Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anděl Seth se svěří příteli, že lidem závidí schopnost prožívat radost i bolest, vnímat chutě či doteky. Zanedlouho má pocit, že ho lékařka Maggie Riceová, která na operačním sále marně bojuje o život pana Balforda, na okamžik zahlédla. Jeho pokusy uklidnit ji ani dotyky však žena necítí. Seth stále sleduje Maggie, která se nepřestává trápit nešťastnou operací. Jednoho dne ho ale žena zahlédne, a dokonce ho osloví. Oblíbeným místem andělů je knihovna, a právě tady se Maggie opět setká se Sethem, jenž ji upozorní na svou oblíbenou pasáž v Hemingwayově knize. Stráví spolu příjemné chvíle, které Maggii přinesou tolik potřebný klid na další operaci. Pacientem má být poživačný pan Messenger, který k Sethově překvapení vycítí jeho přítomnost a řekne mu, že se ještě nechystá zemřít. Také býval andělem, ale z lásky k současné manželce se rozhodl být člověkem… (TV Nova)

(více)

Recenze (507)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Kýč nejtvrdšího ražení, ale moc hezky natočený. Díky schopnému Silberglingovu vedení má Město andělů velmi silnou, v podstatě snovou atmosféru. Minimalismus Nicolase Cage se pro roli zmateného anděla hodí a stejně tak mi do role ženy, která dokáže získat i srdce i toho, jenž "není schopen cítit", sedne okouzlující Meg Ryan. Výsledek je vykonstruovaný a tvrdě upřednostňuje formu nad obsahem, ale jde o tak stylisticky podmanivé dílo (vynikající práce kamery + citlivá hudba), že jde o kýč krásný, který sice nemá nic společného s realitou (a s předlohou), ale to mi naprosto nebrání v tom, abych jím nebyl okouzlen a na jeho konci nebyl dojatý. 4 a 1/2*... ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Další z amerických remaků evropských filmů. Tentokrát se nejedná o žádný propadák, ale slušně odvedenou práci a jeden z povedenějších filmů Nicolase Cage v posledních letech. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $55miliónovTržby USA $78,685,114Tržby Celosvetovo $198,685,114║ Rozbeh filmu dobrý ale potom to začne vyznievať akousi prázdnotou akoby to už potom nemalo čo výrečne povedať. /60%/ ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Tento nadherny filmik je pre mna spomienkou na moju prvu lasku a mozno prave preto, je pre mna niecim vynimocnym :) Krasny pribeh, vyborni herci a brilantny sountrack. Co viac si moze clovek priat :) ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Oproti německému originálu hodně nepovedený americký remake nádherného poetického Nebe nad Berlínem... Pryč je metafyzické bezčasí předlohy, ona památná jiná rychlost času, v níž plyne Wendersův andělský lyrizující film. Když ale odhlédneme a zapomeneme na existenci německého černobílého nedostižného originálu, máme před sebou film, který může divákovi i mnohé nabídnout. Nečekejte zázraky (myšleno ty umělecké, v intencích umělecké tvorby Wima Wenderse) a dostanete hollywoodské pohlazení po duši... A to také někdy není málo... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Mohla to být romance jaká tu roky nebyla. Jenže Nicolas Cage, Meg Ryan, scénář a režisér byli proti. A tak natočili další z nekonečné řady tuctových limonád made by Hollywood. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Když jsem tento film viděla poprvé (což bylo už relativně dávno), docela se mi pro svůj námět a atmosféru (myslím ve scénách s anděly) líbil - jenže jak už jsem napsala - to bylo dávno. Za pár let jsem totiž zhlédla klenot jménem Nebe nad Berlínem, a veškerý můj, byť jen nepatrný obdiv Města andělů, byl ten tam! Amíci z toho udělali prachsprostý romantický doják téměř bez jediné špetky filosofie originálu, o atmosféře ani nemluvě! I když - dalo by se říct, že je to vlastně spíš klad tohoto filmu - jsou to takové Wings of Desire převedené do skousnutelného formátu pro naprosto nenáročného diváka. Ovšem tak docela to také není pravda - v MA je totiž většina věcí natočena dost jinak (je to přeci jen Hollywood...a nemůžu si pomoct, ale ta nádherná majestátní Berlínská knihovna by si o tu zde zobrazenou ani neotřela boty!) - ale hlavně konec je naprosto jiný. [Kdo neviděl oba filmy, dál nečte!] Zatímco v NNB vše skončí happyendem, v MA umírá hlavní ženská postava - což se mi tu naopak vyloženě líbí. Je to takové "nehollywoodské" - i když na druhou stranu je to vlastně možná docela vypočítavý záměr tvůrců - přitáhnout osoby ženského pohlaví, donutit je vybrečet se z podoby a pánům tak dát šanci je utěšovat - no, taky možnost. Cage mi tu kupodivu tolik nevadí a anděla, který je ze všeho - pro nás obyčejného a obvyklého - věčně na větvi, ztvárnil (dle mého názoru) docela věrohodně (srovnávat s originálem bych si samozřejmě nikdy nedovolila!). . . . . Stručně, jasně, výstižně: nenáročný romantický slaďák s dobrým námětem, který je zde však jaksi bezpředmětný, neboť jde o remake - skvostnému originálu nesahá ani po kotníky! ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

