Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chamtivá Carrigan zuří, když zjistí, že její otec odkázal veškerý majetek na dobročinné účely a jí nechal pouze starý dům. Když v záchvatu vzteku hodí závěť do krbu, objeví se tajné písmo s informací o pokladu, který je v domě ukryt. Kromě pokladu se však v opuštěném, strašidelném domě ukrývá také malý duch Casper, který marně hledá kamaráda. V televizi zahlédne psychiatra Jamese Harveyho a jeho malou dcerku Kate, která se Casperovi na první pohled zalíbí. Nenápadně navede Carrigan, aby si doktora, odborníka na terapii duchů, najala. James její nabídku přijme. Casper se pomalu sbližuje s Kate, vezme ji na noční let nad mořem a pak jí na starém majáku vypráví o sobě a o tom, že jako malý kluk neposlechl tatínka, nastydl a umřel. Z novin dívka zjistí, že jeho otec byl vynálezce, který vymyslel přístroj na oživování mrtvých, látky potřebné k oživení je však jen na jedno použití. Během halloweenského večírku, který se koná ve strašidelném domě, se každý dočká zasloužené odměny. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

annevelyn 

všechny recenze uživatele

Poetický pohádkový příběh, který jsem si jako dítě zamilovala. Skvěle propojený svét "animáků" s lidskými herci dal život kouzelnému dílu, které sice může ztrácet kouzlo s přibývajícími lety, ale může připomenout okamžiky dávno minulé. Zejména pak dojemnosti závěrečné scény, která ať se zdá jakkoliv laciná, musela alespoň trochu působit na každého, kdo viděl tento film jako dítě. (obvzláště podbarvená skvělou hudbou) ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Casper je nejspíš nejoblíbenější duch mezi dětmi. I já si na něj ze svého dětství pamatuju. Film je něco jako nedávno hodnocený Beethoven. Taková rodinná komedie, u které se za břicho nikdo popadat nebude, ale dobré fóry se zde najdou. Mě nejvíc pobavila mini účast Clinta Eastwooda a Mela Gibsona. Najdeme zde také Dana Aykroyda jaklo lovce duchů. Tady je třeba říct, že měli i složitější případy než je Casper a jeho příbuzní. A právě tři strýčkové a otec Kat jsou největším zdrojem zábavy. Přiznávám, že Caspera jsem měl rád, kdysu jsem sledoval i animovaný seriál, a tudíž mě absence pokračování lehounce mrzí. Je to takový pohodový rodinný film na deštivé odpoledne, který nezklame. ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno na premiéře se mi film docela líbil. Bohužel čas mu spíš uškodil a nestal se z něj nadčasový hit jako z Addamsovy rodiny nebo Ghostbusters. Překvapilo mne po letech, kolik slavných hvězd se ve filmu doslova mihlo. Christině Ricci bylo v Casperovi patnáct let a už byla úctyhodným objektem pro chlapy. Filmu chybí tak nějak šmrnc, místy už už začíná být zábavný, aby za malou chvilku začal být zase úplně obyčejný. 60% ()

Sansnom70 

všechny recenze uživatele

Na tento film se můžeme s dětmi dívat také několikrát a nikdy nás neomrzí. Skvělé herecké obsazení a skvělé efekty z duchy dělají s tohoto filmu jeden z nejlepších filmů tohoto žánru. Skvělá zápletka i když konec je trošku smutný. Pokud máte takové filmy rádi, mohu jen doporučit jak vám tak i vašim dětem. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Toto je ďalší z rady filmov, ktoré som si v 90.tych rokoch požičal v blízkej videopožičovni na VHS. Príbeh Caspera režiséra Brada Silberlinga ponúka dejová zložitosť, vážne "výchovné" akcenty a miestami aj sentiment, ktoré so sebou priniesla orientácia na rodinné publikum. Detskí diváci si z filmu zrejme odnesú len bláznenie malého priateľského ducha a jeho ľudskej kamarátky, dvanásťročnej osamelej dievčiny, ktorá sa na čas nasťahuje do strašidelného domu so svojím otcom. Trochu príliš okázalé rodinné idey zastrešuje nesúrodé rozprávanie, v ktorom miestami zaznejú aj prekvapivo vážne tóny. Špičková animačná stránka filmu je tak trochu v rozpore so scenáristickou nedotiahnutosťou. Rodinná prehliadka však napriek tomu zaujme nielen technickou stránkou, nápaditosťou a inteligenciou, ale aj hereckým výkonom mladej Christiny Ricci. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (14)

  • První animovaný film, kde je postava, podle níž se film jmenuje, počítačově animovaná. (HappySmile)
  • V plánu bylo natočit hrané pokračování, ke kterému byl napsán i scénář, ale tvůrci předpokládali, že tento film vydělá víc peněz, a také hlavní hvězdy Christina Ricci a Bill Pullman měli smlouvy na další projekty a nemohli by se vrátit dříve než za rok, takže z pokračování sešlo. Producenti se nakonec rozhodli myšlenky na další hraný film o Casperovi úplně zamítnout a raději se rozhodli vytvořit kreslený seriál, který pokračoval tam, kde tento film skončil. (HappySmile)

Související novinky

Neeson s bílou parukou a plnovousem

Neeson s bílou parukou a plnovousem

05.12.2010

Znamená to, že si zahraje Santa Clause? Ne, Slobodana Miloševiče. Přesněji řečeno fiktivní postavu, která bude osudy bývalého srbského prezidenta inspirovaná. V temném dramatu An Ordinary Man Liam… (více)

Reklama

Reklama