Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V nedaleké budoucnosti se rodí děti se speciálním X-faktorem, který jim dává nadpřirozenou sílu - ničivý laserový pohled, schopnost přesouvat předměty nebo ovládat počasí. Pro obyčejné lidi je těžké mutanty akceptovat, aniž by se jich báli. Profesor Xavier (Patrick Stewart), celosvětově uznávaný telepat - mutant, proto zřídí speciální školu a jeho záměrem je naučit mutanty zacházet se svými schopnostmi tak, aby z nich lidé neměli strach. Ne všichni mutanti jsou však ochotni přizpůsobit se, neboť nevěří, že by spolu lidé a mutanti mohli žít. Skupina X-men teď musí před těmito tvory lidstvo ochránit, protože jejich šéf, podlý Magneto (Ian McKellen), má s budoucností planety Země velice zákeřné úmysly! (Bontonfilm)

(více)

Recenze (870)

Hemp odpad!

všechny recenze uživatele

To snad ne 80%? Vsak tenhle film je taková blbost jakou jsem snad neviděl, Hollywood, mainstream, totalní slátanina bez kouska realističnosti, pitomost pro decka s béčkovými herci. ODPAD! ()

JAzzeURo 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je naprosto vzorové převedení komiksového námětu na filmové plátno. Navíc to byl jeden z prvních v novodobé vlně zpracování komiksových námětů. Když jsem ho viděl poprvé, tak jsem ani netušil že jde o komiksovou předlohu. Každopádně má mnohem větší hloubku než kdejaký filmový Spiderman. ()

Jezkoic 

všechny recenze uživatele

pro me jeden z TOP, za mlada fanoušek a automatovej manikaj, byly časy když jsme s bráchou mastili x-meny dennodenně! Film jsem tedy přijal jako výhru v Jackpotu !!!! naprostá pecka vyloupnutá z uchvatný Singrovi mísy s ovocem! do toho filmu se musí vžít i dospělák, to se na mě nezlobte!!!! ()

Ludva 

všechny recenze uživatele

[2009-04-17] * Ačkoliv komiksové filmy moc nemusím, tenhle se mi líbil. Má myšlenku, které se drží, a superschopnosti zde nejsou cílem, ale prostředkem. Plné hodnocení nedám za těch pár scén v závěru, kdy mutanti nesmyslně (ne)využívají svůj potenciál (asi aby to bylo napínavější) a film tak trošku hloupne. ()

sanjozko 

všechny recenze uživatele

po sin city dalsi vynikajuco sfilmovany komix, clovek sa proste pri nom nenudi, triky su ohromne, realisticke co je v mnohych dnesnych filmoch velkym problemom a x-meni uz maju ten rocik ci dva :) ()

Astu. 

všechny recenze uživatele

X-men 1, 2, 3 mě prostě nijak extra nedostali. Je to hrozně vyumělkovaný, vyděšený zabrousit do neznámějších vod, dělaný pro všechny. Rodinná, lehce nadprůměrná komixová adaptace. I ta kreslená verze z Fox kids mě kdysi bavila víc. __ X men: 5/10 __ X men 2: 7/10 __ X men 3: 4/10 ()

KcarlosK 

všechny recenze uživatele

Komiksovou předlohu jsem nečetl, ale tohle mě sakra bavilo. Popcornová zábava s dějem ? Výborně ! Jackman je naprosto dokonalý Wolverine. Ale i ostatní herci jsou skvělí (kupodivu i Halle Berry). Propracované triky lahodí oku. Příběh zaujme a nenudí. Patrně nejlepší díl série. ()

Mezerník 

všechny recenze uživatele

Trochu nadhodnocený komiks - 65 %. Digitální kopii Batmana chybí trochu víc lidskosti a souvislostí - tvůrci si nelámou hlavu ani se základní otázkou, kde se tu všichni ti mutanti vlastně vzali... ()