věříte na anděli??? néé??? to jste nikdy v životě neřekli: "Andělíčků můj strážníčku opatruj mi mou dušičku??" ale určitě jo?? :) a co andělé smrti?? věřit a doufat v něco nadpřirozeného jo snad lidské... útěk od každodeního reálného života.. v každém z nás alespoň jednou zahoří myšlenka, je někdo, kdo má nad námi ochranný křídla?? Město andělů "poukazuje" nad tím, že i andělé smrti nejsou jen monstra co nás odvádí do věčných lovišť.. ale snaží se nám pomoct překonat tu cestu :) a tak by to mělo být.. každý konec, má nový začátek :) k tomu když se anděl chce stát lidskou bytostí, kvůli lásce.. to snad zahřeje na duši každého :) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Film, který by se dal považovat za sen. Plný fantaskních obrazů, hlubokých myšlenek, nezaměnitelné atmosféry a s neodvratitelným probuzením. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ľudia zomierajú.“ – „Nie na mojom stole.“ Môj obľúbený film, v ktorom sa Brad Silberling vyrozprával z traumatickej vraždy (!) svojej priateľky Rebecci Schaeffer (zastrelil ju šialený fanúšik). Odvtedy Brad nakrúca zvláštne príbehy, ktoré svojou krutosťou a zvláštnou poetikou trhajú srdce diváka. Jeho drzá chuť ukazovať smrť a všetko s ňou súvisiace trocha inak (všimnite si, v koľkých temných scénach hrá veselá pesnička) odzbrojuje. Mesto anjelov je krásne zrežírované, dobre napísané, pôsobivé, poetické a príjemne zahrané. Dnes je to neuveriteľné, ale mať v roku 1998 vo svojom filme Nicolasa Cagea a Meg Ryan znamenalo totálny jackpot. Páčilo sa mi šikovne vymyslené univerzum anjelov, i koniec. 9O. roky boli istým spôsobom fakt krásne, keď film ako tento mohol pri rozpočte 55 miliónov na celom svete zarobiť temer 2OO (!). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ale jo, je to pekna romantika. Nastesti to neni moc komedie, ale spis fantasy a drama, coz je jedine dobre. Pribeh je sice vicemene klasickej, ale diky pritomnosti andelu rozhodne zajimavej. Jeste bych ale chtel videt film, keryho je tohle remake. Mozna by filmu neuskodila kratsi stopaz. Taky je fajn, ze konec nedopad klasicky, jak to v podobnejch filmech bejva, i kdyz mi prislo, ze ten zaver tu je takovejhle, aby se rozbrecelo co mozna nejvic lidi. Nejlepsi jsou sceny s andelama, jak stoji a kontrolujou Cage. Co se tyce hercu, Cage odvadi svuj lepsi standart a k Meg Ryan se docela hodi a spolu jim to slusne jde. Proste takovy klasicky, slusne natoceny romanticky drama se solidnima hercema, ale diky ty myslence s andelama se to dostava do slusnyho nadprumeru, takze to ty 4* da. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých oblíbených filmů. Pomalejší, hypnotický, trošku zamyšlený ... Pro někoho obyčejná slaďárna, pro mě něco víc. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Překrásný romantický snímek s excelentním Nicolasem Cagem (neuvěřitelně procítěně a citlivě zahraná role anděla) a krásnou Meg Ryan, do které se "anděl" zamiluje. Celý film je navíc doprovázen úžasnou hudbou. Je to sice krásný, dojemný snímek s ne zrovna klasickým, ale za to k slzám dohánějícím happyendem, ale na pět hvězdiček tomu něco málo chybí....P.S. kdybych viděl nebe nad Berlínem možná bych hodnotil trochu jinak...... ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Tak jaké jsi bylo, Město andělů? Bohužel musím odpovědět stejně jako vzdělaná kurtizána v Žebrácké opeře na otázku, co soudí o Descartovi: "Trochu plytké." A nemyslím si, že se na rozdíl od Descarta Městu andělů tímto prohlášením křivdí. Protože v celém filmu jsem nenašla jediný okamžik, který by vybočoval z průměru, a naproti tomu s tisíckrát slyšenými frázemi typu "zůstaň u mě, dokud neusnu," by se dala přehradit ne Vltava, ale Amazonka. To vše za doprovodu Cageových unylých pohledů, kdy se snaží docílit zdání nadpozemskosti tím, že nemrká. Anthony Hopkins stejným trikem dosáhl toho, že jeho Lecter působí démonicky, Cageovi se ale rozhodně nedaří vypadat andělsky a spíš vzbudí v divákovi vzpomínku na úsloví, že je to vůl jak anděl. Pozemská polovina tohoto podivného páru to pro změnu ochucuje nesmyslnými lékařskými detaily (desetiminutová lhůta na resusciaci pacienta zní poněkud zvláštně, když k nezvratnému poškození mozku dochází po pěti minutách bez kyslíku). A to jsem ještě - já barbar - neviděla Nebe nad Berlínem, ovšem o tvář protáhlou do dvojnásobné délky se mi romance, která je víc slabá, nudná a unylá než andělská, postarala i tak. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Velice romantický a srdcervoucí příběh o lásce, která se stihne naplnit jen na malinkou chvíli. Meg Ryan byla jako vždy dokonalá, Nicolas Cage mi sem zprvu úplně neseděl, ale nakonec asi lepší než nějaký sladký komediant. Cítila jsem z toho lásku i tu vášeň a touhu. ()

Reklama

Reklama