Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V nedaleké budoucnosti se rodí děti se speciálním X-faktorem, který jim dává nadpřirozenou sílu - ničivý laserový pohled, schopnost přesouvat předměty nebo ovládat počasí. Pro obyčejné lidi je těžké mutanty akceptovat, aniž by se jich báli. Profesor Xavier (Patrick Stewart), celosvětově uznávaný telepat - mutant, proto zřídí speciální školu a jeho záměrem je naučit mutanty zacházet se svými schopnostmi tak, aby z nich lidé neměli strach. Ne všichni mutanti jsou však ochotni přizpůsobit se, neboť nevěří, že by spolu lidé a mutanti mohli žít. Skupina X-men teď musí před těmito tvory lidstvo ochránit, protože jejich šéf, podlý Magneto (Ian McKellen), má s budoucností planety Země velice zákeřné úmysly! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (870)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Velice věrná adaptace předlohy s krásnými comixovými prototypy, úžasně zahraná a trikově zvládnutá. Singer rozložil značně svědomitě 104 minut mezi akci a povídací pasáže přesně podle správného kompresního poměru a nadělil svým hrdinům jasně definovaný rejstřík schopností, díky němuž přesně víte, co můžete od postav čekat. Na množství charakterů a relativně krátkou délku mají navíc všichni ostře vykreslené povahové kontury a nadžánrové divácké přiblížení. Pro mě určitě dosud nejlepší comixový přepis. Uvidíme jak dopadne dvojka... ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Nejsem nějaká velká fanynka komiksů - znám Rychlé šípy, Asterixe, Trolí války a Garfielda :-) Americké sešity typu X-Men, Spider-man, Batman, Hellboy, atd.neznám, takže když se objeví nějaký komixový film, nevím, co si od něj mám slibovat. Obvykle to skončí příšernou, v USA komerčně úspěšnou slátaninou typu Liga výjmečných, ale X-Meni u mě v tomto směru hodně vybočují. Kromě tradičních akčních a trikových pasáží totiž jde scénář víc do hloubky, obzvláště v první polovině filmu, kdy se seznamujeme s mutanty, jejich školou a ostatními problémy. Tahle část mi přišla nesmírně zajímavá a chytrá. Navíc nenajdeme ve filmu jediného špatného (nebo špatně hrajícího) herce. Samozřejmostí jsou výkony Iana McKellena a Patricka Stewarda v rolích "bossů" obou klanů mutantů, výborní jsou i Hugh Jackman a Anna Paquin. Ostatní herci už bohužel nedostávají moc prostoru, až to někdy zamrzí. Výprava, triky a akční pasáže jsou také na dostatečně vysoké úrovni. Jediná složka, která mi přišla docela nepovedená je hudba Michaela Kamena - ne že by byla vyloženě špatná nebo se do filmu nehodila, ale podle mě je trochu odfláknutá. To je věc, která byla napravena až ve dvojce Johnem Ottmanem. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Společenská izolace odlišných - těch, co disponují darem, jenž je zároveň prokletím. Nebo taky Gandalf Šedý Magnetický proti skinheadovi z Enterprise. Jenže.. Tolik postav s nesmírným příběhovým potenciálem a nakonec taková suchopárnost, jejíž prapor musí držet rosomák s havanou v tlamě. Historie už myslím ukázala, že Singerův rukopis je mnohem zajímavější v klasickém dramatu a ne komiksové fantasmagorii.. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pomalejší rozjezd, ale pak už je to v pohodě. Tento díl je takové částečné nakousnutí toho co nás bude čekat v dalších dílech. Uvedení do světa, který si začíná zvykat na mutanty(at už kladně či záporně). V přístích dílech očekávám veliký nárust bojů, počtu hrdinů a rozvinutí wolverinovi minulosti. Výborný scénář a skvělá Singerova režie(a jeho milovaná kamera :o))) dodávají filmu skvělí komiksový nádech. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Možná trošku problém, že s X-Meny začínám v době, kdy mám za sebou Marvelovské superblockbustery a přece jen u tohoto žánru jde vše hodně rychle dopředu, pokud jde o akční scény. Na druhou stranu, ty X meni mě docela svýma schopnostma zaujali a i ten vztah dvou hlavních šéfíků, kteří stojí proti sobě mě zajímá.  Docela mě překvapil Filmaniak, že dal 5* to bych do tebe drahý Honzíku nikdy neřekl, že jedeš na Rosomácích, no nic no, každej jsme nějakej. ()

Galerie (130)

Zajímavosti (97)

  • Severoamerické tržby filmu se vyšplhaly na 157,3 milionu amerických dolarů, ty celosvětové pak na 296,3 mil. (NIRO)

Související novinky

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

07.06.2023

Režisér Bryan Singer byl dlouhý čas jedním z nejnadějnějších mladých tvůrců v Hollywoodu a jeho kariéra se zdála být neotřesitelná. Rodák z New Yorku se proslavil už začátkem devadesátých let svým… (více)

Třetí Deadpool zůstane sprostý

Třetí Deadpool zůstane sprostý

05.06.2022

Scenáristé Rhett Reese a Paul Wernick (Deadpool, 6 Underground, Zombieland) se čerstvě vyjádřili na téma třetího Deadpoola, který poprvé vznikne pod hlavičkou studia Disney, a dvojice nyní chtěla… (více)

Reklama

Reklama