Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chamtivá Carrigan zuří, když zjistí, že její otec odkázal veškerý majetek na dobročinné účely a jí nechal pouze starý dům. Když v záchvatu vzteku hodí závěť do krbu, objeví se tajné písmo s informací o pokladu, který je v domě ukryt. Kromě pokladu se však v opuštěném, strašidelném domě ukrývá také malý duch Casper, který marně hledá kamaráda. V televizi zahlédne psychiatra Jamese Harveyho a jeho malou dcerku Kate, která se Casperovi na první pohled zalíbí. Nenápadně navede Carrigan, aby si doktora, odborníka na terapii duchů, najala. James její nabídku přijme. Casper se pomalu sbližuje s Kate, vezme ji na noční let nad mořem a pak jí na starém majáku vypráví o sobě a o tom, že jako malý kluk neposlechl tatínka, nastydl a umřel. Z novin dívka zjistí, že jeho otec byl vynálezce, který vymyslel přístroj na oživování mrtvých, látky potřebné k oživení je však jen na jedno použití. Během halloweenského večírku, který se koná ve strašidelném domě, se každý dočká zasloužené odměny. (TV Nova)

(více)

Recenze (160)

jasanka 

všechny recenze uživatele

V dětství můj velice oblíbený film, dodnes znám části nazpaměť. Sympaťák Casper, otravná trojice duchů obývající stejný dům, trochu ztřeštěný otec a fajn dospívající dívka. Moc pěkné. ()

Mallyyy 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších rodinných filmů ve své době (dnes se na to taky mrknu). Poprvé jsem si tu všimnul krásné herečky Ricci. Hrůzostrašné trio bylo velice zábavné. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Ukázková komedie pro celou rodinu s tématikou duchařských hororů, jenž jsou přeneseny do dětského příběhu. Děj je poměrně jednoduchý a prostý, efekty velice vydařené. Příběh v sobě obsahuje kapku rozkošnosti a dětské mírumilovnosti. Odehrává se na starém sídle, které se filmařům skutečně povedlo. Působí takovým gothickým dojmem. A nejlepší na celém filmu je samotný Casper, který působí velice rozkošně. [10343. hodnocení, 136. komentář, 66%] ()

mls 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobre si to už bohužial nepamätám, ale ako malému sa mi to dosť páčilo. Ako malému sa mi páčilo všetko. ()

STina1 

všechny recenze uživatele

Vždy sa usmievam pri spomienkach na tento film. Krásny, dojemný, funny, smutný, jednoducho tohoto Caspera mám najradšej. ()

Wolvie 

všechny recenze uživatele

Zabavný rodinný film s kouzelnou Christinou.Jediný Casper,který opravdu za něco stojí (a není to stará bela). ()

fablefavorit 

všechny recenze uživatele

Milé rodinné klišé s výbornou hudbou James Hornera (ten klavír, mít slzný kanálky tak brečim první ligu), které s rostoucím věkem divákovi navozuje silný pocit nostalgie a hlavně konec mi přijde velice dojemný. Ostatní prvky filmu jsou relativně průměrné, ale za emocionální zážitek nemůžu dát nižší hodnocení. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Silberlingův režijní debut přinesl dětskou klasiku 90. let. Ačkoliv jde o primárně o film pro děti, příběh není infantilní ani trapný, naopak obsahuje dost sentimentu i vtipných situací. Ve filmu se v cameo rolích objeví dost známých tváří, ať už Dan Aykroyd jako Ghostbuster nebo Clint Eastwood, Rodney Dangerfield, Mel Gibson nebo The Crypt Keeper z Tales from the Crypt. Shlédnuto na AMC. 4* ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Poctivý rodinný film, v ktorom si to svoje nájdu deti i dospelí. Na svoju dobu výborné triky, veľmi dobrý humor, jednoduchý ale účelný príbeh, sympatickí herci. Škoda len, že to od polovice začalo trochu strácať dych. 6+/10 ()

Dimo 

všechny recenze uživatele

A na tomto jsem byl kdysi dávno v kině... přesto že už proteklo hodně vody v záchodě, něco málo si z fimu pamatuju, hlavně věčně vyjukaného ducha. ()

miawallacova 

všechny recenze uživatele

i po tolika letech mi ne jednou ukápla slza. "Jaké je to umřít?" "Stejné jako se narodit" ... jen velká škoda toho odflinknutého konce. ()

haWranka 

všechny recenze uživatele

Jako malá jsem vždycky hrozně brečela, přišlo mi to tak smutný... Po dlouhých letech jsem se koukla a nejzajímavější mi přišlo, že v tom hraje Bill Pullman, což jsem si fakt nepamatovala. Ale vážně - je to příjemná podívaná, pro děti téměř kdykoliv, pro dospělé občas při infantilních náladách taky:) ()

Související novinky

Neeson s bílou parukou a plnovousem

Neeson s bílou parukou a plnovousem

05.12.2010

Znamená to, že si zahraje Santa Clause? Ne, Slobodana Miloševiče. Přesněji řečeno fiktivní postavu, která bude osudy bývalého srbského prezidenta inspirovaná. V temném dramatu An Ordinary Man Liam… (více)

Reklama

Reklama