Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mravnostní není zrovna oblast policie, k níž by Jane Tennisonovou táhlo srdce. Jenomže když už tady musela skončit, je odhodlána dělat i tuhle práci na sto procent. A osud - jako by jí chtěl maličko vynahradit tu utrpěnou křivdu - jí hned na začátku přihrál případ, který má s její minulou činností hodně společného. Neboť tomu mladému prostitutovi, jehož ohořelé tělo se našlo ve vypáleném bytě barové zpěvačky Very Renoldsové (alias Vernona Renoldse), na onen svět zcela nepochybně někdo pomohl. A Jane je přesvědčena, že je to v tuto chvíli právě "mravnostní", jehož členové mají největší šanci přijít na to, kdo to byl. I přes nepříliš velkou podporu (nechceme-li rovnou říct nechuť), kterou z neznámých důvodů jejím krokům projevují její nejbližší nadřízení... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Vidět Petera Capaldiho jako transvestitu Veru Renoldsovou a zemřít... Na tehdejší poměry velmi štědrá stopáž na vyřešení jednoho případu, který je ovšem značně odpudivý. Ona dětská prostituce (a ti, kdož jí vdechují život) není moc veselé téma samo o sobě. Helen Mirren jako šéfka mravnostního je velký svéráz plus jako bonus všechny ty mladé, tehdy méně známé tváře... nostalgie :-). ()

EastWicka 

všechny recenze uživatele

"Hlavní podezřelý" je jedna z nejlepších krimi-sérií britské produkce vůbec. A jako bonus autenticita, duch doby - ty zastaralé služebny, pevné linky, policisté a policistky ještě ne povinně politicky korektní, krásní a fit jako v dnešních S.C.I... Právě tenhle dvojdíl mě kdysi upřímně vyděsil - a emocionálně drtivý je i po těch cca 15 letech. ()

Reklama

Piškotka 

všechny recenze uživatele

Tento díl jsem hltala jedním dechem a zároveň se znechucením, co všechno se vymyká běžnému dennímu životu. Třeba ti homoprostituti, takové dospělé děti, špinavé a usoplené. A to zákulisí mířící až mezi policejní špičky. Inspektorka to uměla pěkně všem těm potentátům nandat i s rizikem, že by přišla o šarži, ne-li o policejní status. Líbilo se mi i prolínání jejího profesního a soukromého života, i v případě životních proher a trápení si zachovala tvář profesionála. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

V čase keď sa táto epizóda dostala na naše obrazovky som mohol mať zhruba toľko rokov čo najmladší z prostitútov v tejto epizóde a že sa niečo také deje aj naozaj som si veľmi nevedel prestaviť, aj keď príbehy o dodávkach ktoré unášajú deti bolo asi v každom meste a v každom čase sa sporadicky objavujú znovu a znovu. A možno práve preto že sa v dospeláckom filme objavilo také množstvo v tom čase mojich rovesníkov a že to bola tak zaujímavá (v tom čase a veku) téma si túto epizódu ako jednu z mála pamätám aj s množstvami detailov ako na stanici zháňali decká a dokonca aj taktiku ktorú používali na získanie chlapcov riaditeľ centra pre deti Edward Parker-Jones a jeho poskok James Jackson. Pochopiteľne s ich menami som si pri písaní komentára musel pomôcť s inými stránkami, ale obsah tejto epizódy s názvom Keeper of Soulś si pamätám doteraz. A pamätať si film po 30 rokoch... ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem se dorvala k dalšímu dílu oné poctivé britské detektivky, a to k Hlavnímu podezřelému s mou oblíbenou Helen Mirren v čele. První díl byl bezkonkurenční a ten druhý ani třetí nedosáhl jeho kvalit, ale i tak se jedná o prvotřídní film, vynikající a chytlavou detektivku s patřičným napětím a emocemi. Co bych ocenila, by bylo větší prolnutí soukromého života Jane s její prací, tady byly jen náznaky a pak nic, v tom byly předchozí díly lepší. To ale nic nemění na tom, že Hlavní podezřelý plyne jako voda a tři hodiny a něco s ním utečou jako nic. Těším se na další díly. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama