Reklama

Reklama

Chlapci ze sousedství

  • Česko Děti ulice (více)
Trailer

Obsahy(1)

Režijný debut černošského režiséra Johna Singletona sleduje osudy troch chlapcov v černošskom ghette South Central v Los Angeles. Stretávame sa s nimi ako s desaťročnými a potom znovu po siedmych rokoch: jeden z nich sa stáva obeťou zločinu a druhý mieni jeho smrť brutálnym spôsobom pomstiť. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

sochoking 

všechny recenze uživatele

Doteraz boli Boyz n the Hood pre mňa neznámym filmom. Ani som nevedel, čo mám očakávať. Uvodná časť filmu, kedy hlavní hrdinovia boli ešte mladí šprngáči, sa mi snád' lúbila viac, ako tá hlavná. Padali dobré hlášky a bolo to také skôr coming of age z gheta. Ked už dospeli, tak to bolo len o flákaní sa, nude a o nerozhdnej budúcnosti. Cuba Gooding Jr. tu furt riešil, že mu jeho baba nechce dať a do toho okamihu som fakt nevedel, či sa jedná o komédiu, kedže som si o filme nič dopredu nezisťoval. Nakoniec prišla dramatická pointa, ktorá sa mi zdala ako vyslovená blbosť Aby niekto niekoho chcel hned' zabíjať len kvôli nejakému štuchnutiu na ulici !? Posolstvo filmu mi je teda jasné, ale v tých 90. rokoch sa filmy naozaj robili inak. To, čo malo vyznieť brutálne, bolo skôr úsmevné. Ale ako príjemná oddychovka po práci mi to padlo fajn. ()

inutihar 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů, který by všichni teenageři s placatými kšiltovkami měli vidět, aby poznali skutečné kořeny gangsta kultury a došlo jim, jak moc je to dnes jen póza. Na doplnění pak můžou dát opravdovou old school v podobě Beat Street, která je starší než většina z nich. Ale to Chlapci ze sousedství taky. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

"Konkureční" Říše drog mě málem odradila i od tohohle filmu. Zbytečně. Chlapci ze sousedství ukazují také život v ghettu a drogy, drsná mluva a frajeření k tomu patří... ale tady je i něco více. Film nesází na prvoplánové násilí, rap a drsný kecy, ale na příběh o dvou kamarádech z dětství kteří chtějí něco dokázat. Všechny náležitosti ghetta jsou ukazovány i tady, ale jen tak mimochodem a o to je příběh silnější. Herci, hlavně skvělý Fishburne v roli otce, ale i dvojice mladých budoucích hvězd Gooding jr. a Chestnut jsou fantastičtí, nejvíce mě ale překvapil Ice Cube, kterého jsem snad poprvé viděl i něco hrát. A konec... ten je hodně smutnej... hlavně ten dodatek. ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Nemá to klasickou Scorseseho syrovost, přesto docela zajímavý film o lidech, kteří by možná na jíném místě a v jinou dobu vedli docela obyčejný život. Gooding se mi ve své roli moc nepozdával s Fisburnem i Cubem jsem byl podstatně spokojenější. Nejvíc mě zaujalo jak ty čtvrtě vypadaly fajnově, hezké domečky, uklizené trávniky a mezi tím taková mela. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

V podstatě formálně méně vyprecizované Město Bohů, které se odehrává v té druhé Americe o dekádu dříve a má o poznání méně kamerových švenků a podobných dalších serepetiček. Oplývá však áčkovým hereckým ansámblem a ukrutně naléhavou atmosférou rozoraného LA na začátku devadesátých let, kde se střílelo a plenilo o sto šest a bylo úplně jedno zda black vs white, nebo black vs black. Příběh o partě kluků, kteří vlastně nejsou zase až tak bad a mají i oni někde hluboko svoje sny a životní cíle je spíše "dekorativní" prvek, který jemně posunuje stopáž kupředu, avšak nijak výrazně nezasahuje do jedinečné dobové atmosféry, která válcuje vše kolem. Film který dal vyniknout charizmatu Laurence Fishburna. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (24)

  • Keď dostane malý Tre (Desi Arnez Hines II) od otca za úlohu pozbierať listy zo stromov, pri zábere na dom z diaľky nie sú v okolí žiadne stromy. (Real Tom Hardy)
  • Nápoj, který z láhve ve filmu pije téměř pořád Doughboy (Ice Cube) a další postavy, je sladový likér Olde English. (kowalski)
  • Miesto, kde Doughboy (Ice Cube) a jeho partia chodievali v noci na jeho Impale, bolo Crenshaw Boulevard. V minulosti a dokonca aj v súčasnosti patrí medzi hlavné územia gangu Bloods. Keďže Doughboy patril do gangu Crips, bolo by v skutočnosti takmer nemožné objaviť sa na tomto mieste ako člen Crips a dokonca vo farbách tohto gangu a prežiť. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Zemřel americký režisér John Singleton

Zemřel americký režisér John Singleton

30.04.2019

Ve věku 51 let zemřel americký scenárista a režisér Daniel John Singleton. Jeho filmovým debutem byl snímek Chlapci ze sousedství s Laurencem Fishburnem a Cubou Goodingem Jr., za který byl nominován… (více)

Reklama

Reklama