Reklama

Reklama

Mise Titanik

(TV film)
  • Česko Zpět ke vraku Titanicu (více)
Velká Británie, 2020, 51 min

Hrají:

Nigel Barber (vypravěč), Parks Stephenson

VOD (1)

Obsahy(1)

Podíváme se na novou výpravu k vraku Titaniku, která má zaznamenat jeho současný stav. Pomocí nejnovějších vědeckých metod se pokusíme odhadnout, jaká je budoucnost nejznámější lodi světa. Díky počítačovým grafickým modelům pochopíme strukturu vraku i jeho postupné změny. Snímky lodi ve vysokém rozlišení jsou dost možná poslední, jelikož se již žádné další výpravy do zdejších hlubin nechystají. Diváci po celém světě mohli dokonce na sociálních médiích sledovat živé záběry z ponorů. (National Geographic)

(více)

Recenze (9)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že pro mě byly asi nejzajímavější hlavně ty počítačové modely, protože ačkoli badatelé tvrdili, že něco vidí a že tohle je ono a tamto je tamto, tak já nic moc neviděl. Spíše se divím, že ještě neproběhla snaha vyzvednout nějaké části lodi a určitým způsobem je poskládat v nějakém muzeu. ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele

Ano Titanic byl opravdu jen jeden, byl fascinující a nezapomenutelný... Jj je dobře vidět jak si příroda bere zpět to co jí patří... Za pár let po něm již nic nezbude, když si na něm pochutnají bakterie v té hloubce... Na druhou stranu je to dobře, přece jenom je to nejenom hrob více jak 1500 lidí, ale i snů... ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Další výprava k vraku Titanicu a další průzkum jeho současného stavu (ten dokument s Cameronem je něco jako jeho pokračování). Další přehlídka nádherných záběrů z mořského dna, ale fakt mi není jasné, proč se všichni tak diví, že ta loď koroduje a jsou na ní bakterie. Ale to je jen drobnost, jinak je to jako celek od začátku do konce nesmírně zajímavé. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Velice hezký dokument s pěknou hudbou. Posádka se po 15 letech od posledního ponoru potopila několikrát v ponorce k Titanicu a cílem mise bylo zaznamenat nová data, jak si Titanic stojí. To se povedlo a my vidíme nejen nové záběry, ale také nejmodernější model, jak si dnes Titanic stojí. Jediné, co dokumentu chybí, je jakási celistvost. Prostě jako diváci máme různé kousky informací, ale celek jsme nedostali. I tak velmi slušná podívaná. Hudba: Graham Hadfield ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Dobře řemeslně natočeno včetně podmořských závěrů z pětikilometrové hloubky. Je to přehlídka nových technologií. Vedlejší linie je chlápek milující expedice a ekologická linka nového osídlování Titaniku, která je jen naznačena. Pro mě ale omezení zajímavostí tématu a začal jsem se nudit. Prostě zkoumání potopené lodi zahalené mýtem o které se už víme úplně všechno."Některé části Titaniku zchátraly" dozvěděl jsem se novinku. Zaujaly mě tzv. rezavé krápníky složené z bakterii, kterým chutná železo. Minutu ticha nad Titanikem opravdu držet nebudu i když všichni Titanik milujeme. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama