Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Těžko je žít mladému Afroameričanovi ve středu džungle jménem Los Angeles, v ghettu, kde není práce, ani možnost uspět. Jody zde žije už dvacet let a je typickým zástupcem svých vrstevníků. Pouliční flákač, který o práci ani nezavadí, otec dvou nemanželských dětí, jenž přitom stále visí na krku své stárnoucí matce. Takhle to však nemůže trvat věčně. Jodyho matka se sbližuje s panem Melvinem. Jody to nese jako zradu, nepodpoří ho ani jeho přelétavý kamarád Sweetpea, navíc se objeví i nepřátelský Rodney. Jody musí konečně pochopit, že nadešel čas, aby vstoupil rovnýma nohama do reálného života (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

SeBig 

všechny recenze uživatele

Začátek mě neohromil, ale jak se věci vyvíjeli začalo se mi to zamlouvat. Tyrese není moc sympatickej, ale ten příběh mi sám o sobě přišel takovej real ze života (problémy v rodině, problémy s přítelkyní a kapka humoru). ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Jonh Sigleton točí velice dobrá dramata z prostředí černošských ghett. Nejdříve to byl znamenitý film Boyz n the Hood , pak bych neměl zapomenout na zdařilé romantické drama s rapperem Tupacem Poetic Justice , no a do třetice dobrého jsem měl možnost vidět Baby Boy, které se řadí mezi ty filmy, jenž je opět z prostředí ghetta. Jediné, co se mi tak nějak nezdálo, bylo, aby dospělý černoch žil v ghettě a žil s matkou. To jediné je na tomto snímku zaražející. Singleton má vždy vyhráno tím, že do filmu obsadí nějakého cool černocha. Ale ne jen leda jakého černocha. Hrajicího černocha, jehož výkon je vážně dobrý. V případě tohoto filmu je to právě (v té době neznamý) Tyrese Gibson. Potom obsazení jako je Ving Rhames a Snoop Dogg nemůže urazit snad nikoho. Ani zde tak moc neuslyšíme hip hop. Jen pár písniček a hlavně jednu od Tupaca. Někomu by možná přišla ta délka 129 minut, až neúnosná. Ale není to tak, když čekáte, co se bude dít dál!! Bez vahání dávam 4*. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tradičný námet o mamánkovi, ktorý nie a nie vypadnúť z domu umiestnený do drsnej černošskej komunity. Miestami to vďaka tomu pôsobí jak paródia. Pritom sa to celý čas snažilo vyznieť seriózne. Všetci tí gangsta drsniaci mi už začínajú pripadať trápni. Hlavného hrdinu som mal nonstop chuť nakopať do zadku. Najviac ma bavila postava Vinga Rhamesa, ktorý si tu zahral nápadníka matky hlavného hrdinu. Som rád, že sa z neho nevykľul jednorozmerný parchant, ale normálny chlapík, ktorý ma tiež svoju pravdu. Fanúšikov seriálu POI poteší mladučká Taraji P. Henson, ktorá tu ukáže svoje kozy. Výsledkom je zvláštny film, ktorý svojím námetom diváka z našich končín príliš nezaujme. 5/10. ()

hynous 

všechny recenze uživatele

"You gotta learn the difference between guns and butter. There are two types of niggas. Those with guns, and those with butter. What are the guns? That's the real estate. The stocks and bonds, art work, shit that appreciates in value. What's the butter? Cars, clothes, all the other bullshit that don't mean shit later. That's what it's all about ... guns and butter." ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Je to jedna z najzábavnejších afroamerických komédií. Postavy sú také plné charakteru a majú pocity tak surové a komplexné. 7/10 ()

BuddyO 

všechny recenze uživatele

Baby Boy je další z těch "black" filmů, které mám tak rád. Přesto, že nemám happy-endy nijak zvlášť v oblibě, tady jsem ho velmi uvítal a musím konstatovat jediné... John Singleton je můj druhý nejoblíběnější režisér v "oboru", hned po Spike Leeovi. Jen doufám, že se vrátí na tuto úroveň, nebo ještě lépe na úroveň filmu Boyz n the Hood, a nezůstane ve stereotypních vodách hollywoodského stylu (Four Brothers ***, 2 Fast 2 Furious **+), do jakého se k mému velkému zklamání v posledních letech dostal. 5* - 90% ()

sutech666 

všechny recenze uživatele

Trocha romantický černoský film. Skutočne tu nejde o nejaké gangsterské bitky. Príbeh chlapíka, ktorý nechce opustiť dom matky a myslí si, že je stále decko, je vcelku originálny. Vo vačšine filmov sú černosi od malička vychovávaný ulicou, tu to vša chýba a to oceňujem. Snoop Dogg hrá gangstra, na ktorého sa fakt nedá pozerať. Ja ho skutočne obdivujem ako si dokáže vybrať úplne debilnú rolu a ešte ju dokáže doje*ať do takých sračiek, že to nie je až možné. Snoop dogg ako herec=odpad, ale teraz ide o film ako celok a ten ma u mna 70%. ()

Catch1707 

všechny recenze uživatele

Naprosto zajimave, i kdyz v regalu videopujcovni lehce zapadne. Tvurce Boyz on the Hood a Poetic Justice prastil do tematiky jeste jednou a opet mu to vychazi. Jeho nahled na svet a past na protagoniste = skutecne cernochy je velmi dobra. Netradicni je i podani cernochu... to nejsou hosi z prachbidnyho geta, kteri nemeji co delat a tak loupi v Brooklynu... Tohle jsou sporadani obcane zijici v jednoradovce a resici problem zapadnuti do spolecnosti. 75%, zaokrouhlime na 4*. ()

Reklama

Reklama