BenNat 

všechny recenze uživatele

Nejsem velkým komiksovým fandou a všichni ti batmanové, spidermanové a bůh ví jací další manové mi občas přijdou přehnaní, ale na druhou stranu si jen stěží dokážu představit, co by lidé dělali bez svých superhrdinů. Jsou pro ně určitou modlou, možná ztělesněním božstva, něčeho napřidzeného, co je ochrání před jakýmkoliv zlem. X - meni mi ale přirostli k srdci. Možná je to těmi legračními jmény jako Rosomák či Tulačka nebo proto, že bych občas taky ráda při sledování filmu vyndala pití z ledničky pouze pomocí mysli. Navíc jednička je nejspíš nejnadupanější. Zvláště pak oceňuji vedlejší efekty, které jsou na přelom tisíciletí více než uvěřitelné. A pak také ona nevraživost mezi hodnými a zlými mutanty je velmi příhodná, asi jako mezi normálními lidmi, což je ostatně niť, která je protknutá všemi díly. A speciální dík pak patří poslední scéně, ve které profesor X hraje s Magnetem šachy v jeho plastovém vězení - to je vyloženě lahůdka. ()

may23 

všechny recenze uživatele

Komiksům moc neholduji, a tak je tento film pro spíš prostě jen akční film. Film, který však patří k vyššímu nadprůměru. Všechny efekty jsou zvládnuty dokonale. Nemůže se však zbavit pocitu, že tomu filmu něco chybí, ale přesně nedokážu říct, co to je. Uvidím, jestli to najdu v ostatních dílech. ()

plsek45 

všechny recenze uživatele

Většina komixů co se zfilmuje jsou trhák a X-MEN není výjimka . První díl je opravdu povedený pilot celé série tak snad další díly nezklamou . ()

Korra 

všechny recenze uživatele

Brianu Singerovi se podařilo zkombinovat realistické drama s přesahem a s pohádkou o superhrdinech, jejichž schopnosti by občas chtěl mít každý. V prvním díle se Hughovi Jackmanovi podařilo Wolverina bravurně vystihnout, až měl člověk pocit, že ten vztek nehraje, ale prožívá. Chemie mezi ním a postavou Anny Paquin funguje skvěle a jejich vztah ochránce/ochraňovaná dodává příběhu emoce. První díl je z x-manovské trilogie podle mě nejlepší. ()

Mayki 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh, ale bohužel, velké mínus byl výběr herců a podání postav. Například velké zklamání v podání Rogue, či Jean. Jak v herečkách, tak v celém pojetí postav. Jemná Jean je pryč, sebevědomá Rogue byla nahrazena malou ustrašenou holkou. A jedny z jejích hlavních schopností, síla a létání, tak o nich ani vidu, ani slechu. Ani původně "silná" Storm s jejím "bojím se lidí" a dříve "vůdčí" Cyclops a jeho věčné "Miluju Jean" byli jako podobně vypadající a se stejnými schopnostmi, ale jinak úplně jiní lidé. Jediné plus snad dostal jen Wolverine, ale nakonec, celý film se točil jen kolem něj. A to to mělo původně být hlavně o Xavierovi a Magnetovi... ()

radek.896 

všechny recenze uživatele

První půl hodinku jsem se nudil, protože se nic nedělo. Od scény bouračky auta v přírodě, kdy seděla holka vevnitř, jsem se začal hodně bavit. Efekty, hudba a i herci dávaji dohromady vynikající komplet. Už jsem si říkal, že je x-menů více dílů, tak se musím podívat, cože na tom tak lidí baví a nezklamal jsem se. Jen je škoda, že se přeskočilo rychle z dětství volwerina, snad se dočkám v dalších dílech o vysvětlení....jak se vyvíjeli jeho dovednosti, učil se je ovládat, zlepšovat... ()

Caesarion 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl když jsem chodil do školy. Pak Jackman zestarnul a ja taky. Proč to píšu? Neni to mym věkem kdy jsem tekl z těchto filmů. Těcu z nich furt. Jenže teď jsou X-men filmy prostě nejake volajake čudné. Tento film byl taková parta lidí co k sobě pasly a byly taková opravdu dobrá sebranka. Jackman se ještě nebral tak vážně, dva divadelni starci, holky úžasný, kluk co ma fakt drsný brejle, styl Raye Parka. To celé působí skvěle a film opravdu poutá. Takhle nějak jsem si to představoval. Film, který byl dobrý v pubertě a je dobrý i v mych pětatřiceti. Opravdu dobrý. ()

Související novinky

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

07.06.2023

Režisér Bryan Singer byl dlouhý čas jedním z nejnadějnějších mladých tvůrců v Hollywoodu a jeho kariéra se zdála být neotřesitelná. Rodák z New Yorku se proslavil už začátkem devadesátých let svým… (více)

Třetí Deadpool zůstane sprostý

Třetí Deadpool zůstane sprostý

05.06.2022

Scenáristé Rhett Reese a Paul Wernick (Deadpool, 6 Underground, Zombieland) se čerstvě vyjádřili na téma třetího Deadpoola, který poprvé vznikne pod hlavičkou studia Disney, a dvojice nyní chtěla… (více)

Reklama

Reklama