Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Kniha Nikdykde od Neila Gaimana vznikla současně s tímto seriálem a získala si mnoho fanoušků po celém světe, rovněž tak řadu ocenění. Seriál téměř do přesných detailů pojednává příběh knihy. Mladý Richard Mayhew žije v Londýně už tři roky. Má dobrou práci makléře, přítelkyni, byt a je se svým životem vcelku spokojen. Jednoho dne potká zraněnou dívku, která si říká Dvířka. Pomůže jí a tím se jeho život změní do nesmyslného a bizarního dobrodružství ve světě pod Londýnem... místa, kam normální lidé nevstoupí. Krysy zde mluví, žijí zde nájemní vrazi a podivíni včetně padlého anděla Islingtona samotného. Od prvního dílu je tento poetický příběh velice poutavý a všech šest dílů na sebe přímo navazuje. Seriál nebyl u nás vysílán... ale snad někdy bude. (Hanzman)

(více)

Recenze (71)

bouncer 

všechny recenze uživatele

Dost lidí tu vytýká seriálu přílišnou "televiznost". Což na první zamyšlení je trochu hloupost, když seriál je televizní záležitost, ale budiž. Já si naopak myslím, že v rámci možností se autorům povedlo skvělé dílko, které má dobrou atmosféru, slušné herecké výkony a rozhodně udrží divákovu pozornost a pobaví. Gainman je prostě hustej týpek. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Nedavno jsem cetl knizku Neverwhere, ktera me vylozene nadchla a pote co jsem zjistil ze to puvodne Gaiman napsal jako script pro serial musel jsem to pochekovat. Bohuzel veskera magie a atmosfera z knihy je zde pohrbena v televiznim low-budgetu a pochybnych hercich. Pribeh jako takovy je sice prevypraveny verne a temer doslovne, ale zpracovani je az na par vyjimek fakt bida. Jedine co si zachovalo naznak zminene magie je intro s grafikou Davea McKeana a hudbou Briana Ena. 4/10 ()

Macejko 

všechny recenze uživatele

Ak by sa tento seriál náhodou zatúlal medzi slovenské televízne inscenácie, tak myslím, že aj tie by mu pravidelne splachovali hlavu v záchode, zarezávali spodky do zadku a zamykali ho v skrinke. Nikdykde je v knižnej podobe naozaj solídnou urban fantasy, ale tento seriál (ktorý vznikol PRED knihou) pretavil Gaimanov príbeh v smiešny, lacnotou smrdiaci shit. Skutočne jediné, čo sa na tomto neinvenčnom paškvile dá pochváliť, je výborné herecké obsadenie (hlavne markýz de Carabas a páni Croup a Vandemar sú vychutnávkoví) a osobne sa veľmi čudujem, že Gaiman nezatiahol pána "režiséra" (ktorý má dramatické cítenie zhruba na úrovni potkanej hnačky) niekam do londýnskej stoky a neumlátil ho tam na smrť statívom. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nevím, čím to je, snad takovou tou temnější stránkou, která je celým filmem prostoupená a která vyloženě nedovede vytvářet hororové prostředí, i když byste si to mysleli, ale prostě se mi původní, knižní provedení zamlouvá více než tohle televizní. Není to špatné, ale dle mého se kouzlo příběhu nepodařilo tak skvěle adaptovat. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Neila Gaimana mám rád jako geniálního komiksového scénáristu. Jeho Sandman je krystalická klasika, která se zlatým písmem zapsala do dějin komiksového žánru. Proto jsem byl na Neverwhere dost zvědav. Neočekával jsem mnoho, přece jen se jedná o tv adaptaci, což s jeho urban fantasy moc nejde dohromady. Jaké bylo ale moje zklamání, když se ke mně dostalo dílko s totálně nesympatickým hlavním hrdinou, "vynikající" opravdu strašidelnou televizností a nulovou atmosférou, které se hrozitánsky vleklo. Všechno to, co funguje v jeho komiksech, tady bohužel vypadalo neskutečně trapně. Jeden bod za jednovaječné dvojče Vinnieho Jonese v roli pana Vandemaara a druhej za Tamsin Greig z Black Books v roličce Lamie. ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Když je knižní předloha tak silná, jde jen těžko adaptaci zničit. Lacinst je nejvíce vidět ve scénách z Londýna, Podlondýn je tak šupácký, že se nedostatek peněz ztratí. Naprosto spokojená jsem byla s obsazením, zvláště markýz - moje oblíbená postava - byla dokonale vystihnutá. Na TV seriál dost dobrý. Jen ty úvody, kde (většinou) Richard vysvětluje, co se stalo v minulém díle, byly otravné. ()

dee-key 

všechny recenze uživatele

Knížka byla super a komix taky za něco stál, ale nějak mi ušlo, že je to i seriál. Dejte někdo vědět odkud se to dá stáhnout. 15.8.2008 Aktualizace. Tak už jsem to viděl a celkem slušný. Je to teda samozřejmě už starší počin, ale má to takovou tu správně ujetou atmosféru (a třeba ttitulky na začátku jsou vůbec) Sklmáním byla Hunter, která vypadá jako chlap v obličeji a jako děcko všude jinde a Islington, který vypadal jako děcko komplet celý. Kompenzuje to markýz de Carabas, kterého jsem si, pravda, představoval jinak, ale v seriále je úžasný. Takže závěrem můžu konečně říct, že jsem jsem četl knížku, viděl seriál a prohlídl si komix a všechny tři věci byly excelentní. ()

Petfruf 

všechny recenze uživatele

Dobře, bylo to trochu televizní a příběh by si zasloužil lepší výpravu, ale jinak jsem byla nadmíru spokojená. Knížku jsem četla, takže je s čím srovnávat, herci jsou perfektní a do charakterů postav mi přesně vyhovují, takhle nějak jsem si je i při čtení představovala.. ()

Petroff

všechny recenze uživatele

Troufnu si napsat koment, i když jsem seriál neviděl. Jen jsem aktuálně dočetl knihu. V pár náhodně pročtených komentářech se tu nad ní lidi rozplývají ... že jako dokonalost.... Asi ale nějaká velmi selektivní, protože já jí v tom nepostřehl ani ťuk. Kniha je prostě dětský městský fantasy... vcelku svěží, docela odsejpající a nenudící. V zásadě asi i lepší nápad než nějakej Harry Potter, jen je to prostě děsně nízkonákladový - a tím myslím už knihu, na který mi asi nejvíc vadila její absolutně minimální popisnost čehokoli - včetně děje, kterej je všechno, jen ne smysluplným příběhem, ale zkrátka naflákaných pár "dobrodružství" k sobě. Už z tohohle faktu je evidentní, že z toho zkrátka musel vylézt, svým způsobem, paskvil. ()

Nautila 

všechny recenze uživatele

Tohle je i na televizní/kamarádské zpracování hodně špatné. Knížka byla skvělá, ale tohle (stejně jako komiks) je nepovedené, byť to bylo první. Atmosféra, herci, kamera...bad, bad, bad. BBC, taky jsi do toho mohla vrazit víc. ()

cubajz 

všechny recenze uživatele

škoda toho ošuntělého televizního zpracování, knižní podoba je dokonalá! A trochu mě štvala Hunter, představoval jsem si jí jako nebezpečného vampa oděného v černé kůži a místo toho tu byla tahle mužatka mluvící jako Arnold Schwarzeneger... Croup a Vandemar byli dokonalí! Doufám, že se někdy dočkáme Nikdykde v trochu velkolepější podobě. ()

AdaMM 

všechny recenze uživatele

skvělý příběh, dobří herci - ale televize a rok 96 z toho úplně čiší. pro jednou bych věřil, že americký remake by mohl pomoci: s trochou dnešních počítačových možností by to mohlo být ještě lepší. nicméně pro gaimanovy fanoušky povinnost! ()

MiaWillow 

všechny recenze uživatele

Jsem milovníkem knih Neila Gaimana a za jeho nejúžasnější kousek považuji právě Neverwhere. Když jsem těchto 6 originálních dílů viděla, byla jsem naprosto nadšena. Dle mého názoru tento krátký seriál nádherně vystihuje atmosféru a většinu z knihy, což se tak často nestává. Fanouškům Richarda Mayhewa, kouzelné Dvířky a vůbec celého pod Londýna vřele tento seriál doporučuji. Ti, kteří knihu nečetli, asi moc neporozumí, proto doporučuji nejdříve knihu:) Často snívám o druhém světě a vždy ocitnu-li se v metru, pokaždé si vzpomenu na tento dokonalý příběh. ()

skretik 

všechny recenze uživatele

Neila Gaimana milujem... a veľmi sa mi páčilo toto spracovanie... vynikol aj ten "absurdný" humor... fakt super :) ()

Redi odpad!

všechny recenze uživatele

Nejsem jeden z té drtivé většiny populace, co se nad knihou rozplívá a vyvolává ji do nebes (je to fajn nenáročné počtení, to je tak vše), přesto jsem se musel hned po přečtení vrhnout na tento seriálový počin. Něco tak příšerného, že to dokáže otrávit i veškeré pozitivní dojmy právě z knihy. Nebýt tak krátké stopáže a zvědavosti, jak špatné to může být, tak to vypínám už po pěti minutách - o nic bych nepřišel. To hodnocení bude pro mě tady na csfd asi tím nejkontroverznějším, co jsem tady doposud viděl. Když vemu v úvahu, že tohle se fanouškům knihy opravdu může tak líbit, tak těžká nechápačka, čekal bych pravý opak. ()

Saishi 

všechny recenze uživatele

Knížka Nikdykde se mi zdá mému srdci stále bližší než film, když pominu, že jsem si některé postavy představovala jinak, chybělo mi tam ono zasněné kouzlo příznačné jen pro Gaimana. Ovšem co nemělo nejmenší chybičky bylo výtvarné ztvárnění některých scenérií Davem McKeanem, který je Gaimanovým kamarádem a kreslí mu i obálky Sandmana a spolupracuval i na Mirrormask. Pro mě je tenhle seriál jen průměr, který není dle mého názoru tak dobře zapamatovatelný jako kniha. ()

Thurin

všechny recenze uživatele

Důležité je asi při hodnocení vědět, že série vznikla dříve než kniha... Důležité je asi též vědět, že scénář psal sám Gaiman... Důležité ale též je, že si několikrát povzdechl, když mu tam něco důležitého nechtěli dát: Dám si to do knihy... Ale co vím určitě je, že vůbec nevím, jak toto dílko zhodnotit, přestože jsem četl knihu i přepracovanou knihu i komiks... Nebo možná právě proto... ()

Reklama

Reklama