Reklama

Reklama

Bloody Hell

  • Austrálie Bloody Hell
Trailer 3

Obsahy(1)

Rex (Ben O'Toole) je bývalý voják a před osmi lety zažil jako zákazník banky její přepadení. V příhodném okamžiku vzal spravedlnost do svých rukou a lupiče postřílel. Nešťastnou shodou okolností při tom zemřela jedna pracovnice banky. Soud ho poslal na osm let do vězení, i když ho běžní lidé mají za hrdinu, čímž jenom napomohl rozvoji jeho rozdvojené osobnosti. Po odpykání trestu je Rex známou osobností, což se mu vůbec nelíbí, a tak se rozhodne vycestovat do Finska, kde ho nikdo nezná. Tam ho ovšem hned po příjezdu čeká velmi nemilé překvapení. (C0r0ner)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (93)

tron 

všechny recenze uživatele

S o čo väčšou nechuťou som si k Bloody Hell sadal, s o to väčším nadšením som to dopozeral a štvrtá hviezda tomu unikla len o nohu. Pasáže z banky sú síce od istého bodu skvelé, ale zároveň je ich predsa len veľa; toto mal byť v prvom rade príbeh o Američanovi medzi fínskymi kanibalmi a namiesto toho to občas pripomína skôr Spojenca s Denzelom Washingtonom (OK, preháňam, ale...). A keď sa práve dej neodohráva v banke, ale v spoločnosti fínskych kanibalov, tak to paradoxne vlastne ani vtedy o fínskych kanibaloch stále príliš nie je, je to skôr o chlapovi v suteréne. Rozhodne ma ale bavil sympatický ústredný hrdina, nápad s jeho oživeným vnútorným Ja bol geniálny a finálna satisfakcia v kuchyni je natočená patrične drsne, aj keď vzhľadom na to, čo si prežil, mohla byť ešte drastickejšia. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tvůrci zvídavému a intelektuálně založenému divákovi nekompromisně předkládají odvážnou ba převratnou tezi, že při tvorbě lidské osobnosti nejsou vůbec směrodatné geny ani rodinná výchova. Jednoznačným důkazem téhle smělé myšlenky budiž Alia, která ačkoliv se ironií sudby narodila do klanu zdegenerovaných a sadistických kanibalů, vyrostla z ní křehká, jemnocitná a soucitná dívka, která neváhá riskovat vlastní život při záchraně neznámého cizince ze spárů svých pokrevních příbuzných. Za mě tak 80%, ale ani o chlup víc. Protože i když mi film svým černým a hravým humorem, neotřelým stylem režie i typově podobnou hlavní postavou (Rex) neodbytně připomínal nedávný vynikající Boss Level, a i když jsem se u něj dobře pobavil, bylo v něm přeci jen (vzhledem k možnostem námětu) poněkud málo akce a ani Rexova pomsta nebyla příliš vypečená, respektive s padouchy bylo skoncováno až milosrdně rychle, tešil jsem se na krvavější a brutálnější vyvrcholení. https://www.youtube.com/watch?v=7yh9i0PAjck&ab_channel=cosmicrat P.S.: Jak zjišťuju, oni "finští" herci ve filmu, šprechtící plynně finsky, nebyli nejspíš vůbec Finové, což je pro mě velkým překvapením. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Film, který si nebudeme pamatovat tak moc kvůli námětu, jako spíš kvůli Bena O'Toole, který tady má snad nejlepší hlavní roli za poslední roky v celé kinematografii. Hrdina, který zachránil banku a zabil lupiče, jde do vězení a po propuštění odjíždí za klidem do Finska, kde jej ale unese psychopatická rodina zvrhlých kanibalů - a musím říct, že na tak prostoduchý nápad jsem se nadstandartně bavil. Hrdinův příběh je zajímavý, rodina je správně odporná a zvrhlá (sadistické dvojčata, jedno 200kilové monstrum, řezník...), dočkáme se kopy vtipů (fanoušci na letišti...), krve, uřezaných končetin a to hlaví, čím film vtáhne, jsou hrdinovy rozpravy se sebou samým, takže se divák nikdy nenudí, není ticho a pořád je na scéně co dělat. Finále s nastřelovačkou hřebíků je úžasné a ačkoliv to není žádná světoborná pecka a jde spíš o jednohubku na večer, já jsem vlastně spokojený a pobavil jsem se skvěle. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že o scénáristovi tohoto kousku ještě uslyšíme. A vlastně by tento film mohl posloužit jako dobrá vizitka pro celý tvůrčí tým. Jednoznačnou hvězdou je ovšem Ben O'Toole, který tady na CSFD překvapivě nemá uvedenou ani národnost. Po roli Rexe si ho mnozí budou pamatovat jako australskou kopii Robert Downey Jr. ...jen mladší a s krapánek prořídlejší ofinou. Do cesty se Rexovi postaví dva finští Malfoyové, psychotetka a Verbalův nevlastní brácha. Jejich úmysly jsou krystalicky jasné už od okamžiku, kdy se Rex probere v jejich domě. Australani mi nejsou sympatičtí, dokonce je vnímám jako větší křupany, než amíky. Jejich filmy moc nevyhledávám a pokud jsem viděl nějaký horor, byl vždycky dost ujetý tím zvrhle divným způsobem. Ale v tomto případě jsem se hlavně zásluhou O'Toolea bavil. Charismatický chlápek měl díky scénáři nabito, režie byla hravá a dynamická a přestože je příběh jen další variací na 100x omleté žánrové klišé, tak ani chvilku nenudí. Vlastně ani nevím, jakým omylem se ke mě Bloody Hell dostalo, protože horory bez potvor mě nebaví. Takže pokud ode mě zazní chvála na film o úchylácích, tak by ti, kteří takové filmy vyhledávají, neměli váhat. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Velmi sympatický hlavní hrdina (2x), parta šílenců z Finska a jeden dům. Ideální nenáročná podívaná na jedno zhlédnutí, kde se mrtvolami nešetří, sem tam solidní fór a uteče to jako nic, takže dohromady spokojenost, a i když to rozhodně není "velká" filmařina, tak se mi takové podobné věci líbí mnohem víc, než právě ta "velká" filmařina. 75% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (14)

  • Režisér Sean Byrne si scenár obľúbil, ale nakoniec ho odmietol s tým, že na prípravu potrebuje oveľa viac času, než koľko mu dali. (Peter.N.5688)
  • Herec Travis Jeffrey, ktorý hrá obe dvojčatá, Gaela a Gideona, prišiel na výrazné rozdiely medzi súrodencami sám. Najpozoruhodnejšie je lenivé oko Gideona, ktoré je skutočnou Jeffreyho schopnosťou, a výrazný kontrast v každej z ich osobností. Gael je silný vodcovský typ, zatiaľ čo Gideon je skôr slabším nasledovníkom. V scenári boli v podstate zameniteľné. (Peter.N.5688)

Reklama

Reklama