem jako (cca) osmilletý miloval, a byl to takový ten film, c o jsem si pouštěl stále dokola. Ano, je to tak trochu klišé, ale je to opravdu krásná pohádka. Za mě pěkných 75%. ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

To zpracování, ta pohodová atmosféra, ty vtípky, ta partička strýčků...to mě nutí dát téměř nejvyšší hodnocení. Ale ten kalkul, který z toho kouká, ta chvilková trapnost a přesládlost v závěru to zase tlačí dolů. ()

Darik 

všechny recenze uživatele

Film, který sem měl rád už jako malej a kupodivu ani po těch letech to neztratilo nic ze svého kouzla. Stále dojemné,humorné a napínavé jako když mi bylo 10. 80% ()

Kacitr 

všechny recenze uživatele

Malý ducháček Casper mi není cizí. Viděla jsem už několi verzí, ovšem tahle v čele s tehdy myslím šestnáctiletou Christinou Ricci je jednoznačně nejlepší. O filmu jsem si nic nezjišťovala, hlavně, že uvidím Christinu kterou mám moc ráda. Triky na svou dobu velmi vyvedené a o soundtracku který dokáže rozplakat ani nemluvě. Sto minutová stopáž uteče tak rychle, až vám bude připadat neuveřitelné že běží závěrečné titulky. Příběh na mě obecně zapůsobil moc mile a jen co budu mít možnost, zase se na něj podívám. Jediné co bych vytkla moc urychlený konec. Jinak bezpochyby 85%. ()

Ollie235 

všechny recenze uživatele

Tento duch-sympaťák byl neodmyslitelnou součástí mého dětství. Chvílemi smích, chvílemi slzy na krajíčku- jo Casper věděl moc dobře jak zahrát na city a za to jsem ho měl rád. ()

kritiklon 

všechny recenze uživatele

Typická klasika z "devadesátek" která není žádným pohádkovým veledílem ale jednou za čas na podívání třeba s dětmi to určitě není špatné. Ačkoliv byl za mého dětství Casper velký hit a nosil se na všem možném podobně jako dnes např.Mimoni, poprvé jsem ho viděl až nyní. Malinko tak nějak "americky" laciné ale milé. 3* za 59% ()

rsimonyi 

všechny recenze uživatele

Tan tento Casper se mi moc líbil. Má svou poetiku a je velmi zábavný nejen pro děti, ale i jejich doprovod. Christina Ricci se proměnila ze zachmuřené (skvělé) morbidní dívenky z Addamsovi rodiny na pohlednou mladou dívku. Také se zde na chvilku v roli živého Caspera mihne Dewon Sawa, který zazářil později v hororech Ruka zabiják a Nezvratný osud. ()

Mortemiss 

všechny recenze uživatele

Nádherná pohádka pro mou maličkost a mladší publikum. Během ní jsem brečela jak malé štěně a pořád dokola jsem si musela pouštět scénu na maškarním plese, kde Kat tancuje s Casperem!! Radím fanynkám *T*W*I*L*IG*H*T*S*R*A*Č*K*Y*, aby se podívali na tohle a ne na nějakého oslizlého, přitepleného, chlupatého, zapáchajícího hnusáka z VB, který nezná těchto 6 slov - holící strojek a šampón na vlasy! ()

Berry 

všechny recenze uživatele

Tento film se mi líbil jako devítileté a líbí se mi i dnes (2004) jako čtrnáctileté. Má v podstatě všechno, co jsem od něho čekala -vtip, zápletku, trochu dramatu, dobré herce (Christina Ricci) a hlavně příjemný pocit po jeho shlédnutí. Co víc si přát od rodinné komedie? ()

Zeek 

všechny recenze uživatele

Milá a příjemná komedie s hororovým nádechem nejen pro děti, ale i pro celou rodinu. Moje hodnocení: 60% ()

Všežrout 

všechny recenze uživatele

Povětšinou se filmům spadajících do kategorie rodinná komedie s chutí vyhýbám, Casper mě ale příjemně překvapil, ba přímo nadchl a proto dávám maximální hodnocení ;-) ()

Související novinky

Neeson s bílou parukou a plnovousem

Neeson s bílou parukou a plnovousem

05.12.2010

Znamená to, že si zahraje Santa Clause? Ne, Slobodana Miloševiče. Přesněji řečeno fiktivní postavu, která bude osudy bývalého srbského prezidenta inspirovaná. V temném dramatu An Ordinary Man Liam… (více)

Reklama

Reklama