Reklama

Reklama

The Cosmic Man

Trailer

Recenze (5)

Lima 

všechny recenze uživatele

Plakátové info: KOSMICKÝ FANTÓM, Z ČASU A PROSTORU! CÍTÍME HYPNOTICKÉ OČI, KTERÉ BLOUDÍ NAD NAŠIMI TĚLY, SLEDUJÍ NÁS, ŠPEHUJÍ! ___ Film tak nějak bez života. Již dávno zapomenutý klon klasiky ´Den, kdy se zastavila Země´, akorát o dost levnější. Ten, kdo je vysazen na vizualitu, si nepošmákne. Je to hlavně taková nezajímavá konverzačka, která si vystačí jen s osmi herci a celá se odehrává jen na dvou lokacích – malé údolíčko kdesi v Bronson Canyon a pak v nedalekém penzionu, kde přebývají vědci a pár členů armády, kteří zkoumají záhadnou mimozemskou bílou kouli, vznášející se metr nad zemí. Triky tu vlastně absentují (koule je pověšena za špagát), jedinou trikovou sekvencí je postava mimozemšťana Johna Carradina, který se zde dvakrát mine jako černá silueta za pomocí jednoduché kamerové prolínačky, a pak v lidské formě s gestapáckým pláštěm, kloboukem a velkými brýlemi. V těch dvou krátkých výstupech vypadá přesně jako nájemný vrah Max von Sydow v Pollackově Tři dny Kondora :o), akorát s lehce mesiášskými schopnostmi, když vyléčí dítě z obrny. Ten film mě naurážel, nebo nerozesmíval svojí hloupostí, vlastně na něm není vysloveně nic špatného, akorát je hrozně nezajímavý, vůbec ničím. Nedivím se, že v 60.letech se jeho jediná kopie ztratila a objevila až po 20.letech uvedením na VHS. Dokonce jeho vydání na DVD bylo limitované a dnes jeho edici na Amazonu seženete za 250 liber za kus. Dévédéčko! Tomu říkám výhodný kauf!!! :o)))) ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Nedějová a nízkorozpočtová předělávka Dne, kdy se zastavila Země, žvanění o ničem, herci pomalu koukají na hodinky, jestli už mají odkrouceno, nic se neděje. Bruce Bennett v hlavní roli si silně šlape na jazyk, nicméně na to, že jeho jediná herecká kvalifikace je sportovní kariéra (býval to světový rekordman ve vrhu koulí), je docela dobrý. John Carradine v roli titulní je divoce namaskován, většinou neviditelný, a vzhledem k roli ufona simuluje jiný jazykový defekt, přehnanou artikulaci a zadrhávání. Pak je ve filmu ještě pokus o citové vydírání chromým, ale chytrým chlapečkem a jeho blonďatou svobodnou matkou - otce mu vzala válka v Koreji, za což může lidská touha válčit, jak předvádějí vojáci zde na místě děje. Celý film je jedno velké deja-vu, někdo se musel setkat s Cimrmanovým dílem nebo co. Ochotníci recitují děj, a používají dobře známé metody. Kupříkladu stojí u vznášející se koule a říkají: Tak mě napadlo, vůbec nevím proč, že by v tom někdo mohl sedět, ale ne, tam nikdo sedět nebude. Tam budou nějaké vědecké nástroje, tak je to. V jiné scéně: Doktore, jak dlouho se zdržíte? Nevím, podle toho, jestli se v tomhle zapadlém místě něco náhodou nepřihodí. Zatím nevím, jestli se něco přihodí, ale to se mi nezdá, že by se nic nepřihodilo. A další: Někdo nám opravil tuhletu rovnici. Ať už to byl kdokoli nebo cokoli... /// Říkám si, že když se herec pokouší hrát vědce, asi by nemusel používat "vědecké" věty jako ve 4. cenové po 8 pivech, to bolí. Též když už najmou herečku, aby vřískala, mělo by to mít nějakou návaznost na děj, a ne libovolně na povel osvětlovače. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Právem zapadlé sci-fi levně kopírující úspěšný Den, kdy se zastavila země. Prakticky jediným tahákem snímku je John Carradine, ale užijeme si ho sotva pár minut. Promluvy ostatních herců jsou chvílemi blbé, až to bolí. Vrcholným efektem celého filmu je levitující koule. Neatraktivní vykrádačka. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Nezábavná a na první pohled šíleně levná variace Dne, kdy se zastavila země. Levnost by ani tak nevadila, i přes okatou vykrádačku děje z jiného filmu bych se přenesl, ale každej film musí mít nějakou úroveň. A to Cosmic Man nemá ani omylem. Strašlivé dialogy, hloupé chování postav a nesmírně protivnej hošík na invalidním vozíku. Carradinea bych ani v emzácké roli nepoznal, což ale na škodu není, protože se na plátně moc neohřeje a jako postava je směšný (srovnávat s Klaatuem bych se ani neodvážil). Navíc se film chápe hrozně vážně, což je taky dost na škodu; velká koule podobná golfovému míčku visící v prostoru dva metry nad zemí sice je udělaná poměrně dobře, ale sci-fi film samotná opravdu neutáhne. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Jediným efektem je bílá levitující koule a mimozemák. Za každý dáme desítku a za zbytek nic, neb tam nic nebylo. V podstatě nudný film na již několikrát i tehdy opakované téma. ()

Reklama

Reklama