Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anděl Seth se svěří příteli, že lidem závidí schopnost prožívat radost i bolest, vnímat chutě či doteky. Zanedlouho má pocit, že ho lékařka Maggie Riceová, která na operačním sále marně bojuje o život pana Balforda, na okamžik zahlédla. Jeho pokusy uklidnit ji ani dotyky však žena necítí. Seth stále sleduje Maggie, která se nepřestává trápit nešťastnou operací. Jednoho dne ho ale žena zahlédne, a dokonce ho osloví. Oblíbeným místem andělů je knihovna, a právě tady se Maggie opět setká se Sethem, jenž ji upozorní na svou oblíbenou pasáž v Hemingwayově knize. Stráví spolu příjemné chvíle, které Maggii přinesou tolik potřebný klid na další operaci. Pacientem má být poživačný pan Messenger, který k Sethově překvapení vycítí jeho přítomnost a řekne mu, že se ještě nechystá zemřít. Také býval andělem, ale z lásky k současné manželce se rozhodl být člověkem… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pre mňa výnimočný film. Jednak kvôli Meg Ryan, ktorú považujem za krásnu ženu a skvelú herečku - v jej podaní aj úplne banálne vety znejú presvedčivo a zvodne. Potom kvôli Nicolasovi Cageovi, ktorý určite nepatrí medzi prototyp romantického herca a tu bol skvelý. Hlavne to bolo ale celkové poňatie príbehu, ktorý bol síce veľmi jednoduchý, ale poňatý veľmi citlivo. Jeden z najkrajších romantických filmov, kde nechýba krásna hudba. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ľudia zomierajú.“ – „Nie na mojom stole.“ Môj obľúbený film, v ktorom sa Brad Silberling vyrozprával z traumatickej vraždy (!) svojej priateľky Rebecci Schaeffer (zastrelil ju šialený fanúšik). Odvtedy Brad nakrúca zvláštne príbehy, ktoré svojou krutosťou a zvláštnou poetikou trhajú srdce diváka. Jeho drzá chuť ukazovať smrť a všetko s ňou súvisiace trocha inak (všimnite si, v koľkých temných scénach hrá veselá pesnička) odzbrojuje. Mesto anjelov je krásne zrežírované, dobre napísané, pôsobivé, poetické a príjemne zahrané. Dnes je to neuveriteľné, ale mať v roku 1998 vo svojom filme Nicolasa Cagea a Meg Ryan znamenalo totálny jackpot. Páčilo sa mi šikovne vymyslené univerzum anjelov, i koniec. 9O. roky boli istým spôsobom fakt krásne, keď film ako tento mohol pri rozpočte 55 miliónov na celom svete zarobiť temer 2OO (!). ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Nudný film a od toho se odvíjí i moje nízké hodnocení. Nějaká souhra mezi ústředním hereckým párem Cage & Ryanová je patrná, ale ostatní je na usnutí. Film inklinuje k mnoha žánrům a to není taky dobře. Když ho mám totiž někomu popsat dost váhám kam ho vlastně zařadit. Je tam něco z romantiky, něco z hororu, něco z dramatu, něco z psychologického žánru, ale právě jen od všeho trochu a s tím mám problém. Film prolétává žánry tak neosobně a bez jasného cíle až jsem jeho nedůraznost oslovit mě v širším záběru nakonec pojmul jako povrchnost, které sice snaha nechyběla, ale co naplat když jsem se nebavil a fakt nudil. Nedotažený film ve všech směrech, ale jinak to ani dopadnout nemohlo, když se tomu nedal jednotný a pevný ráz a jen se andělsky poletovalo vzduchem a navíc bez křídel. 40% ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Remake Nebe nad Berlínem, z něhož mám smíšené pocity, Wendersův poeticky opus zůstal bez debat nepřekonán, Město andělů ku škodě páchne Hollywoodem, Nicolas Cage a Meg Ryan v době relativně největší slávy v hlavních rolích jsou toho jasným důkazem, srdcelomný a dá se říct skoro až patetický (ubrečený) scénář jakbysmet, Nebe nad Berlínem je životabudič, kde andělé závidí lidem a kde analogicky empatický divák jakým jsem i já může litovat anděly, po doznění titulků Města andělů jsem naopak andělům záviděl. Ano, může to být čistě můj problém, ovšem je s podivem, že dva filmy vycházející z obdobné předlohy, mohou působit na konkrétního diváka, tedy mou maličkost, tak odlišně... Romantickým City of Angels ovšem je, ne že ne, možná nejpamátnější mainstreamová čistá romance, s kterou jsem se setkal, hodnocení a nadšené komentáře plně chápu, je možné, že kdybych neznal už zmíněné "Nebe nad..." výsledná by vypadala diametrálně jinak, takto však nezbývá nic jiného, než zklidnit ovace... 60% ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejromantičtějších romantických filmů vůbec. Meg Ryan je tady opravdu náherná a smutné oči Nicolase Cage dozajista rozpálí srdíčko nejdené mladé puberťačky. Sice už je to o trochu velký kus jinde než původní Nebe nad Berlínem, ale i tak si Město andělů drží hodně slušný příběh a hlavně neupadá do zbytečného klišé patetickým happyendem. A to se u tohoto typu filmů jen tak nevidí. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (26)

  • Cage povedal, že s touto úlohou musel prejsť od svojich bežných metód neustálych pohybov k snahe byť „efektívny“, pričom často nehybne. Poznamenal, že si musel osvojiť zmýšľanie dieťaťa a konať pod dojmom bežných zážitkov, ako je pocit dažďa alebo slnečného svetla. (Arsenal83)
  • Scenáristka Dana Stevens komentovala výber prostredia Kalifornie namiesto Berlína z predlohy Nebo nad Berlínom: „Los Angeles je metaforicky reprezentatívnejšie pre Ameriku ako ktorékoľvek iné mesto... Má každú osobnosť a páči sa mi myšlienka anjelov, ktorí sú medzi všetkými týmito rôznymi etnickými kultúrami.“ (Arsenal83)

Reklama

Reklama