Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anděl Seth se svěří příteli, že lidem závidí schopnost prožívat radost i bolest, vnímat chutě či doteky. Zanedlouho má pocit, že ho lékařka Maggie Riceová, která na operačním sále marně bojuje o život pana Balforda, na okamžik zahlédla. Jeho pokusy uklidnit ji ani dotyky však žena necítí. Seth stále sleduje Maggie, která se nepřestává trápit nešťastnou operací. Jednoho dne ho ale žena zahlédne, a dokonce ho osloví. Oblíbeným místem andělů je knihovna, a právě tady se Maggie opět setká se Sethem, jenž ji upozorní na svou oblíbenou pasáž v Hemingwayově knize. Stráví spolu příjemné chvíle, které Maggii přinesou tolik potřebný klid na další operaci. Pacientem má být poživačný pan Messenger, který k Sethově překvapení vycítí jeho přítomnost a řekne mu, že se ještě nechystá zemřít. Také býval andělem, ale z lásky k současné manželce se rozhodl být člověkem… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Ak by som to nebral ako "remake" Neba nad Berlínom, je to na pomerne solídne 4* kvôli zaujímavej melancholickej atmosfére a slušnej hudbe. Ak by som ale išiel do porovnávania, musel by som Mesto anjelov skopať pod čiernu zem, lebo ide prinajlepšom o totálne sploštenie a zhollywoodštenie originálu, kde filozofická hĺbka je nahrádzaná prílišnou jednoznačnosťou, pomalé "spoznávanie" človeka a jeho duchovného sveta sladko-romantickým príbehom, hĺbavé vnútorné monológy vykecávaním sa a pod. Nebo nad Berlínom je dielo, ktoré človeka obohatí, ak je ochotný premýšľať, Mesto anjelov je instatný produkt, ktorý treba len "spotrebovať". V hodnotení volím zlatú strednú cestu a dávam alibistické 3* a 6 / 10 ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Když jsem se jednou tady na profilu zeptala kamaráda, proč ohodnotil tak nízko, odpověděl mi:-kafe s deseti cukrama!-Jasně, že jo......ale krásný..........kdy se do vás zblázní anděl? Tedy ne, že ne, ale pak se z něj vyklube maximálně anděl padlej. Takže - jen oči Nicolase Cage toho udělají hodně.....scéna ve srubu, kdy ona o něm ještě neví, ale silně tuší, ta je nádherná... hezká hudba .scenérie, krásný a smutný, tak jako to někdy bývá i v pozemském životě a nemusíte toho anděla mít...........utřela jsem slzičku, to šlo samo. A stále odolávám tomu, si pustit originál Nebe nad Berlínem.......... ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"She would give anything on Earth...He would give Eternity, for a Love that lasts forever" O Městě Andělů mi kdysi vyprávěl táta. Prozradil mi, jak to končí a já neměl nikdy odvahu se na to skutečně podívat. Musím říct, že zamilovanější film snad neexistuje. Maggie (Meg Ryan) je doktorka a při operaci jí zemře na stole člověk. Seth (Nicholas Cage) je anděl, kterého při operaci zahlédne. Párkrát se odhodlá za ní jít a postupně se jí snaží říct kdo doopravdy je. Ovšem anděl necítí dotek, vůni ani pohlazení. Seth se do Maggie opravdu zamiluje a... Pokud chcete znát tyhle protivné tři tečky, tak se podívejte na City of Angels. Film má nádhernou hudbu, která skrz vás prostupuje, a vy se noříte do dojemného příběhu o neuvěřitelné lásce. Narovinu asi napíšu, že to je asi nejzamilovanější film, co jsem kdy viděl. Nicholas a Meg mají užasnou chemii a vy tomu příběhu věříte. Velice procítěný film, na který jistě budu ještě velice dlouho vzpomínat. "You choose fall to earth, and when you wake up. You will be.... - Human." (90 procent) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Neslzel jsem, nadšení nesdílím. Jen jsem se sám sebe ptal, zda-li by mě ještě dokázal nějaký film opravdu dojmout. Došel jsem k názoru, že ještě stále dokázal. Stačí si vzpomenout na Masku, Forresta Gumpa, Statečné srdce nebo Gladiátora. Na Město Andělů se koukat dá, až po té co uběhne zhruba 40 minut, protože do té doby se opravdu nic vlastně ve filmu neděje. Tedy, ne že by se potom začly dít věci. Prostě Cage potká Ryan a zamilují se do sebe na první pohled. Komu tohle stačí ke štěstí, nechť si film užije co hrdlo ráčí. Třeba i dvakrát týdně. 55% ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Je fakt málo filmů, který mě rozbrečej a tenhle mezi ně rozhodně patří. Bohužel ho nemůžu srovnat s Nebe nad Berlínem, ale myslim si, že je to jeden z těch lepších romantických filmů Meg Ryan. A Nicholas Cage je tu také vynikající... 3/2005 : Nyní jsem konečně zhlédla "předobraz" Města andělů, Nebe nad Berlínem. Ten termín předobraz je výstižný, protože americký remake si z německého originálu vypůjčil pouze základní dějovou linku a některé drobnosti (andělé milující knihovny), ale jinak jsou to dva naprosto rozdílné filmy. A oba jsou svým vlastním způsobem krásné. Tam, kde Wim Wenders mluví prostřednictvím poetických obrazů, nechává Brad Silberling prostor čiré romantice. A vůbec to nevadí, každý divák si může vybrat, co je mu bližší a s čím se chce ztotožnit. Proto jsem oba filmy ocenila 4*. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (26)

  • Andělé v záběrech nemrkají nebo mrknou jenom hodně sporadicky. Nicolas Cage (Seth) trénoval nemrkání a vydržel upřený pohled držet až několik minut. (don corleone)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 78,7 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 198,7 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama