Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Kniha Nikdykde od Neila Gaimana vznikla současně s tímto seriálem a získala si mnoho fanoušků po celém světe, rovněž tak řadu ocenění. Seriál téměř do přesných detailů pojednává příběh knihy. Mladý Richard Mayhew žije v Londýně už tři roky. Má dobrou práci makléře, přítelkyni, byt a je se svým životem vcelku spokojen. Jednoho dne potká zraněnou dívku, která si říká Dvířka. Pomůže jí a tím se jeho život změní do nesmyslného a bizarního dobrodružství ve světě pod Londýnem... místa, kam normální lidé nevstoupí. Krysy zde mluví, žijí zde nájemní vrazi a podivíni včetně padlého anděla Islingtona samotného. Od prvního dílu je tento poetický příběh velice poutavý a všech šest dílů na sebe přímo navazuje. Seriál nebyl u nás vysílán... ale snad někdy bude. (Hanzman)

(více)

Recenze (71)

Kennedy_R 

všechny recenze uživatele

Kniha je za pět hvězd, jako nejlepší Gaimanovo dílo. Seriál za slušné čtyři hvězdy. Za nižší rozpočet jde o dost dobré zpracování, které se dá shlédnout jedním dechem. ()

 

všechny recenze uživatele

Kniha samozřejmě byla mnohem lepší, propracovanější, krvavější a zábavnější. Chápu, že spousta věcí, zejména Gaimanův styl popisu, se na plátno moc přenést nedá, ale klidně bych tomu dala 6*60 minut nebo 10*30min, každopádně větší prostor, protože některé scény mi ty vyloženě chybělo, například Richardovo trápení se v koupelně hned ze začátku nebo Richardův a Dvířčin opilý tanec. Na druhou stranu to zase mělo spád a mnohé dialogy byly do puntíku jako v knížce. Vážně moc pěkná podívaná :) ()

Idoviren 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem četla knížku a nemohla jsem od ní odlepit oči, zhltla jsem ji za den a pak už jen chodila s očima doširoka otevřenýma, protože Nikdykde je příběh, který vám nedá spát a nenechá vám jediné nezměněné místo v hlavě. Jenže seriál je tak trochu úplně jiná liga, dost možná i úplně jiný sport. Nevím jestli za to můžou devadesátá léta, kulisy z papundeklu, divní herci, málo peněz, nebo z toho mám obvinit rovnou celou Anglii. Chybí mu napětí, atmosféra, sympatičtí hrdinové a ostrý obraz. Doufám, že si jednou třeba Steven Moffat řekne, že natočí remake Nikdykde a bude to kulervoucí a Islingtona bude hrát Cumberbatch. ()

FialovaMaska 

všechny recenze uživatele

Ač je mnohými fanoušky knihy (která nikdy nebyla předlohou) seriál Neverwhere považován za jejího postiženého brášku, který nedokáže v žádném případě naplnit potenciál Gaimanova díla tak jako kniha (a já s nimi souhlasím), musím se přiznat, že mi stará nízkorozpočtová produkce BBC něčím učarovala. Připomíná to starého Červeného trpaslíka, Stopařova průvodce po galaxii... Možná je to tak blbé, až je to dobré, alespoň to není hloupé a prázdné. https://www.youtube.com/watch?v=lXiBzoCc-00 ()

ssarka

všechny recenze uživatele

knížka patří už navždy mezi prvních 5 mých nejoblíbenějších...ze seriálu jsem viděla upřímně asi 15 minut a víc asi vidět nechci...uplně se to minulo s mojí představou a fantazii...ale to nic nemění na tom,že knížka je prostě nejlepší z nejlepších..proto ani neboduji..je to tady o filmech a ne o knížkách.. ()

Thalin 

všechny recenze uživatele

Knížku jsem četla a tak mě zajímalo i televizní zpracování. Jako první mě asi taky bouchl ten styl, jak z laciného seriálu z produkce čt1, ale budiž, dala jsem tomu šanci. A docela mě to i bavilo, až na pár momentů. Richard mi tady bohužel tolik nesedl jako ten knižní (Myslím jeho herecký výkon. Silný přízvuk Garyho B. mě naopak něčím dostával) a pánové Croup a Vandemar, kteří mi už v knize připadali spíš jako dva kašpaři, tady působili jako prkenné karikatury, z kterých strach nešel ani omylem. Což je škoda, to mi na tom nejvíc sráželo potěšení ze sledování. ()

JoudaCZ 

všechny recenze uživatele

Vizualizace této látce neprospěla. Pokud si chcete příběh užít, přečtěte si knihu, nebo si poslechněte audiobook v podání samotného autora. ()

monarchistka 

všechny recenze uživatele

Četla jsem knížku, komiks a viděla jsem i seriál ,ovšem musím říct, že víc mě zaujala ta psaná podoba... V seriálu mi toho docela hodně chybělo... ()

Reklama

Reklama